Skip to main content

Untuk Atoi


Malam tadi sakit perut + pening kepala + muntah2. xtaulah pe sbb nye tapi mmg da xlarat da. before pegi dance clas lagi da rs x sedap badan. kepala sakit n perut memulas. kalo nak berak xpe gak. tapi die xnak pun. las2 muntah sbb jolok tekak sinri sbb da xtahan rasa mcm ada benda nk kuar tp malu2 nak kuar. pastu baring2. bile rasa da elok sket, g ar dance clas. sbb rasa kalo dok rumah lame2 mesti akn lg skt lg. so hentam a menari kat clas tu smpi kul5. then terus blk rmh n mandi. sampai rumah ingatkan die da ok tp dtg blk skt pale. berdenyut2. adoi..ade yang aku cabut je pale ni karang letak kat tepi katil. lepas ngadu2 dgn cheng, trtidur. masa tu da pukul 630 ptg. tertidur sampai kul8. alamak!!!magrib x lagi. so gagahkan diri gi solat. pastu perut ni mcm meragam lapar mintak diisi. nak gi kuar tp ujan dr kul 530 ptg td sampai kul10 x henti2. pastu lebat plak tu. pakej skali dgn guruh n petir. so mksdnye dudok kt rumah a.

cheng kate die da mintk tolg amar belikan. tp rasa mcm nyusahkan amar sbb rumah die dgn rumah aku jauh. so masa ni tringt kt atoi. atoi majuk dgn aku. xnk ckp pape lgsg. atoi yg plg amik brt skali psl aku. kalo kete rosak, die sggp dtg tgh2 mlm tolg betulkn pape yg ptt. kalo die tau aku blm mkn, die sggp kuar rumah, amik aku n g kuar mkn. kalo die dgr nk blk jb, die anta smpi pudu. n plg best, die x penah pn rungut2 mrh aku kalo mntk tolg. die tolg dgn rase risau n nant esknye mesti die akn call tanye sume mcm mn. da ok ke belum (sedihnye..huhuhu) . haiii... tibe2 rindu kat mamat ni. kawan susah sng aku. tapi die da majuk. lama plak die majuk kali ni. xtaulah nape. hermm..rindu gler nk dgr lawak die. rindu gler nk dpt msg die yg ari - ari die anta sambil diselitkan lawak bodoh pastu aku gelak mcm org gler kt opis. xpelah. kasi die masa utk brpikir skjp kot (brape lame eh??).

p/s: Atoi, kalo ko baca blog ni..aku nk gtau, ko kwn aku yg plg aku syg. x kisahlah mcm mn pn ko jd. aku syg ko. so jgn a majuk lame2 dgn aku. rindu siot nk dgr lawak bodoh n lepak2 dgn ko lg. ko majuk, da xde sape nk lpk dgn aku pas aku blk gym n pas aku ajr tuisyen.

Comments

adreen said…
atoi atoi...dimana kah kau
bintang said…
atoi die da ilang skjp.. :(
czk said…
gosok lampu ajaib,hajatkan dlm hati supaya atoi muncul...
bintang said…
hahaha..mcm atoi tu jin dlm lampu plak eh..

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Projek DIY Rumah

Assalamualaikum wbt,
Ok dengan semangatnya nak cerita. Berjaya juga DIY tangga. Ingat tak aku cite aku nak buat something dengan staircase dekat rumah. Akhirnya dapat ok. Alkisahnya macam ni. Aku gi KAISON. Berkenan tengok wallpaper kat sana. Cantik dan murah. So belilah 2 corak untuk dilekatkan dinding dapor n bilik. Dinding bilik tu teringin nak buat ala2 nyonya punya decor. Style vintage n color dia adalah combination yang pop. Macam biru laut n hijau lemon, purple n hijau. So aku tahu en suami ni bukan type bunga2 ni. Dia ni typical style sket suka play safe. Kalo amik color warna coklat or hitam or kelabu. Kalau amik wallpaper amik corak papan or batu bata. Dia tak suka or tak reti or tak berani main dengan corak n color. So masa en suami takde aritu, aku beli wallpaper ni n tampal kat bilik anak. Bilik tu memang takde buat pape. Plain macam tu. So aku just tampal je wallpaper tu tapi belum cat lagi. Tengah pikir nak cat warna apa tapi rasa macam da ada idea nak cat warna apa. S…