Skip to main content

huha-huha

Malam tadi setelah sekian lama, akhirnya dapat gak jumpe sue, areh n ija same2 sbb areh nak bg kad kawin..yeepie!! n yang lagi best sue dtg dgn bob n areh bwk pauzan. yer2.. sronok betul dpt jumpe diorang. keluar lah sume cite2 lame yg buat kitorg berdekah2 ketawa.. memang x ingt dunia. siap org2 blkg da pndg kt meja kitorg. ceh..mule2 mcm sopan a dudok. areh dok sebelah pauzan, su dok seblh bob, aku dok sblh ija. ija dok sblh areh. aku dok sebelah sue. bob dok sblh pauzan.. haa..complicated x??hahaha..tp pastu sue dok sblh aku n ija utk amik gmbr..kuar a gosip2 mcm biasa.. pompuan lah katakan.. mase tu manager kedai da brape kali lalu kt meja kitorg suro blah.. siap buat2 amik resit ats meja tgk kitorg mkn pe pastu ltk blk. tp kitorg yg muke tempe ni siap buat bodo n slamber smbg bork n gelak2 lg sejam tanpa order pape wpun kitorg da abis mkn n minum. air kosg pn x mntk gak.. hahaha.. slamber..kitorg sambil gelak tgn ngusap2 baby harris yg sibuk buat aksi menendang dan menyigung.. n setiap kali tu jugaklah aku akn menjerit sbb rs mcm die sdg mengagah2 suro cari die akn tendang katne.. x sabar giler nk jmpe ini baby. nak cium die n gomol die abes2..hahahaha..harap masa b konvo sue leh dtg brsama baby ni.

Kuar a blk cite lame2 psl ikan keli Ma yg berng2 pas lunch n nanti kitorg akn senyap sbb sume mcm tgh lyn ikan keli Ma yg da brng ke mata. siap kalo ade cls pastu rase mcm menyesal sbb sbnrnye rs nk landing ats katil bg ikan keli tu brng2..hahaha.. pastu ingt mcm mn kitorg akn tampal sume artis 'favorite' kat sblh katil or kalo lg kesian kt dpn pintu bilik. tp mase tu kite sume mcm tahu je kegiatan tu n siap buat board utk ditmpl bnda2 tu..hahahaha. masa tu pas tampal cpt2 lari ke blk sbb takut kantoi. kdg2 masa korg tgh mandi pn smpt buat dajal. pastu nant tringt a reaction masing yg geram tp x tahan nk gelak.. amy search dgn hairband nye, azharina yg gemok air, azwan ali yg vogue dgn spek die, kumala devi.. hahahaha.. sampai skrg kalo ingt lg mmg akn gelak sakan. x dpt bygkan kalo kitorg sume da kawin n ank2 da bsr n masih trgelak2 ingt bnda ni.. hahahaha..n sbnrnye byk lagi yg kite bncgkn psl dulu2 yg agk censored utk diceritakan..yer insiden hlg 'gambar2' itu..hahahaha..

Pastu mlm td aku pn trbukak cite psl iPhone kat diorg. Bob da mcm berzikir da sebut iPhone tu..hahaha..tp sori yer x dpt approval dr puan Suehaili..hahahha n Fauzan masa n d way nk g kete byk kali psn "b, kalo ade yg 16Gb bgtau eh". masa tu areh da menjeling ambl senyum sinis kat aku..hahaha.. sorilah sue n areh.. b lupe plak yg kaum2 Adam ni mmg suke gadget2 ni. n kitorg pn sibuk gak nk promote kad kawen yg Fauzan buat. serius cantik n murah giler. kad kawen yg areh bg mlm td siap ada reben n dlm die br ade kad kawin br 70 sen. alamakk... rasa mcm mmg bole buat bisnes a.. b rs Fauzan ptt buat satu blog utk buat bnda ini shj. kalo nak b sggp bukak kan blog itu n mengambil tempahan skali.. mmg ade potensi bisnes abg fauzan ni (sambil tgn mengurut2 janggut yg selai dua ni..eh..bkn janggut aku tp janggut cheng..hahahaha) please view this website for more info on this kad kahwin: http://my.opera.com/mykadkahwin

rasa mcm da membebel byk. sbnrnye byk keje nk buat arini tp rs xcited btul nk cite pe jd mlm td. rindu sgt2 kat diorg n mase kt upm dulu. tibe2 sume org da nk ade fam sinri. hope masa areh kawen kite sume - sue, ija, pae n terk dpt dtg meraikan areh n smbl tu brgelak ketawa brsama. serius x sabar.. aku n cheng hmpr setiap mlm before tdo akn trbukak cite psl nk g wedg areh.. hehehe.. so rasanye Insyallah akn ke sana. so Sue, Ija, Pae n Terk cane?? hope korg pn akn dtg gak k..

P/s: B, sy x sabar nk jumpe awk esok.. esok ari makan2 sedunia..yeepie!!!

Comments

Miszchaon said…
ye b..en.Bob saya sampai umah duk berzikir lagi la pasal iphone tuuuuu..Hahahhaaa..tp korg memg best...happy giler!
bintang said…
hahahaha.. yerp2.. we r d best sue!!

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…