Skip to main content

Beg Hunting ~

arini duit scholar masuk..yeepie!!aku da lebih dari seminggu usha satu beg dekat butik M ni..mmg aim da lame da..da sibok2 bgtau kat cheng nk beli beg yg satu ni..aritu sket lg nk terbeli tp bile pikir kot2 tibe2 aku emergency n kn pakai duit before duit scholar msk, menjajau nk cari duit plak. so aku brsabar n tunggu duit masuk. hehehe. (penybar rupenye saya :D )

so arini kul 540 pg cheng da call..erk??bukan nk suro beli beg tp saje2 die kejut bgn pagi..tp mcm biasa mata liat xnak bgn lagi..las2 suro die ltk fon sbb nk smbg tdo..burok tul perangai..las2 630 bgn sbb alarm da bunyi..solat subuh then trus online n cek da msk x duit scholar. mata berbintang2 mase cek tu. hehehe. duit scholar = beg baru *wink*. smlm da siap2 ajk ct teman beli beg baru arini. sbb tau sv aku cuti arini. so leh cabut kuar SHOPING.(kepala brtanduk2 skrg ni..haha)

abes clas ngaja kul10 aku pn msk ofis. gi bfast lu sbb perut da brbunyi2 mntk diisi. btw, ubt gatal yg doc suro mkn mybbkan selera mkn membuak2 setiap hari. huh. pas mkn dgn mata bersinar ajk ct kuar jalan2. yer. kitorg dgn sronoknye kuar brjalan2. mule2 cr perfume ct. pas dpt perfume ct, aku pn dgn xcited g ke butik M utk tgk beg yg aku nk sgt tu n akn jadikan die sbgi beg kgmrn terbaru aku. mata melilau2 di rak beg n taraaaaa..... beg tu da xde :'( aku tanye salesgirl kat situ, mane beg tu. die kate da xde. huarggghhhh!!!! melepas!!tensen giler k!!menyesal sbb xbeli awl2..patut aritu trus je amik..huhuhu..

cepat2 ngadu ngan cheng gtau beg tu da xde. die pn suro g outlet lain cari tp sbb hati da sedey..pulanglah ke tmpt keje n smbg buat keje dgn hati yang lara..tulah org slalu pesan, "kalo da berkenan tu beli cepat2. bile da mlps menyesal". yer dan aku da trkena musibah itu. xpe. ade mision baru. cari beg lain untuk dibeli.. yer kite serang!!!!! btw, ZARA start sale arini..lalalalala :)

Comments

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…