Skip to main content

Beg Hunting ~

arini duit scholar masuk..yeepie!!aku da lebih dari seminggu usha satu beg dekat butik M ni..mmg aim da lame da..da sibok2 bgtau kat cheng nk beli beg yg satu ni..aritu sket lg nk terbeli tp bile pikir kot2 tibe2 aku emergency n kn pakai duit before duit scholar msk, menjajau nk cari duit plak. so aku brsabar n tunggu duit masuk. hehehe. (penybar rupenye saya :D )

so arini kul 540 pg cheng da call..erk??bukan nk suro beli beg tp saje2 die kejut bgn pagi..tp mcm biasa mata liat xnak bgn lagi..las2 suro die ltk fon sbb nk smbg tdo..burok tul perangai..las2 630 bgn sbb alarm da bunyi..solat subuh then trus online n cek da msk x duit scholar. mata berbintang2 mase cek tu. hehehe. duit scholar = beg baru *wink*. smlm da siap2 ajk ct teman beli beg baru arini. sbb tau sv aku cuti arini. so leh cabut kuar SHOPING.(kepala brtanduk2 skrg ni..haha)

abes clas ngaja kul10 aku pn msk ofis. gi bfast lu sbb perut da brbunyi2 mntk diisi. btw, ubt gatal yg doc suro mkn mybbkan selera mkn membuak2 setiap hari. huh. pas mkn dgn mata bersinar ajk ct kuar jalan2. yer. kitorg dgn sronoknye kuar brjalan2. mule2 cr perfume ct. pas dpt perfume ct, aku pn dgn xcited g ke butik M utk tgk beg yg aku nk sgt tu n akn jadikan die sbgi beg kgmrn terbaru aku. mata melilau2 di rak beg n taraaaaa..... beg tu da xde :'( aku tanye salesgirl kat situ, mane beg tu. die kate da xde. huarggghhhh!!!! melepas!!tensen giler k!!menyesal sbb xbeli awl2..patut aritu trus je amik..huhuhu..

cepat2 ngadu ngan cheng gtau beg tu da xde. die pn suro g outlet lain cari tp sbb hati da sedey..pulanglah ke tmpt keje n smbg buat keje dgn hati yang lara..tulah org slalu pesan, "kalo da berkenan tu beli cepat2. bile da mlps menyesal". yer dan aku da trkena musibah itu. xpe. ade mision baru. cari beg lain untuk dibeli.. yer kite serang!!!!! btw, ZARA start sale arini..lalalalala :)

Comments

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Projek DIY Rumah

Assalamualaikum wbt,
Ok dengan semangatnya nak cerita. Berjaya juga DIY tangga. Ingat tak aku cite aku nak buat something dengan staircase dekat rumah. Akhirnya dapat ok. Alkisahnya macam ni. Aku gi KAISON. Berkenan tengok wallpaper kat sana. Cantik dan murah. So belilah 2 corak untuk dilekatkan dinding dapor n bilik. Dinding bilik tu teringin nak buat ala2 nyonya punya decor. Style vintage n color dia adalah combination yang pop. Macam biru laut n hijau lemon, purple n hijau. So aku tahu en suami ni bukan type bunga2 ni. Dia ni typical style sket suka play safe. Kalo amik color warna coklat or hitam or kelabu. Kalau amik wallpaper amik corak papan or batu bata. Dia tak suka or tak reti or tak berani main dengan corak n color. So masa en suami takde aritu, aku beli wallpaper ni n tampal kat bilik anak. Bilik tu memang takde buat pape. Plain macam tu. So aku just tampal je wallpaper tu tapi belum cat lagi. Tengah pikir nak cat warna apa tapi rasa macam da ada idea nak cat warna apa. S…