C o m e A n d J o i n M e =)

Monday, March 30, 2009

movie n pengaruhnye dlm kehidupan aku

hai..hai..da pnt ber'english'..kite berbahasa malaysia plak yer..smlm aku baru blk dr tgk movie yasmin yg baru. talentime~ oo cite tu best n menarik utk ditonton sume pergkt umur..i am yasmin's fan..tp kak yasmin, rasenye cite tu x trkesan mcm cite kak yasmin yg before ni but still best. ape yg aku suke adelah kak yasmin suke ltkkn elemen kemesraan dlm keluarga..kalo perasanlah,mesti mcm ade comparison between family yg hepi n ade family yg kite nmpk sgt2 x mesra. so from there actually kite bole decide kite nk bentuk family kite mcm mn..dlm family actually kite kn ade gurau senda..sbb kt situ br blh trcipta kemesraan antara keluarga. but still ade certain perkara, kite kena tegas. mcm masa scene mak suro anak2 die bsh pggn wpun mei ling kate die akn bshkn nant. but stil ketegasan mak kat situ kite bole nmpk. and then kat cni kite bole jugak nmpk mcm mn actually kite pndg masyarakat lain. certain org x ksh pn kalo lain2 bgsa bergaul sesama sinri tp ade org rase die lbh baik dr bgsa tu tp mcm yg ckgu tan ckp, x semestinye org yg kite ingt bodoh tu bodoh dr kite n x semestinye kalo kite ingt kite pndi, kite lbh baik dr die.

and satu lagi aku sgt terkesan dgn satu citer indi yg aku tonton di star movies. tajuknye the namesake. ooo..ooo..terkesannye cite tu di hati aku..berulang2 kali aku tonton cite itu. dan perasaannye masih sama mcm kali pertama aku tonton cerita itu. pertama kali aku tonton citer itu bersama ibu pukul 2pagi.. hahaha..aku terjaga dr tidur, ibu tidur di sampingku. aku mula bergerak2 dan ibu trjaga. aku peluk ibu. kami berborak dan ibu pun buka tv. ibu terpilih citer itu dan kami tonton bersama pukul 2pagi. aku menangis bersama ibu melihat cerita itu. tak perlulah aku cerita dgn lebih lanjut. baiknye kalo korang sume tonton sendiri cite tu. tp part yg plg aku suke adalah bile pasangan ganguli ni telah tua dan mereka mnjaga diri satu sama lain (aduh..aduh..kat sinilah ade part yg plg sedih skali).. aduh aku terkenang bagaimanalah ibu dan ayhku bile tua nanti. bile aku tlh berkeluarga dan mereka sendirian. aku berdoa cepatlah jodoh mereka sampai. biar mereka ade yg menjaga. bukanlah kate aku x sggp mnjaga mereka tp ibu slalu ckp, kasih syg ank2 dan ksh syg suami lain..betul lah ape yg ibu ckp tu agknye..jodoh ibu dan ayahku x pnjg tp percayalah, kalo siapa2 yg melihat ayh dan ibuku sblm ni..xmgkn pecaya mcm mn mereka bole brpsh..wpun stlh 20tahun berkahwin, mereka masih jln berpimpin tgn (sume kawan2 yg pernah mlht ibu dan ayhku mmg mnjadikn mereka idola)..rasanye amarah yg mybbkn sume ni betul lah sabda Rasulullah SAW, manusia yg plg kuat adalah manusia yg berjaya mengawal amarahnye (maka ats sbb itu syg, sy diam apabila marah sbb bile mrh kite sbnrnye membuat kptsn yg x rasional)..

alamak..aku kn siapkan keje..arini da ari isnin..petang ni ade meeting dan aku sibuk berblog cerita psl 2movies yg aku suke sgt ini..pergilah menonton kalo punye kesempatan..byk lagi sbnrnye pngjrn or kalo org putih sebut moral of d story yg nk aku smpikan tp lain kalo lah yer..selamat memulakan hari yg indah dan senyum jgn dilupakan. senyum itukan sedekah :)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails