Skip to main content

Girlfrens - Baby - Love


At last, my wish to see sue with her big sexy belly came true. Me, Ija, Sue n her hubby Bob got to meet at TGIF OU. hehehe. Im so excited to see all of them there especially sue since i miss her n d baby (d most of course..hehe). so for d past few months, i didnt get d chance to meet her n d baby bcos im so busy with tons of works n usually on weekends i will spend my time with my dearest. kinda chaotic schedule dat i have here. so when cheng could not come to KL las weekend, i made a plan with my galfrens to meet somewhere n have little chats with them (little lah sgt kan..hahahaha).

at first we planned to meet on sunday but Bob wanted to accompany sue (which i agreed) n since he got course on sunday, we change it to saturday. i don't mind at all as long as i could meet sue n her baby tomeiii. so the day arrived n i was very excited to feel d baby inside her belly n guess wat, d baby stil shy with me. he kicked only once. itupun lepas mummy die suro die greet aunty bee gak..hahahaha. sian baby. but its ok, once u r born..hahahaha..taulah kamu nsb kamu nanti..we chat for a while. most of d time bout sue n d baby (n sambil tu tgn usap2 perut sue..hahaha). sue's belly has become so big n it was amazing to see her sexy belly. i think dats d only time when women can feel sexy with a 'buncit' belly. LOL.

i think God really loves women by give them a womb where a human was created in there with love n care. sometimes not one but two or three n even eight. thats why we call the womb as Rahim or if we translate it to Malay the meaning of Rahim is penyayang. means that God choose women to carry a baby for nine months because he knows that women are a creature that full of love. when a woman carries a baby in her womb, she not only protect n feed d baby, but she also protect d baby with love n care. feed d baby with love n care. how amazing was that. i can't wait to see baby Harris Nazli. we all are looking forward to meet u baby. n im also happy to see sue n bob as a happy couple. hope our frenship las forever. hope nex time, pae, areh n terk could join us. i love u guys so much!!!

Comments

miszchaon said…
AAAAA......b..hehehee...bile b cakap pasal rahim tu maksudnya penyayang, br su cm terpkir jgk..a'ah ek..betul jgk..I do love dis tiny being inside of me! hehee..wait till ur turn comes. hehee.

P/s : ape la prasaan mak2 yg buang anak dia tu..??
bintang said…
tulah..b kalo kawen awl adalah sbb pgrh sue yg pregnant..mcm best je..hahahaha..tu ar..xtau cane diorg bole buang ank suke2 eh..9bln kandungkan..alahaii..
adreen said…
kirim salam aweks tengah
bintang said…
hahaha..bole..yg da nk jadi ibu tu eh..

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…