Skip to main content

Ammar Mohd Saufian

Pagi ni aku terjumpa satu quote. Manusia berubah dan semua benda dalam dunia ni berubah. So rasanya memang betullah tu. Even aku nak komplen2 org sekeliling aku berubah, aku sure diorg pun rasa aku berubah jugak. Cuba kadang2 perubahan tu baik n kadang2 perubahan jadi tak baik. Kadang2 perubahan bole buat kite rapat dengan seseorang n kadang bole buat kite makin jauh. Cakap pasal perubahan, aku teringat pada seorang sahabat. Nama dia Ammar. Maybe adalah pembaca2 blog ni yg kenal sape Ammar.

Aku dengan Ammar kawan rapat masa final year kat uni. Kitorg kenal since dr matriks. Kaki menyakat, hari2 kena kutuk dgn die. kitorg lain2 kos. die fizikal, aku hayat. tapi sbbkn aku ari2 kena teman azliana berdating n mamat ni pun ade skali berdating dgn awek die kat lib, so trpaksalah ari2 dgr die mengutuk aku n jgn ingt aku x bls kutukan die tu, aku balas ok..hehehe..n slalunye ammar kalah (nsb baik ni blog sinri..hehehe)

Abes matriks los contact. takde sbb nk contact die pun. Even ari2 jumpa kat matriks, xpenah plak trpikir nk mntk no fon ke ape. Tapi masa final year, aku trjumpe die kat frenster, n tanye die buatpe skrg, die kate die tgh praktikal kat kl. So aku pn ajk lah die jumpe. Yelah, boring. so saje2 lepak2 sesama..adelah gak geng kan. Masa kuar dgn Ammar, kitorg makan mcm ank gajah mkn (akulah, die bpk gajah..hahaha). Sume benda yg aku xpenah mkn, die kasi try n sume bnda yg die xpenah mkn, aku kasi try. So last2 gelar diri masing2 kembar makan.

Agak slalu gak jumpe die masa tu. Maklumlah, minat sama..hahaha (teruk sungguh manusia ini..haha) Masa da abes blaja degree, aku blk bp n ammar blk melaka. Itupn kdg2 Ammar dtg bp n kitorg lepak same2 mkn asm pedas. Then habis blaja, aku smbg blaja kt UM n Ammar keje kat KL. So clas aku biasa abes awl. aku xde kwn kat cni, so ari2 before ammar amik gf die, kitorg jd kutu lepak. Dok depan bus stop n mkn2 kt situ (bkn ngurt ank dara org yer..xpenah buat ok). Ari2 mcm tu. mmg tramat rapat dgn Ammar smpi ade org ingt aku kapel dgn die. Ahaks. Die da ade gf n masa tu aku pn ada gak bf. So mmg kitorg rapat sgt. Even aku cpt sgt terasa dgn die ni. Penah aku majuk dgn Ammar brbulan2 n ari2 pakcik ni kn pujuk. Hahaha..tp hati aku ni kental!

Masa2 susah, aku akn cr dia n dia akn cari aku. mmg da mcm abang adik da kitorg ni. Aku ingt Ammar slalu tepon mlm2 bile die putus dgn gf die tu. Nak nangis tp tahan (mcm aku xtau..cehh). Slalu die tepon mlm2 sbb rindu ex die. Sayu aku tgk die ms tu sbb die trseksa sgt. Ari2 aku doa mntk die jmpe gf baru yg lbh mghrgai die n yup, akhirnye die jmpe gak.

Skrg kitorg da jrg ctc. Aku tau since bile. Ammar da bz skrg smpi xde ms nk ckp lm kt fon n ym n kdg2 x leh nk angkt fon pun. Mar, kalo ko terbaca blog ni, aku nk gtau ko aku sronok jmpe kawan mcm ko. n sebagai kawan rapat aku, aku sayang ko Mar!! Sampai kite beranak pinak pun, kalo ko ade prob, aku sudi dengar mar. Kalo x bole bantu pun, aku sedia pnjmkn telinga aku yg comel ni pada ko mar. hehehe. Kalo nk cite ape yg kite kongsi, abes 10 blog pn tak abes lg cite kite ni..hahaha..Aku doakan ko gembira dgn Dd. Ko kawen nanti aku dtg k..dok mengacau2 ko kt pelamin (AWAS!hahaha)



ko ingat x masa ni kite g mkn sushi byk tahap gaban!

Comments

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…