C o m e A n d J o i n M e =)

Sunday, September 27, 2009

Aidilfitri 09'

So akhirnye cuti raya yang seminggu da abes..kejap je da seminggu da cuti. 1st raya kt rmh ayh. blk rmh atok n mcm biasalah tolg2 msk ketupat, lepat, lemang, rendang, lodeh n mcm2 lg lah..so masak dgn penuh rase xcited.bkn slalu dpt jmpe dgn sedara mara n mengecoh2kan suasana kan. esoknye 1st raya, pakai bj lawa2 n nk mntk ampun pg2 raya dgn ibu n ayh. (sori xde gmbr 1 fam sbb x pkai tudung time brgmbr 1 famili ni). pas bermaaf2an gi solat raya. pas solat raya mcm biasa mknlah juadah yg da dimsk smlm n mlyn tetamu yg dtg beraya. kmpg atok ni stil ade marhaban. so kitorg kenalah gak siap2 utk marhaban tu. penat mmg jgn ckplah tp seronok. setaun sekali je mcm ni.


time ni ayh tgh sediakan duit ry..hehe

then raya kedua aku n adik2 bersiap2 nak pulang ke rmh ibu plak. x sabar nak jumpe ibu plak. so sampai2 je rmh ibu, tgk2 bu da siap2 nk gi rmh makcik2 yg kat jb. yelah namenye pun hari raya. xkanlah x berjalan plakkan. so pegilah beraya seharian kt rmh mak2 sedara. pas raya rmh mak sedara, aku da gtau ibu da nk gi ry rmh kwn baik aku. cik azyla namenye. walaupun tgl kat kl tu dkt je tp susahnye nk jmpe. so bile blk jb, barulah blh jmpe dgn cik ila ni. lame da aku kawan dgn die. dr skola dulu. rahsia aku ms skola sume die yg pgg. hehe. so cheng dtg rmh, amik aku. then tunggu sorg lg kwn baik aku si din jemput kitorg kt rmh. lame x jumpe dgn abg edin ni..hehe. din smpi rmh da bising2 sbb die nk mkn kmbg panggang kt rmh zain. so aku mandi dgn kadar segera n trus brgrk ke rmh cik ila. skjp je kt rmh ila sbb din x sabar nk ke rmh zain. so pegilah rmh zain.

tergelak2 dgn lawak din

harapan din berkecai. kambing yg die hrpkan xde.hahaha. kitorang dok gelak2kan die je..kesian..tapi nsblah ade si din..buat kitorg gelak2 kat situ. lame x jmpe dgn si zain..da besar da bdk tu..(ko da bole kawen eh zain..hahaha) pas gi rmh zain, smpt gak sggh rmh din. xpernah aku jejakkan kaki ke rmh die. nilah 1st time din jemput ke rmh die (sampai ati ko ek din..sob3)..then blk rmh din aku ke rmh cheng sbb nk jmpe dgn sedara mara belah pok die (walhal aku telah pn beraya ke rmh cheng siang tu..hehehe)


beraya dgn mak2 sedara yg serba glamer


yer..sedara mara die ramai giler..ketaq lutut bile msk rumah tu..abeslah aku kn soal jwb..seriau da dada ni..tp control ayu buat mcm x takut..hahaha..tp makcik2 die sume baik2 belaka. so xdelah segan sgt. lagi pun nx wk nk tung da. so nak xnak kn gak jmpe kan. lg pun cheng da jmpe most of my relatives, so pe slhnye aku plak jmpe relatives die kan. dlm kul12 mcm tu cheng anta blk rmh. ari pn da mlm.mata ni pn sket lg da nk jadi burung hantu..karang trkejut plak diorg tgk burung hantu kat situ..hehehe.



ni baru separuh rumah yer..yg kat blkg tu ade lg yg blum jmpe tau

so tamatlah kisah raya yang beraya. then ari las before ade kt jb, aku n cheng decide nk berjalan2 smbl buat xtvt yg x berpaedah sgt before kitorg tunang. mule2 start dgn jalan2 tanpa hala tuju. yerp. pusing sane pusing sini, ade lah dkt 3 jam brjalan2 mcm tu. cik abang tu siap beli jam baru..mencik! :P las2 da pnt kitorg pn gi ar urut kaki kat dr soho. mmg licin tapak kaki pastu..aku rekomen korg try treatment die..mmg terus nmpk kesan die tu. pastu kitorg gi mkn domino's. da lm sgt da tringin nk mkn piza. cume sbb jarang da nk dating. trtangguh2 niat tu. so mknlah piza dgn rakusnye..pas mkn piza gi main boling plak. pesal tah mlm tu, aku asiklah msk longkang. xde ong btul.haha. blk main boling gi danga bay utk jln2 n ambil gmbr byk2..gmbr las kitorg kapel. gambar kt bawah nilah gmbr yg pghbsn n yg plg aku suke jgk.



love u bunny!

then, aku pn blk kl. smpt sggh jalan tar. dpt beli veil utk tunang nanti. veil tu simple jer tapi aku rs aku suke sgt. sesuailah kot utk majlis tu yg simple gak nanti. so kalo nk tgk hasil penuh die, kenalah tunggu nex week masa tunag k.. dgn baju2 skali aku tunjuk. hantaran aku x siap lagi. kitorg jus tempah kotak hantaran n tgl mskkn brg2 je. warnanye da jadi silver n pink. so nanti kalo da siap aku update lg dlm blog ni k. rasa berdebar plak nk tunang ni.. doakan sumenye selamat yer kawan2.




aku suke veil ni :)

2 comments:

~ SueHarriz ~ said...

veil yg sgt cantek. n ur aunties mmg vogue da vazz..kekekeeee..

nurarinab said...

thank u sue..kalo sue dpt dtg kan lg best..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails