Skip to main content

Are'h's Wedding


At last wedding yg kitorg tunggu2 sampai..jeng jeng jeng!!!!yup-are'h's wedding..dan sebabnye:-
1. kitorang memang nk sangat tgk are'h kawen (n btw dear..u r gorgeous!!!)
2. sbb nilah masa gathering utk kitorg jumpe sume org..areh,terk,ja,kak syam,sue except pae xdpt dtg sbb ade hal yg xdpt dielakkan..
3. sbb nk mkn nasi minyak..hehehe..macam tringin nk rasa nasi pengantin n inilah masanye..

so, plan asalnye adelah aku, sue dan ija akn berkumpul kat tol AK n bergerak bersama2. konvoi a kirenye. sue n bob akn gerak dr KL ja n kak syam akn grk dr KL n aku n cheng akn gerak dr BP. tp plannye bertukar. sue stay kat M. so die akn gerak dr sana. ja dr KL n aku dr BP. so aku janji dgn ija nk jmpe kat tol AK. aku brtolak dr rumah kul 930 pg sbb budget nk smpi tol AK kul 11pg. smpi tol AK aku kol ija n die br smpi N. so aku ckp dgn ija aku gerak lu dgn cheng. sue n bob da tibe di weding. wah, dgn aku yg trtggl kad kawen kat KL. so kitorg pn dgn slamber redah je cr rumah areh tanpa peta yg ade kat blkg kad. yg aku ingt dpn rumah die ade balai polis. yg peliknye balai polis die warna merah..hahaha.nsb cheng prasan itu adalah balai polis. so, kitorg berenti situ n tgk mmg ade weding kt depan tu. aku pn ckp kt cheng, "saya pasti b, tu adelah rumah areh!". dgn excited brjalan ke rumah areh dgn 2bungkusan adiah (1 utk sue n 1 utk areh) n trnampak a bunting areh n fauzan. yer. aku betul. hehehe.

sampai sane aku trus msk dlm cr areh. salam n cium mak areh yg tunggu dpn pintu smbl ckp. "makcik, saya bee,areh kat mane?" n mak areh knl aku wpun kitorg xpenah jumpe. aku dalam hati ckp, wow!aku femes! hahaha. aku tgk areh. mak andam tgh mekap die or secara spesifik tgh pkaikan bulu mata palsu. areh sgt cntk. rasa mcm tgh tgk artis. jmpe wawa dlm blk. wawa ckp aku da kurus. hahaha..yelah tu. tibe2 kt blkg aku ade sue. aku xcited tgk sue. kitorg berpelukan (mcm da lm x jmpe gitu..hehehe) smbl pastu brbork dgn areh. bt2 lwk. areh nk gelak tp xbole sbb tkt bulu mata trtanggal. so die bg warning kt kitorg. hehehe. sori areh. then kitorg kuar. sue da mkn dgn bob. aku lapar. perut bunyi2 mntk diisi. tgk kat luar bob n cheng tgh bork. pdhl diorg xknl lg. tp sue kate bob tau tu mesti cheng. n tekaan pakcik tu tepat. rancak diorg borak mcm da lm knl gitu. aku ckp dgn cheng aku nk mkn. cheng pn same. so kitorg g amik mknn n mkn same2 smbl sue n bob dok lyn kitorg. tgh lepak2 nmpk kak long areh. die dgn excited tegur, "bee!!!knl x ni sape?" aku dgn excited bgn n trus ckp "kak long!!!cari dr td x nmpk pn" smbl slm tgn die n cium die. pdhl kitorg jmpe skali je tp mesra mcm da lm knl gitu. hahaha. aku mmg femes!

then pas lame gak bork2 dgn diorg. sue ajk amik gmbr dgn areh kt bilik. aku suro cheng msk tolg amikkan gmbr. tgh sibuk amik gmbr nmpk kelibat terk kt blkg. terk chicken pox. sue takut nk dkt terk sbb die x penah kena chicken pox. peluk2 dgn terk n amik gmbr n tibe2 ija n kak syam sampai gak. wah! betul2 reunion dlm blk pgntn. aku x tahan da pns dlm tu. so kuar dulu. suro yg br smpi g mkn lu gak. aku ngn sue dok dpn pintu rmh areh. cheng bork dgn bob. arul pn ade same. tgh lepak2 dgn diorg nmpk kak ngah areh plak. die pn same. nmpk aku n trus jerit, "bee!!!da lame ke smpi?knl x ni sape??" n aku excited gak nmpk kak ngah n trus g salam n cium kak ngah. kak ngah suro mkn n aku ckp aku da mkn n die bg goody bag. aku pn jumpe kak ngah skali je ms konvo. tp sng ckp mmg aku da trknl dgn fam areh. bkn sbb aku femes sbnrnye. hahaha (sj je nk perasan) tp sbb areh rumate aku mase upm. coursemate aku mase kt upm. bestfren aku mase kt upm n smpi skrg.

x lame pastu, pgntn laki sampai. nmpk fauzan. baju songket purple same dgn areh (xkan a tibe pgntn pompuan pkai purple, pgntn laki pkai ijau..sengal gak aku ni..hahaha). die nmpk aku amik gmbr die dr jauh, die senyum kambing. hehehe. seriously, aku sgt hepi utk areh n fauzan. diorg 2 org tu mmg sgt baik. sebaik2 manusia yg aku knl. bile areh knl fauzan, aku hepi sbb mmg fauzan baik n areh deserve it. diorg brsanding. mase tgh bersanding kitorg tgk xde pn org tepung tawar. jus makcik2 dok dpn pelamin tgk diorg brsanding. aku blur. kitorg sibuk nk amik gmbr dgn pgntn sbnrnye sbb sume nk blk. aku ckp bhs isyart dgn fauzan dr luar rmh nk amik gmbr dgn diorg. fauzan angguk kepala. aku ajk sue, ija, kak syam n terk g skali amik gmbr. smpi dpn pelamin, aku tanye fauzan lagi n fauzan kate bole. makcik2 dpn pelamin da pndg slack kt kitorg. sbb xde sape amik gmbr dgn pgntn pun. then untuk sedapkan hati, aku tanye fotografer n die ckp bole. die siap amik gmbr kitorg. yes! abg fotografer sporting. siap gmbr die amik cantik. cheng pn kn amik gambr kitorg gak. sbb xkan a abg fotografer nk kuarkn memory card n suro aku upload gmbr tu sinri plakkan. tu mestilah simpanan die. hehehe. cheng mcm biasa sporting tolg amik gmbr. pas amik gmbr kitorg salam2 areh ckp nk blk da. n fauzan psn suro dtg side die gak. aku jwb insyallah. kalo smpt bole je.

kuar rumah, sume org basah lencun. panas giler! cheng yg pkai 2 lapis baju pn masih basah. die pkai bj anak dgn hrpn x basah tp sgkaan die salah. cheng basah mcm mandi. aku pn same. siap cheng main selet2 peluh die kat aku. cittt.. tara bole pakai betul. kitorg amik gmbr lg skali n salam sesama sinri n peluk2. aku blk dgn ija n kak syam. cheng blk segamat terus. tah bile dpt kumpul ramai2 mcm tu. sronok. gelak2 n tgk2 sume org da besar (mcm knl dr kecik je konon..hahaha) n nk ade family sinri. rindu giler dgn korg2 sume. wedding aku nanti kot. aku make sure sume bole dtg. harapannye mcm tulah. insyallah. aku ingt zmn blaja dulu. inilah kawan susah sng aku. fam jauh. kdg2 xde duit, diorg a tmpt aku pnjm duit. gaduh ngn bf, diorg tmpt aku ngadu. clash ngn bf, ngs2 kat diorg gak. gaduh2 mmg ade tp las2 kwn blk sbb xthn x tegur lame2. diorg kawan korea aku (korg paham ape mksd bee kan??hehe..) geng utk gelak sbb tgk video2 kacip..hahaha.. hope so smpi bile2 prsahabatan kite ni. i love u guys so much!!! n u too mr adham :)

Comments

miszchaon said…
bee sue suke pix yg SUE amek tu..yg Bee dgn Cheng tu..terer jgk sue amek wlupun terkial2 nk gune DSLR tu n korg merah padam gelakkan SUE! jahat korg! happy for u, dear. Bee mmg nmpak HAPPY GILOS dgn Cheng... =)
bintang said…
cheng siap nk print gmbr tu.die kate sue brjaya amik gmbr 1st kitorg same2 n tgh hepi plak tu..credit to u sue..n thanx..hepi sgt dpt jmpe korg!!!
adreen said…
aku x sabar nk tggu wedding of the year antara jeng33333
bintang said…
hahaha..pe maksud tu pelik??
Shuena said…
hepynye Mr B n Mrs Bee..hahaha...
bintang said…
hehehe..yup anna..definitely :)

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…