Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2009

Laughter Is Always The Best Medicine :D

Baru lepas menjenguk blog kak Yasmin..n macam biasa i learn alot from her blog. Baru baca pasal seorg comedian yg sgt die suke. namenye Tommy Cooper. yup. dat guy is hillarious. tgk video die mmg tergelak2. he's funny while making his magic. hehehe. ade mase korg pun patut tgk gak. sebut pasal klaka2 ni aku mmg suke ketawa. tanyelah sape2 yang satu skola dgn aku. dari skola rendah sampai masuk uni aku suke ketawa. n it's not a typical one. aku kalo ketawa mesti sampai meleleh airmate n sgt kuat. xtaulah mn dtg ketawa tu tp mmg aku x bole tahan gelak. kalo aku tahan ketawa tu n ketawa sopan2, dada aku akn rasa mcm sesak. ade benda sangkut. seriously mcm tu. hehehe. n slalunye people laugh cos they hear me laughing. ahaks.

Ayah n ibu slalu sound aku supaya jgn ketawa mcm tu. smpi ade satu mase dulu aku jadi sedey n rs brsalah sbb aku rs cr aku ketawa tu mmg buruk n will effect on how people look at me. their first impression. yelah mcm x senonoh ank dara ketawa kuat2. bakal mak m…

Beg Hunting ~

arini duit scholar masuk..yeepie!!aku da lebih dari seminggu usha satu beg dekat butik M ni..mmg aim da lame da..da sibok2 bgtau kat cheng nk beli beg yg satu ni..aritu sket lg nk terbeli tp bile pikir kot2 tibe2 aku emergency n kn pakai duit before duit scholar msk, menjajau nk cari duit plak. so aku brsabar n tunggu duit masuk. hehehe. (penybar rupenye saya :D )so arini kul 540 pg cheng da call..erk??bukan nk suro beli beg tp saje2 die kejut bgn pagi..tp mcm biasa mata liat xnak bgn lagi..las2 suro die ltk fon sbb nk smbg tdo..burok tul perangai..las2 630 bgn sbb alarm da bunyi..solat subuh then trus online n cek da msk x duit scholar. mata berbintang2 mase cek tu. hehehe. duit scholar = beg baru *wink*. smlm da siap2 ajk ct teman beli beg baru arini. sbb tau sv aku cuti arini. so leh cabut kuar SHOPING.(kepala brtanduk2 skrg ni..haha)abes clas ngaja kul10 aku pn msk ofis. gi bfast lu sbb perut da brbunyi2 mntk diisi. btw, ubt gatal yg doc suro mkn mybbkan selera mkn membuak2 setiap…

what L I F E is all about

Things have become complicated lately..

Things are not as easy as it may seem
Do i make things complicated?
Is heart starts to change?
NO..I hesitate
Then why things are so complicated nowadays
thinking
thinking
wondering

ooo..it just life..this is what we called as life

fiuhhh..i feel relief..

Determination

This month has been a quite chaotic month for me. went to Indonesia for a conference which end up i suffered hives all over my body. until today, the hives still itchy n i guess i need to see the doctor for the third times and ask him to jab me. huarghhhhh..takut!!! (hahaha..serius takut).

and i've been busy attending wedding invitations from frens n kazens (yg mane ade gak yg x dpt nak gi..sori eh..) n also im busy thesising (yer murid2..perkataan baru arini ialah thesising=sedang membuat thesis..hehe). my master project at last finish n now i can continue writing my thesis. i have started writing my thesis since January but my sv keep on adding things into the project which i understand why (dan sy redha walaupun tension..hahaha) n at last my sv said, "ok arina sy nak nex week awk hntr sume chapter yg da siap pd sy".

ooo..how excited i was when i heard he said something like dat. seriously i have loose faith to continue writing my thesis. for months i've been thinkin…

Sue n Her New Born Baby Harris

Ok at last, what we've been waiting for arrived.. yeepie!! today, i woke up late. Around 8am (itu pun kak dila kejut risau x bgn2 dak ni..hehe). so i took a bath, iron my cloth n packed all my stuff before i go to d office. then i received dis one mms,

"hi..baby mohd harriz nazli selamat tiba ke dunia pada 5/6/09, 7.27am di kota bharu medical centre..syukur.. :)"

i was so xcited. at last sue has delivered her baby safely. actually she's been admitted to d hospital yesterday. being induced by d doctor since d baby doesn't want to come out from his mummy belly. he's too comfortable in there i guess..hehe..cute baby H. so mummy start to feel d pain since 3pm yesterday and only delivered baby H today at 7am. then at 10am, sue sent me mms of baby H. he is so cute, so chubby n look healthy ;). i was driving at dat time n went i received d mms, i called her n asked her how was d 'delivering' process. she said it's painful n she think she will wait for anot…

HANDPHONE MURAH+ORI+WARANTY UNTUK DIJUAL

Okey ni berita yang aku baru dapat dr membe aku. die ade membe yang tgh nak jual handphone model2 canggih ni dgn murahnye and yang penting ori dan ade warranty. kalo berminat bole contact aku utk mklmt lanjut. cara nye mcm ni, korang kena bayar deposit before 15jun then 31julai korang akan dapat hp tu. kalo tibe2 x berpuas hati n nk cancel, kitorg akn bayar blk deposit yg korg da byr slps 31july tu. ade gak model yang lain. update akn diberi dr ms ke semasa or korg bole tanye n nanti aku bg detail. model fon2 yg ade antaranye: 1) samsung omnia RM1300 deposit RM400 2) iphone 3G 16GB RM1500 deposit RM500 3) sony w910 RM800 deposit RM300 4)sony xperia RM1300 deposit RM400 5) nokia express music 5800 RM1100 deposit RM300 6) HTC HD RM1300 deposit RM400 7) HTC touch pro ii RM1300 deposit RM400 pape yang korg nak tanye sile ctc tru emel aku nurarinab@yahoo.com or tru blog ni je.

Lawatan Mengejut ke Rumah Encik Md Noh

Bulan 6 da pn sampai. wah..da tgh tahun da..skjp giler. bulan ni plg byk undangan kawen n bnyk gaklah yg x dapat nk attend. sori guys! try my best utk dtg mn yg sempat. almaklum cuti skola. mau kdg2 sehari sampai seribu org kawen, kalo bole kerat2 badan ni jadi seribu xpe gakkan. so dtg mn yg sempat. las weekend weding yg aku kena attend adelah weding kazen aku. anak mak andak sebelah mak aku. wedingnye kat pasir gudang. yang ni side pompuan. nak x nak kena gak attend sbb majlis laki nanti x dpt nk join. huuu..

gi weding tu dgn ibu n mira. ajak gak cheng sbb rumah pgntn dgn rumah die di sebelahan saja. kalo jalan kaki mmg bole sgtlah tp sampai sane mmg mcm br pas mandi a sbb kepanasan yang melanda negara Malaysia sekarg ni. kitorg dtg sbgi rombongn pgntn lelaki. aceh rombongan cik kiah dtg ni cik jah oii!!!disambut dgn paluan kompang n bunga manggar. setelah melalui tol yg byk wpun jarak hanye 100meter, dpt gak pgntn laki dok sblh pgntn pompuan. alhamdulilah sume selamat. pgntn pompuan…