C o m e A n d J o i n M e =)

Tuesday, June 30, 2009

Laughter Is Always The Best Medicine :D

Baru lepas menjenguk blog kak Yasmin..n macam biasa i learn alot from her blog. Baru baca pasal seorg comedian yg sgt die suke. namenye Tommy Cooper. yup. dat guy is hillarious. tgk video die mmg tergelak2. he's funny while making his magic. hehehe. ade mase korg pun patut tgk gak. sebut pasal klaka2 ni aku mmg suke ketawa. tanyelah sape2 yang satu skola dgn aku. dari skola rendah sampai masuk uni aku suke ketawa. n it's not a typical one. aku kalo ketawa mesti sampai meleleh airmate n sgt kuat. xtaulah mn dtg ketawa tu tp mmg aku x bole tahan gelak. kalo aku tahan ketawa tu n ketawa sopan2, dada aku akn rasa mcm sesak. ade benda sangkut. seriously mcm tu. hehehe. n slalunye people laugh cos they hear me laughing. ahaks.

Ayah n ibu slalu sound aku supaya jgn ketawa mcm tu. smpi ade satu mase dulu aku jadi sedey n rs brsalah sbb aku rs cr aku ketawa tu mmg buruk n will effect on how people look at me. their first impression. yelah mcm x senonoh ank dara ketawa kuat2. bakal mak mertua tgk cnfrm kena reject. hahaha. aku ade sorg kawan baik ms skola dulu. bkn sorg actually ade byk kwn baik but dis one is very special. yg aku sgt syg. wpun skrg aku jrg jmpe, aku still akn ctc n tanye kaba skali skala. yg aku rs aku x bole lost ctc dgn die sbb aku sgt syg die. even skrg kalo aku cite psl die, hati aku penuh dgn bunge2 kegembiraan sbb aku sgt syg die. die budak lelaki india. yg aku ms skola rehat same2 hari2. smpi ade org ingt kitorg kapel but d truth is kitorg kwn baik. yg hari2 buat aku ketawa besar dgn lawak2 bodoh die. name die amarnath. smpi skrg kalo aku jmpe die, aku akn gelak besar dgn lawak2 bodo die. slalu aku ckp aku xnk gelak kuat but then die akn ckp "kenapa nk pkr org lain?ko ketawa jelah kuat2..paling2 pun ko kn baling ngn telur". hahaha. tp rsnye sjk da menua ni, da jarang ketawa kuat kecuali bile aku rs geli hati sgt.

Tapi sampai skrg aku rs aku actually akn ketawa setiap pg. yup. i need it. da mcm dadah da. addicted! sitkom FRIENDS tu aku tgk setiap hari setiap pg before g keje sbb klaka. aku slalu suke org yg klaka. even kalo aku tgh mrh dgn cheng n ade bnda klaka yg aku rs cheng buat mase tu, aku akn senyap2 ketawa kat tepi n pas ketawa aku akn buat blk muke serius dpn die. hahaha. aku slalu suke partner yg klaka. bkn x serius tp klaka. aku rs bnda tu bole buat life happier. n aku bersyukur sgt sbb aku jumpe dgn Cheng. die slalu buat aku ketawa. kdg2 bnda kecik je seperti mengeluarkan tangan yg brgerak2 seperti ank burung dari kocek seluar (awk mmg x ptt eh b). hahaha. aku rase life untuk dinikmati setiap hari n ketawa will cheer up ur day. so kawan2, ade hari yg kite rase sgt2 down, penuh dgn prob, amik ms utk dudok n tgklah citer2 yg korg rase klaka n ketawa. it wil not solve ur prob but i'm sure ur mind will be a lot more relax n barulah kite bole berfikir dgn tenang. ;)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails