Skip to main content

SURPRISE!!!

two days ago is my mom's besday. she has turn to 47. i went back to JB to celebrate her besday (btw, ibu pesan suro blk k..hehehe). the day before her besday, she got a gathering. she was very excited to go to the gathering and meet all her frens there. they have planned to organize this gathering for quite a long time. even they have meetings (which mean alot of meeting..hehehe) before the gath. my mum excitedly told one of her fren that her besday is the next day of the gath. her fren promise her that she will buy a cake to celebrate her besday. she was very excited about it. i dunno why but maybe because she gets to celebrate her besday with her frens. unfortunately, on the day of the gathering, her fren didn't celebrate her besday. she bought a cake but not for her besday. when my mum came back from the gath, she was very sad. i came home late that night. i came back around 1a.m and find out that my mum already sleep in bed. i changed and jumped into bed to sleep. my mum awake and we have a little chat bout this. she cried because she was sad with what had happened. i feel sorry for her.

that night, before i go out with my bf, i planned with my sister and brother to make a surprise in the morning of my mum's besday. so i bought a cake that night. and the next morning, we light candles on her birthday cake and sang her a besday song with 47 candles significant to her new age. my mum was very delight with that surprise. she was very2 happy. i have to go back to KL at 10a.m. after she blows the candle, i waited for my mum to cut the cake but guess what..she didn't do it because she think the cake is too cute and i think it is because she wants to feel the joy of being celebrated for a moment. i let her and i haven't taste the cake until now (don wori..im not regret at all..hahaha).

i wish that my mum will never has to turn older as her besday come every year. i'm scared if something bad happen to her as she gets older. my mum told me that maybe she will stay as a single mum until she die. i'm willing to take care of her when she's old and stay as a single mother even if she get married i will look after her. i love my mum so much. she's like my angel. she always calm my heart when i'm sad. she teached me so many things. how i wish i could make her happy everyday.

ibu,
happy birthday!
semoga panjang umur dan murah rezeki..
dan semoga Allah merahmati ibu slalu..

love u bu..

Comments

Shuena said…
mane gambo kek yang penuh lilin tu??nak nengokla..citer je lebey ni, xaci la..
bintang said…
hahaha..disebabkan surprise tu pg2 hari..xde sape tringt nk amik gmbr kek tu..

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…