Skip to main content

Birthday treat



Minggu depan besday aku..Yang ke *tuttt* (kuar sinri prkataan *tuttt* tu..hehe) So ming ni da plan dgn encik tung nk buatpe. Mcm2lah mrncgnye tp hampeh..satu pn x jadi..huhuhu..tp Jumaat tu smpt jmpe encik tung. Dgn smgtnye jmpe sbb nk suro encik tunang bagi adiah besday. Die kate surprise yg xkan aku sangka..Da mcm2 aku teka dlm seminggu tu..tapi die kate satu pn x betul. Buat aku musykil n rasa ingin tahu yang amat. So spttnye adiah besday dpt ari ahad tp tuntut ari Jumaat sbb x sabar gaban. Hahaha. (memaksa smbl trk kolar baju ok!)


Nak x nak encik tunang kn bg Jumaat tu. Bile da dpt adiah, siap xnak bukak dulu plak. rasa brdebar. Encik tunang kata bukaklah (Aksi membuka hadiah x dpt dirkmkn sbb ms tu dlm kete nk g midv n bkn brniat nk membuat sesi membuka adiah di dlm kereta) So las2 bukak. bukak slow2 sbb nk kasi tgk sket2 je..bile ngintai sket, nmpk kotak NOKIA..aku da jerit dlm kereta..OO sesi mgharukan..menjerit banyak kali smbl memeluk encik tunang (ooopss..). Da tau da adiah ape. bnda yg da jd idaman dari tahun lalu..NOKIA E71! yeay! encik tunang belikan n jadikan adiah besday! best thp gaban ok! tak dptlah nk citerkn ke-excited-an aku mcm mn. Rasanye korg pn mampu bygkn mcm mn.





So Ahad gi cbrate. Mcm biasa encik tunang akn blnje mkn time besday ni..besday treat die kate. Before gi mkn msk body shop. Nak beli perfume sbb perfume da abes. Ade perfume baru body shop. Bau die best. So encik tunang belikan lg. Kire mcm adiah besday yg second..hehe..(lemak da aku ni). Pikir punye pikir mn nk mkn, las2 pilih satu kdai mkn ni. Name die bubba gump shrimp restaurant. Tmpt ni nmpk mcm best n betul..pilihan encik tunangan tepat! best thp gaban. Bayangkanlah salad bodoh die pn sedap..Kitorg mkn each meal die dgn mulut yg "ooohhh..sedap!", "best giler bnda ni", "mcm mn diorg msk sdp ni"..serius sedap tramat. pegilah try kalo ade masa nnt ok.



So lps mkn kitorg jln2 dkt the curve tu..meluangkan ms yg tggl bbrp jam before encik tunang blk..huuu..sedey..sempat brgambar mcm tourist dkt d curve tu..pose sane n pose sini..Masa aku beli brooch baru kat satu kdai ni, minah kdai tu nmpk gmbr aku n encik tunangan kat dlm purse then die kate "baru kawen yer??"..aku? aku senyum jer.. :p


B, thank u for everything! I love u so much..might be i'm not d best partner u ever had but then i love u so much..with all my heart

Comments

wow!! that was wonderful!
happy birthdayy!!
c h e n g said…
u too hun..tahns so much for everything..and for the willingness to be wit me..eventhough i'm not d best partner u ever had dear..and i am rili sure that i do love u so much..with all my heart to th e infinite..muahxx..xoxo
nurarinab said…
to cinoi: it is wonderful!!
to b: U r d best b!!!cant wait to b with u as ur wife!! :)
ELLY said…
Wahhhh best nyer.....sweet sgt....Happy Birthday erk....hehe
ELLY said…
oppss lupa nak tanyer....restoran tu kat maner erk....hehe
nurarinab said…
Tq elly..restoran tu dkt d curve..name die Bubba gump shrimp restaurant & market..cari tau!!

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…