Skip to main content

My Dream Wedding Dress


Dis weekend I went hunting for my reception dress..I duuno why but suddenly time bcome so limited that we don't have enuf time to find as many boutiques as we can..We visited five boutiques and most of them gave price ranging from RM500 - RM1200. So of course we reject the 1k and above one. If I have to pay a rental dress for 1k then I think it is better if I just buy d dress..

So at last I found this one boutique. AZ bridal boutique. d price is very reasonable. The dresses..tip-top!!!Hatiku telah jatuh cinta kepada satu dress ni..This dress is white in color and it has both combination of traditional and modern style. When I came to the boutique that night, the make up artist asked me to think about it first and even asked me to go survey at another boutique first so I could compare the prices and style. Well, I did go to another boutique but my heart already there with that dress (hahaha). I told mr fiance, I like that dress so much. So we decided to go to that boutique again and book my dream wedding dress on d next day (o^u^o)

D day arrived, before we go to the boutique, I messaged the girl who attend us during our first visit but she didn't reply d message. Later dat evening, she replied my message telling me she was busy d whole day. I asked her whether I could come to her boutique that night but she said they're closed. I can't go to the boutique on the next day bcos I have to go back to KL. So I have to postpone it to next weekend. I hope dis time I could try the dress (=^u^=) and owh btw, Linda Jasmin & Que Haidar, Beego and Faizal Hussein also used their services during their reception in JB. (more info bout them klik 'here')


this is linda jasmin during her reception at JB using AZ

Then On Saturday's night, I met our wedding photographer who is also Kak Arina's hubby. It is so easy to deal with him and discuss about what we want for our wedding ang he gives us a very2 reasonable price..tq..tq..n more tq to Kak Arina, Abg Nizam & Adlan tomei :)


this is one of his many beautiful shots :) (pics from Nizam photographic)


So, ALhamdulillah..most of the wedding preparation are done :)

Comments

Riena said…
cantik2 baju tuu...
az bridal based in Johor ek?
jauh la pulak kalau nk pi sana..
kalau KL ni mmg byk mahal2
nurarinab said…
mmg cntk2 rina..lain dr yg lain bj die..KL pn byk lawa2 tp tulah..mahal kan??x try amik pakej?pakej lg murh sbnrnyer..
Miss Anggunsz said…
wah.. bestnye.. good for u.. need a hand just let me know k babe.. teeheehee

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…