Skip to main content

Untuk Peringatan Kamu: AKU TAHU APA YANG KAU TULIS!!!!

OK..Akhirnya ape yang sue kena, aku pun da terkena..Memang ade manusia dalam dunia ni yang tak sedar diuntung..Keje yang patut die buat, aku da tolg buatkan..da tu nak komplen byk tak tau malu. Muka die 'nerd' mmg x hengat tapi hati die, Masyallah..tuhan aje yang tau. Tak payahlah sebut name nye sape sbb aku tau skali skala die nyinggah gak blog ni..

Bukan aku x prasan slama ni ape yang die tulis dalam blog die, tapi xdelah dalam hati aku nk concern benda yg die ckp. Die ckp aku sakit sbb byk dosa, Ok, fine..taklah aku kisah.. Mmg skt tu ujian Allah untuk kurangkan dosa kita. Then bile da start tulis mak bapak aku cerai n kuar perkataan PADAN MUKA.. ooo..dunia ni bkn manusia yg punya dan jodoh dan nasib itu ketentuan Tuhan.. Aku tak doakan tapi hidup umpama roda, ade turun naik. Kau nak kutuk aku, xpenah aku kesah tapi bile life mak bapak aku kau kutuk, silap besar beb. Doa org yang teraniya Tuhan makbulkan.

Erm, aku xnak ckp lebih2, ko nak mrh lebih2 sebab ape eh??keje kau aku da tolong buatkan..terima kaseh pn tak..Ko nak komplen aku x bertimbang rasa eh, sombong eh.. oppsss..saya sombong then kamu tu mcm mn.. Ade dtg menegur ke..Ade aku ckp ko sombong..nak ckp aku tak bertimbang rasa, patutnye x payah aku tolong kau baru sesuai perkataan tak bertimbang rasa tu eh..

Aku sbnrnye tak berminat nak kutuk orang dalam blog ni..tapi kalo mak bapak ko campur, ko tanya lah sape2 pun, busuk hati namanye..Kalo ko terasa, memang aku nak ko terasa. Ape yang ko cakap aku takkan maafkan. Arini mungkin ari ko. Hidup bahgia tapi panjang lagilah umur kita ni.Beringat slalu yer.Ari tak slalu cerah, Mendung tak mesti ujan..Aku nak ko ingat benda ni sampai bila2.

Comments

RoziaAhmad said…
arina,jgn marah2 tau x baik.jgn peduli sgt org mcm nie. boleh blah org mcm ni.....awk jaga mood sbb awk kn nk kahwin
~ SueHarriz ~ said…
org yg xda adab je yg suke kaitkan mak pak ni..nak marah nyamuk abes la satu kelambu dibakar.. haihh..sabar ye B..Pk bnde2 best je...--> ur wedding!!! =D
nurarinab said…
thank u guys..betul2..bek concentrate kt weding..lg beshhh!!
chezankasah said…
sape weii..??
tetibe aku rasa nk bzbody..hahaa
adreen said…
sori aku lmbt gosip ni.

hahaaa.saper wei?aku ker?

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…