C o m e A n d J o i n M e =)

Thursday, October 29, 2009

Ammar Mohd Saufian

Pagi ni aku terjumpa satu quote. Manusia berubah dan semua benda dalam dunia ni berubah. So rasanya memang betullah tu. Even aku nak komplen2 org sekeliling aku berubah, aku sure diorg pun rasa aku berubah jugak. Cuba kadang2 perubahan tu baik n kadang2 perubahan jadi tak baik. Kadang2 perubahan bole buat kite rapat dengan seseorang n kadang bole buat kite makin jauh. Cakap pasal perubahan, aku teringat pada seorang sahabat. Nama dia Ammar. Maybe adalah pembaca2 blog ni yg kenal sape Ammar.

Aku dengan Ammar kawan rapat masa final year kat uni. Kitorg kenal since dr matriks. Kaki menyakat, hari2 kena kutuk dgn die. kitorg lain2 kos. die fizikal, aku hayat. tapi sbbkn aku ari2 kena teman azliana berdating n mamat ni pun ade skali berdating dgn awek die kat lib, so trpaksalah ari2 dgr die mengutuk aku n jgn ingt aku x bls kutukan die tu, aku balas ok..hehehe..n slalunye ammar kalah (nsb baik ni blog sinri..hehehe)

Abes matriks los contact. takde sbb nk contact die pun. Even ari2 jumpa kat matriks, xpenah plak trpikir nk mntk no fon ke ape. Tapi masa final year, aku trjumpe die kat frenster, n tanye die buatpe skrg, die kate die tgh praktikal kat kl. So aku pn ajk lah die jumpe. Yelah, boring. so saje2 lepak2 sesama..adelah gak geng kan. Masa kuar dgn Ammar, kitorg makan mcm ank gajah mkn (akulah, die bpk gajah..hahaha). Sume benda yg aku xpenah mkn, die kasi try n sume bnda yg die xpenah mkn, aku kasi try. So last2 gelar diri masing2 kembar makan.

Agak slalu gak jumpe die masa tu. Maklumlah, minat sama..hahaha (teruk sungguh manusia ini..haha) Masa da abes blaja degree, aku blk bp n ammar blk melaka. Itupn kdg2 Ammar dtg bp n kitorg lepak same2 mkn asm pedas. Then habis blaja, aku smbg blaja kt UM n Ammar keje kat KL. So clas aku biasa abes awl. aku xde kwn kat cni, so ari2 before ammar amik gf die, kitorg jd kutu lepak. Dok depan bus stop n mkn2 kt situ (bkn ngurt ank dara org yer..xpenah buat ok). Ari2 mcm tu. mmg tramat rapat dgn Ammar smpi ade org ingt aku kapel dgn die. Ahaks. Die da ade gf n masa tu aku pn ada gak bf. So mmg kitorg rapat sgt. Even aku cpt sgt terasa dgn die ni. Penah aku majuk dgn Ammar brbulan2 n ari2 pakcik ni kn pujuk. Hahaha..tp hati aku ni kental!

Masa2 susah, aku akn cr dia n dia akn cari aku. mmg da mcm abang adik da kitorg ni. Aku ingt Ammar slalu tepon mlm2 bile die putus dgn gf die tu. Nak nangis tp tahan (mcm aku xtau..cehh). Slalu die tepon mlm2 sbb rindu ex die. Sayu aku tgk die ms tu sbb die trseksa sgt. Ari2 aku doa mntk die jmpe gf baru yg lbh mghrgai die n yup, akhirnye die jmpe gak.

Skrg kitorg da jrg ctc. Aku tau since bile. Ammar da bz skrg smpi xde ms nk ckp lm kt fon n ym n kdg2 x leh nk angkt fon pun. Mar, kalo ko terbaca blog ni, aku nk gtau ko aku sronok jmpe kawan mcm ko. n sebagai kawan rapat aku, aku sayang ko Mar!! Sampai kite beranak pinak pun, kalo ko ade prob, aku sudi dengar mar. Kalo x bole bantu pun, aku sedia pnjmkn telinga aku yg comel ni pada ko mar. hehehe. Kalo nk cite ape yg kite kongsi, abes 10 blog pn tak abes lg cite kite ni..hahaha..Aku doakan ko gembira dgn Dd. Ko kawen nanti aku dtg k..dok mengacau2 ko kt pelamin (AWAS!hahaha)



ko ingat x masa ni kite g mkn sushi byk tahap gaban!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails