Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2009

Thank you

Have u ever thought, how to know if someone is truly love u or not? I do and i think most people are too. I used to think and am still thinking about it actually. I think this is a common thing to happen to most of a life creature on earth called humans. but then, as i grew up i realize something, if u met someone who loves u so much (u will know if someone loves u so much..deep down in ur heart u know n u can feel it..believe me) n he/she cares n loves u more than anything, do u have to hesitate the love that he/she gave? NO. If we only think about his or her love to u only, then u can never satisfied urself. have u ever thought on how's ur love for her or him. Thinking of how much you should be loved will only make u a selfish person. And that is why we have to learn APPRECIATE. appreciating someone's love n care will make u n others a better person. And yes Mr Adham, u have thought me this. And I'm lucky to be loved by u. Thank you..
Thank you for everythingThank God I f…

Aidilfitri 09'

So akhirnye cuti raya yang seminggu da abes..kejap je da seminggu da cuti. 1st raya kt rmh ayh. blk rmh atok n mcm biasalah tolg2 msk ketupat, lepat, lemang, rendang, lodeh n mcm2 lg lah..so masak dgn penuh rase xcited.bkn slalu dpt jmpe dgn sedara mara n mengecoh2kan suasana kan. esoknye 1st raya, pakai bj lawa2 n nk mntk ampun pg2 raya dgn ibu n ayh. (sori xde gmbr 1 fam sbb x pkai tudung time brgmbr 1 famili ni). pas bermaaf2an gi solat raya. pas solat raya mcm biasa mknlah juadah yg da dimsk smlm n mlyn tetamu yg dtg beraya. kmpg atok ni stil ade marhaban. so kitorg kenalah gak siap2 utk marhaban tu. penat mmg jgn ckplah tp seronok. setaun sekali je mcm ni.


time ni ayh tgh sediakan duit ry..hehe

then raya kedua aku n adik2 bersiap2 nak pulang ke rmh ibu plak. x sabar nak jumpe ibu plak. so sampai2 je rmh ibu, tgk2 bu da siap2 nk gi rmh makcik2 yg kat jb. yelah namenye pun hari raya. xkanlah x berjalan plakkan. so pegilah beraya seharian kt rmh mak2 sedara. pas raya rmh mak sedara, a…

Salam Aidilfitri

Tak sampai seminggu lagi raya. Tahun ni tak feel sgt mcm nk ry. Sume org pun ckp mcm tu. Agaknye sbb skrg da tak bole main mercun kot. hehehe. Aku paling x sabar nk tunggu raya sbb nk makan..wahahaha.. adoiii.. da trbayang ketupat, lepat, ketupat palas, sambal kacang, lodeh, kerisik kelapa mak andak aku n paling utama rendang mak aku!! wahhhh, puasa2 ni bikin menjejes air liur trbyg (ishhh..makruh..makruh..) mlm ry slalu aku x bole tido nyenyak..xtau nape slalu brdebar2. maybe taun dpn lg brdebar kot *wink* pagi2 ry bgn awl, mandi awl sbb xnk berebut toilet, wangi2, makan then siap2 utk mntk ampun. paling syahdu time ni. dari kecik sampai besar, kalo bab mntk ampun aku akn nangis kat mak ayh. xtaulah nape. start dr umur aku drjh 3 kalo x slp. kalo kn mntk ampun aku akn meleleh airmata. walaupun cume ckp "selamat hari raya ayah. maaf zahir batin". tapi pg syawal mmg mcm tu. adik beradik ibu/ayh salam beramai2 dgn atok nenek n mmg sume melelh. walaupun pakcik aku yg keje navy …

Hilang

Arini da puasa ke 21. Da masuk malam2 10 terakhir Ramadhan. Malam2 ini ade malam istimewa. Lailatul Qadar. Untunglah pada siapa yg dpt beramal pada malam tersebut.Tajuk kat ats tu hilang. Aku akhir2 ni teringt sesuatu yg berlaku mase aku pulang ke rmh ayh ming lps. Ayah berbual dgn shbtnya di meja sewaktu berbuka puasa. Aku duduk di meja itu smbl mndgr perbualan mereka sambil sesekali melontarkn pendpt juga.Sahabat ayah: Saya buke kedai mkn ni pun bos, sbb nk hlgkn kebosanan ayh mertua sy. Die br khlgn isteri. So xnaklah kalo die dok trmenung sedih tringtkn arwah mak mertua sy je bos. Bia die ade aktiviti.Ayah: Yelah. Dari xde buat pape. bgs juga layan2 org yg dtg.Sahabat ayah: tp bos, bile die blk rmh die tringt jugak kat istri die tu. sedih sy tgk die. terasa sgt die bile mak mertua ni xde.Ayah: Memang betul. Bile da xde tu mmg terasa betullah. Bile blk rmh tu terasa sunyi je.Aku terkedu smbl memndg ayh. Faham ape mksd ayah. Ayah terasa khlgn ibu. Sayu mndgr ayt pengakuan ayh itu. S…

Baby Harriz

five happy friends with baby Harriz
Ok..Akhirnye jmpe jugak dgn dak kecik yg sorg ni..Harriz Nazli..Dulu slalu dok agah2 die dalam perut skrg da kuar perut n da 3bulan pun..All I could say is he is adorable (@^u^@) Dengan muke die yg comel, suke senyum, suke ketawa, x menangis, x byk ragam..rasa mcm saya pn nk ank yg baik mcm die..pandai die senangkan mama die..die tau papa die kdg2 xde, so die behave well..


cute little baby Harriz


Harriz ingat aunty bee x??

Saya, Sue, Pae (akhirnye dpt gak join :D), Ieja n Areh akhirnye dpt gak kumpul. Sronok borak2..Maklumlah lame x jumpe..Si Harriz sempat gak tido time tu..sian die kpntn. Itu pun after sue tukar baju die sbb die sejuk. Tapi bile die bgn, sume amik turn dukung die. Die gelak2 bile org agah die n da start mcm nk brckp2.. Memanglah geram bile dgr baby talk die tu..hehehe.
I'm happy at last baby Harriz got to be with his mummy n sue pun nmpklah sronoknye :D ..lg2 bile Bob blk Kl ni..saya pun tumpg gembira jugak. Skrg menunggu kawan2 rap…

Cinta Sempurna

She is one my favorite singer and i love most of her songs..This is one of her latest song that I love.. Cinta Sempurna by Yuna
Aku manusia lemah Selalu terjatuh Berbeda aku darimu Kau berdiri teguh Aku serba tiada Aku kekurangan Dan bila kau tiba aku hilang dari kewujudan
Sempurnanya sifatmu Telusnya hatimu Jujurnya niatmu Tingginya kesbrnmu Lepaskanlah diriku Kerna aku tak mampu tuk memnaggung sebuah cinta sempurna
Darimu Darimu ohhh Darimu ohhhh
Bukan aku tak pernah Mengerti dirmuku sanjung setiap kata cinta kau berikan aku Hilangkan rasa itu Akhirkankan semua Dan bila kau sedar Aku hilang dari kewujudan Ohhh
Sempurnanya sifatmu Telusnya hatimu Jujurnya niatmu Tingginya kesbrnmu Lepaskanlah diriku Kerna aku Tak mampu tuk menanggung sebuah cinta sempurna darimu Darimu ohhh Darimu ohhh

Money Matters

My life has become hectic lately. I'm about to finish my master (d best part) but then I'm in the middle of life where things seem so complicated and hard. I'm tired of doing extra job to earn extra money. I know I need a permenant job to be stable but I just hate working. Can I just do something that I like and earn money at the same time. Maybe just work as a photographer where people and organization pays me for my photos or maybe as a writer where a company pays me for my thought or just do something artistic where people just pay me for my art pieces. I love study...so much but then the pressure that I had, sometimes it just burden me. It's not the study that pressure me the most but its people around me. I just can't stand the cynical thought from them. The feeling that they left me with. Deep inside me I would feel so down that I hate myself for doing something that I love so much.

I need to do something. I have some ideas and thoughts what I'm going to d…

Done with the barang2 hantaran

Jumaat lepas blk jb. cuti lame kat kg. Seronok ari2 dpt buke dgn ibu. ari2 sahur ade ibu. tetibe rs mcm nk blk jb da. haishhh. cuti lps brjaya membeli sume barang2 hntrn untuk tunang belt n wallet (cek) towel (cek) sejadah (cek) kain utk nikah (cek) samping n songkok (cek) Yang lain tggl kek n coklat. Tapi dulang2 untuk hntrn x beli lg. Btw, plan utk buat theme krim + purple + peach da tukar jadi pink. Baju untuk tunang pn da siap ditempah. da try pakai n it fits well with me :) Tarikh utuk tunang pn da ade. Seram jugak bile pikir da nk tunang ni. But i'm excited. Finally life as a single lady over. Hope so everything goes well.. *wink*