Skip to main content

movie n pengaruhnye dlm kehidupan aku

hai..hai..da pnt ber'english'..kite berbahasa malaysia plak yer..smlm aku baru blk dr tgk movie yasmin yg baru. talentime~ oo cite tu best n menarik utk ditonton sume pergkt umur..i am yasmin's fan..tp kak yasmin, rasenye cite tu x trkesan mcm cite kak yasmin yg before ni but still best. ape yg aku suke adelah kak yasmin suke ltkkn elemen kemesraan dlm keluarga..kalo perasanlah,mesti mcm ade comparison between family yg hepi n ade family yg kite nmpk sgt2 x mesra. so from there actually kite bole decide kite nk bentuk family kite mcm mn..dlm family actually kite kn ade gurau senda..sbb kt situ br blh trcipta kemesraan antara keluarga. but still ade certain perkara, kite kena tegas. mcm masa scene mak suro anak2 die bsh pggn wpun mei ling kate die akn bshkn nant. but stil ketegasan mak kat situ kite bole nmpk. and then kat cni kite bole jugak nmpk mcm mn actually kite pndg masyarakat lain. certain org x ksh pn kalo lain2 bgsa bergaul sesama sinri tp ade org rase die lbh baik dr bgsa tu tp mcm yg ckgu tan ckp, x semestinye org yg kite ingt bodoh tu bodoh dr kite n x semestinye kalo kite ingt kite pndi, kite lbh baik dr die.

and satu lagi aku sgt terkesan dgn satu citer indi yg aku tonton di star movies. tajuknye the namesake. ooo..ooo..terkesannye cite tu di hati aku..berulang2 kali aku tonton cite itu. dan perasaannye masih sama mcm kali pertama aku tonton cerita itu. pertama kali aku tonton citer itu bersama ibu pukul 2pagi.. hahaha..aku terjaga dr tidur, ibu tidur di sampingku. aku mula bergerak2 dan ibu trjaga. aku peluk ibu. kami berborak dan ibu pun buka tv. ibu terpilih citer itu dan kami tonton bersama pukul 2pagi. aku menangis bersama ibu melihat cerita itu. tak perlulah aku cerita dgn lebih lanjut. baiknye kalo korang sume tonton sendiri cite tu. tp part yg plg aku suke adalah bile pasangan ganguli ni telah tua dan mereka mnjaga diri satu sama lain (aduh..aduh..kat sinilah ade part yg plg sedih skali).. aduh aku terkenang bagaimanalah ibu dan ayhku bile tua nanti. bile aku tlh berkeluarga dan mereka sendirian. aku berdoa cepatlah jodoh mereka sampai. biar mereka ade yg menjaga. bukanlah kate aku x sggp mnjaga mereka tp ibu slalu ckp, kasih syg ank2 dan ksh syg suami lain..betul lah ape yg ibu ckp tu agknye..jodoh ibu dan ayahku x pnjg tp percayalah, kalo siapa2 yg melihat ayh dan ibuku sblm ni..xmgkn pecaya mcm mn mereka bole brpsh..wpun stlh 20tahun berkahwin, mereka masih jln berpimpin tgn (sume kawan2 yg pernah mlht ibu dan ayhku mmg mnjadikn mereka idola)..rasanye amarah yg mybbkn sume ni betul lah sabda Rasulullah SAW, manusia yg plg kuat adalah manusia yg berjaya mengawal amarahnye (maka ats sbb itu syg, sy diam apabila marah sbb bile mrh kite sbnrnye membuat kptsn yg x rasional)..

alamak..aku kn siapkan keje..arini da ari isnin..petang ni ade meeting dan aku sibuk berblog cerita psl 2movies yg aku suke sgt ini..pergilah menonton kalo punye kesempatan..byk lagi sbnrnye pngjrn or kalo org putih sebut moral of d story yg nk aku smpikan tp lain kalo lah yer..selamat memulakan hari yg indah dan senyum jgn dilupakan. senyum itukan sedekah :)

Comments

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…