C o m e A n d J o i n M e =)

Tuesday, June 2, 2009

Lawatan Mengejut ke Rumah Encik Md Noh


Bulan 6 da pn sampai. wah..da tgh tahun da..skjp giler. bulan ni plg byk undangan kawen n bnyk gaklah yg x dapat nk attend. sori guys! try my best utk dtg mn yg sempat. almaklum cuti skola. mau kdg2 sehari sampai seribu org kawen, kalo bole kerat2 badan ni jadi seribu xpe gakkan. so dtg mn yg sempat. las weekend weding yg aku kena attend adelah weding kazen aku. anak mak andak sebelah mak aku. wedingnye kat pasir gudang. yang ni side pompuan. nak x nak kena gak attend sbb majlis laki nanti x dpt nk join. huuu..

gi weding tu dgn ibu n mira. ajak gak cheng sbb rumah pgntn dgn rumah die di sebelahan saja. kalo jalan kaki mmg bole sgtlah tp sampai sane mmg mcm br pas mandi a sbb kepanasan yang melanda negara Malaysia sekarg ni. kitorg dtg sbgi rombongn pgntn lelaki. aceh rombongan cik kiah dtg ni cik jah oii!!!disambut dgn paluan kompang n bunga manggar. setelah melalui tol yg byk wpun jarak hanye 100meter, dpt gak pgntn laki dok sblh pgntn pompuan. alhamdulilah sume selamat. pgntn pompuan cantik. mak andam die adelah syura yg nyanyi lagu nazam berkasih tu.


so abes majlis kitorg pn sibuk nk blk. aku da stat x selesa dgn kpnsn yg meyebabkan bdn aku mengeluarkn peluh. cheng da stat brhibernasi (dok dendiam dan tidak brgerak spy perpeluhan tidak berlaku) n sume org pn mcm da resah gelisah nk blk. rsnye sbb nak mandi n tdo kot (panas mybbkn letih..aku slalu rs mcm tu). ibu tau aku nk g dating lu so die suro aku blk dgn cheng je. disbbkn peluh, cheng request nk blk rumah die lu n mandi n sln bj. aku x kisah pn tp mestilah ade bnda yg plg aku takutkn kalo ke rumah pakcik tu. MAK BAPAK die!!!hahaha.. aku x penah jumpe parents cheng walaupun cheng da jumpe hampir sume kaum kerabat keluarga aku trmasuk atok n nenek aku. cheng kate mak die xde. gi bandung. so kt rmh cume ade bpk n adk die shj. ok.. maybe bole a kot aku gagahkn diri n g dok menepek kt rmh die jap.

masuk2 tgk adk die tgh tgk tv. acehhh, aku dgn sopannye gi a brslmn smbl ckp "nk tumpang solat bole?". paling sopan a time tu. adik die pn yg malu2 bentangkan sejadah n bg kain telekung suro solat dlm blk die. bapak cheng xde. on call kata cheng. fiuhhh..agak slmt gitu. hehe. aku solat. rs mcm nk mandi tp mcm x senonoh. bj pn x bwk. so dlm keadaan brpeluh, smbl menyejat peluh aku lyn tv dgn adik cheng. layan jugaklah kepala adk die wpun br drjh 6 budak tu. cheng lps bersiap lame cam pompuan, akhrnye kuar blk. ingt nk brgrk da tp die kate tunggu jap. sat lagi bapak die mai pulang rumah. adohhhh.. jantung ni start a pam darah laju mcm bullet train. sejuk kaki tgn ni xpyh ckp a. da mcm smpn kat peti ais selame setaun. nk control gabra tgk a tv dgn diorg jap. tibe2 dgr pintu dikuak.

seorang lelaki berkumis memberi salam. berbaju coreng biru oren masuk n tegur aku. "lame da sampai?". aku pn ckp, "br je sampai pakcik" sambil salam tgn die. wah..mmg gerun. mau je lari laju2 mase tu. nasib mase tu br blk majlis kawen so sopan lah ala2 pompuan melayu trakhir berbaju kurung, dudok bersimpuh (statement yg las tu mcm nipu sket :P) tapi sbnrnye bpk cheng baik je. serius baik. die byk berbual so xdelah aku kekok kat situ. lame gak berborak2 dgn bapak cheng. sampai cheng bg sign suro gerak kuar. hehe. so mission bertemu bpk die da lps. yg plg takut sbnrnye nk jmpe mak die. wah kalo x dpt aproval mem bsr, trpaksalah aku meninggalkan pakcik adham tu..sob..sob..sob..(sj je jd drama queen..hehe) but the truth is, i'm looking forward to meet all ur family members b (walaupun sbnrnye sgt seram..hehe) tp yg pntg weekend ni kite pi jumpe pakcik2 saya yang lagi seratus org tu eh b :)

2 comments:

awg~crawang said...

hehe..bakal menanti pakcik noh eh,hehehe..

nurarinab said...

hahaha,,,yeap..hope so..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails