Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2009

mendidik dan dididik

Ming lepas hari guru. aku x celebrate sbb aku bkn cikgu walaupun aku cikgu sbnrnye (ayat x mcm berbelit lagikan??haha). adalah jugak student2 yg msg aku ucap slmt hari guru. senyum kambing aku bile dapat msg wish selamat hari guru. especially bile msg tu dr ex students aku mase aku praktikel kat sekolah dulu. hahaha. praktikal. satu memori yg x mungkin aku lupekan.
yang paling aku ingt bile aku kn ajr sebuah kelas yg paling nakal di skola tu. studentnye mmg main 24jam. blaja mmg xnk. adelah yg rjn tp x ramai. pelajarnye bkn setakat isap rokok tp ade gak yang amik pil. tp aku x lah judge diorg teruk. masih anak2 yang harus aku didik. aku try hormat diorg. 'bond' dgn diorg. jadi kwn instead of jd ckgu. dgr ape yg diorg nk bgtau sbnrnye. kalo aku marah pd diorg pn aku x tinggi suara (sbb slalunye suara aku tenggelam dgn keriuhan diorg n diorg pn da lali di marahi dan dimaki) tp aku akn senyap n buat x endah dgn diorg. diorg akn tau aku mrh n tibe2 akn senyap seketika n tanye, &quo…

Are'h's Wedding

At last wedding yg kitorg tunggu2 sampai..jeng jeng jeng!!!!yup-are'h's wedding..dan sebabnye:-
1. kitorang memang nk sangat tgk are'h kawen (n btw dear..u r gorgeous!!!)
2. sbb nilah masa gathering utk kitorg jumpe sume org..areh,terk,ja,kak syam,sue except pae xdpt dtg sbb ade hal yg xdpt dielakkan..
3. sbb nk mkn nasi minyak..hehehe..macam tringin nk rasa nasi pengantin n inilah masanye..

so, plan asalnye adelah aku, sue dan ija akn berkumpul kat tol AK n bergerak bersama2. konvoi a kirenye. sue n bob akn gerak dr KL ja n kak syam akn grk dr KL n aku n cheng akn gerak dr BP. tp plannye bertukar. sue stay kat M. so die akn gerak dr sana. ja dr KL n aku dr BP. so aku janji dgn ija nk jmpe kat tol AK. aku brtolak dr rumah kul 930 pg sbb budget nk smpi tol AK kul 11pg. smpi tol AK aku kol ija n die br smpi N. so aku ckp dgn ija aku gerak lu dgn cheng. sue n bob da tibe di weding. wah, dgn aku yg trtggl kad kawen kat KL. so kitorg pn dgn slamber redah je cr rumah areh tanpa peta…

Award for u guys who i adore so much!

Terma & Syarat Untuk Penerima Award Ini
1. Letakkan logo award ini di blog anda. - done!
2. Anugerahkan award ini kepada 10 Blog yang anda anggap paling berinspirasi dan sangat mesra. - With that, I would like to pass this award to these wonderful bloggers
mizchaon pelik panjang anna moon kak dila yasmin ahmad adlan the cupcakes maker 3. Pastikan anda menyatakan penghargaan ini melalui “backlink” dengan blog yang anda anggap paling memberikan inspirasi dan mesra dari blog anda - Done! 4. Informasikan penerima award mengenai award yang mereka terima dengan menyatakan komen di blog mereka. - after this i guess-hehe 5. Berbagi cinta dan sayang untuk penghargaan ini kepada pemberi anugerah ini. - I love u guys!!!