Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2010

My Wedding Robe :) :)

My Oh my..Yesterday kak effi called n asked me to come to her haud n discussed bout my dress..Well it hasn't finished yet but seriously it looks gorges. I will highly recommend her if u guys wants to do a robe or a fashioned baju kurung




dis is only d lower part of d robe..it does look nice isn't it?

How To Know When A Man Loves You

I miss my Pandabear but hey, here is some tips on how u may know if a guy really in love with u

*he Callss ya all the tyme just to Chck Up On U

*he Cares bout your every need

*he alwayz tells ya how much U mean to him and how much he loves U, how his life would be empty had it been without U

*the way he looks deep into your eyes either when U two are bout to kiss Or during intimate moments together

*how he Caresses U, holds your hand in his, hugs and laughs at your every lil joke even if it aint funny, not that a girl Should be making jokes

*he alwayz Says Sorry even if it was your fault, which iS alwayz So

*the way he Smiles, brightens at the Very Sight Of U

p/s: Does ur man has dis kind of symptoms??cos mine do *wink*

they just gonna come today :)

OOO d furniture for my new haus will be arriving today. I just cant wait for it n to unpack all my stuff and start to put all of it at their own place. So Dr G can I take a leave today?? (eyelashes)

p/s: money is running low due to my craziness of buying new furniture..goshhh..now i understand why my mom feels happy when a new furniture arrived at our doorstep(hope I will not get addicted..hehe)

Contest Baru Plak

Wah..contest ini macam best untuk dijoin..So just try my luck. Good Luck!!! hehe.. Gambar yg terpilih adalah..jeng jeng jeng

Please respect HIM

Okey this is something that I realize when I distribute my wedding card. Some of them simply or without realizing it, place it under their ass. Yes, some just throw it on the floor or maybe it falls on the floor and then without realizing it, they stepped on it. Okey this is not because I'm sad when u stepped on my card (yes..I am sad actually) or give ur ass to it but did u realize dat in every invitation card, they got this section called 'doa untuk pengantin' and most of it will begin with 'Ya Allah Ya Tuhanku'. Please people, respect the god's name. People always forgot about it. It is a sin for you and for me too. And please, if u do want to throw the card, cancel the god's name with black marker or just burn it. Show our respect to HIM.

Tips menguruskan badan..wow!!!!

Arini Ely, Ana n Fea dtg rmh. Fea ade smnr dkt UM so sggh lah rumah n aku pn smbl tu nak pass hairband utk die tnjk pd kawan2 diorg nnt.

Ana: Arina sangat kurus. Da macam orang lain plak.
Aku: Yer ke Ana?? Da x bole nak naik plak Ana...
Ana: Takpelah Arina..da ok tu..

Haa..ini adalah komen2 yang akan aku terima drpd kawan2 yg da lama amat aku tak jumpe. Aku da kurus. Mana taknye dr brt aku hampir2 60kg skrg da tggl 49kg. Hehe.. Neway Ana, arina take dat as compliment yer :) Tq. Ade gak die tanye, aku kurus sbb clas menari yang aku masuk kt gym tu ke. Well, klas tu mcm antara penyumbang jugaklah. Da 2 taun aku join clas tu. Dulu aku ade gak joging n brt mmg trn tp mmg sush sgt nk trn. dalam 2bulan tu trnlah 3-4 kilo tapi mcm biasalah, pastu malas so berat akn naik lg. Huuu..Ini sbb kdr metabolisme aku low amat2. So, ini tips yg aku nak bg utk sape2 yg nk turunkan brt bdn. Just utk share sumting yang aku dpt tau during penurunan brt bdn aku.

1. Kenal pasti penyebab kegemukan kita. Macam aku …

Dajjal

Aku dudok membaca blog cik epal. tentang freemason dlm AJL. kalo nak tau lbh lanjut psl freemason dlm AJL bole lah klik blog cik epal kat tepi tu. nak menilai mcm mn, itu hak individu. Mungkin ade antara kite yang masih tidak tahu ape tu freemason. Freemason tu adalah agama menyembah syaitan atau bhs mereka disebut satan. Satan ini sebenarnya adalah Dajal di dalam freemason. Dulu di Malaysia pernah kecoh skjp psl freemason ni. mungkin ade yg x prasan tp black metal adalah antara sebaran freemason. Ok, smbg cite...dok baca2 psl freeman tibe2 teringt satu emel yang aku dpt tentang dajal. Slalu kite tau dajal tu buta sebelah mata kan, so kali ni jom kite cite lebih psl dajal. Sangat menarik ciri2nya. Bacalah sebagai pedoman kite bersama yer.(Ini di copy paste dr ustazazhar.com)
Persoalan tentang dajjal adalah termasuk persoalan al-ghaibiyyah, iaitu persoalan alam ghaib yang hanya didengar melalui dalil-dalil… hakikatnya hanya Allah sahaja yang mengetahuinya. Antara perkara berbentuk al-g…

Katil kami :)

Arini berterima kasih kepada cik CT sbb tolong saya basuh rumah baru. Terima kaseh byk2 CT sbb tolong Arina yer. Jasamu kukenang. hehe. Ape yang lg best, pas basuh rumah mintak CT teman g cari perabot rumah sbb CT kate die pn nk cr katil jugak. So mulalah hunting dgn CT. Berkenan dgn satu set bilik tidur putih ni tapi hrganye lebih dr budget. So x jadi beli. tgk jelah..huhuhu.

then tibe2 teringat ade satu kdai perabot dkt2 rumah. ajklah CT ke situ. kedai tu kecik je. nak masuk pun kn himpit badan je tp nasib kitorg 2org ni keremping, so bolelah masuk. masuk2 tanyelah uncle tauke kedai ade x katil kat situ. ingtkn kdai mcm tu x byk choice tp bile die kuarkn fail die, haaaa..hamik kau.rambang mata kitorang dan hrga dr semurah2 katil sampai ke mahal2 katil sume ade. so saya memilih yang saya suke. mule da pilih satu katil ni. katil besi wrna hitam. memang cantik. aku da lama idam model yang mcm tu. da nak order tu so antalah kat encik tunang mntk pndpt tp die x suke rupenye yg besi. die n…

Pesanan Untuk Kita

Menyinggah blog yunayuni. Tersentuh dengan nasihat yang die paparkan dr ketika cinta bertasbih (kenapa masa say membaca novel ini, saya x perasan nasihat ini..mungkin itu novel bhgn 2)

1. KETIKA MENCARI CALON Janganlah mencari isteri, tapi carilah ibu bagi anak-anak kita.Janganlah mencari suami, tapi carilah ayah bagi anak-anak kita.
2. KETIKA MELAMAR Anda bukan sedang meminta kepada orang tua/wali si gadis,tetapi meminta kepada Allah melalui orang tua/wali si gadis.
3. KETIKA AKAD NIKAH Anda berdua bukan menikah di hadapan penghulu,tetapi menikah di hadapan Allah
4. KETIKA RESEPSI PERNIKAHAN Catat dan hitung semua tamu yang datang untuk mendoa'kan anda, kerana anda harus berfikir untuk mengundang mereka semua dan meminta maaf apabila anda berfikir untuk BERCERAI kerana menyia-nyiakan do'a mereka
5. KETIKA MALAM PERTAMA Bersyukur dan bersabarlah. Anda adalah sepasang anak manusia dan bukan sepasang malaikat
6. SELAMA MENEMPUH HIDUP BERKELUARGA Sedarilah bahawa jalan yang akan dilalui tid…

Sket hari saja lagi :)

Sudah mula mendistribute kad2 kahwin saya :)

Kepada kawan2 yang belum bagi alamat..silalah bagi alamat kalian yer. Nak jemput makan free ni :)

tikus2 yang membantu :)


d front of d card


doakan kami yer.. :)

My unstable Bunny

Penah tak kamu rasa orang yang kamu sayang semakin jauh dgn kamu?? Rasa die hilang skjp. Bile bercakap dengan kamu, die mcm berfikir benda lain n kamu mula fikir kamulah punca masalah itu. Mengikut beberapa pengkaji dari US, wanita selalu merasakan apabila seorang lelaki berubah, perubahan itu adalah disebabkan oleh diri mereka dan seringkali menganggap lelaki itu telah suka pada wanita lain walhal sebenrnya lelaki itu mempunyai masalah peribadi yang lain (adakah sbb ini satu fakta, maka ayat pn kena jd skema..hahaha).

Beberapa hari ni, saya rasa encik tunang makin jauh dengan saya. Bukan rasa makin tak sayang tapi rasa die makin jauh. Well, u know...dat kind of 'feeling' when u started to feel he's not care bout u anymore, he's not happy like d way he is before..stuff like dat. Well, I keep it to myself. Usually i will tell him if sumting bothers me but dis time...I just shut it to myself.So I try to treat him as usual, call him every morning and before I sleep..but u …

The truth is...

Suddenly dis pop up in my head as i go through one of my fren's pics in fb
"I should travel as much places as I can for dis year!!with my hubby of course :) "



Jom b!!jom jalan2..let's save our money for our europe backpack trip!!! (berangan je lebih ni..hehe) let's bring our backpack & cam & take a lot of photos together!!
.: actually i just miss hangout with u bunny :( :.

Our New Haus

to-I-let..luas nih..hehe



hall+dapur


cube kire brape tgkt??




muke2 bosan menunggu..lame nih tunggu rupenye silap floor..hahaha..sengal!

Furniture

I've seen d haus with mr fiance. though d haus is small but im hepi cos it wil b d first haus where im gonna start my life as a wife n have my family lived in there. will move in to d new haus dis weekend. right now, im bz packing all my stuff. last sunday we went to ikea to get some ideas for our new haus. most of d concept for a small space is to use build in cabinet. they look nice n organisable but sometimes d pice is too pricey for something so simple...hmmm n i heard from some people dat ikea's quality is not as good as its price. Well..u will never knew until u try it rite plus i love d design (degilnye ini budak.. :P )


saya mmg suke pax cabinet :)


though dis table is pricey but i need sumting like dis for my dining table



dis is our new rocking chair for d living hall :) so comfortable n bkn dibeli di ikea yer..hehe


Laundry Room-Help needed!!!

Hermm..baru je pos entry baru tibe2 da entry lagi..hehe..org tgh menganggur mmg begini. So mcm yg di mention kat bwh, rmh tu xde balcony so timbullah satu mslh, MANA NAK SIDAI BAJU??? rasa mcm nak nangis. Encik tunang kate pegilah cari rmh lain tp saya da pnt nk cari rmh. n nak pndh bln dpn jugak..tak kire!! (degilkan??) my colleague kate beli drier tp encik tunang kate mahal n bil pn pasti melambung2. Ibu kate sidai je dlm blk sbb blk bsr tp sy rs mcm x senonoh je ltk dlm blk so akhirnye sy trpikir "Laundry Room".. hehe (pandainye sy ni). Saya akan pastikan bilik itu sepenuhnya mendapat udara yang segar (xde mslh since tingkap die ngadap luar rmh n i can put ventilation fan ;) n I got few inspiration from mr net..(senang zaman skrg ni ade internet2 ni) Mcm mn sy nak susun blk ni..korang kenalah tunggu yer :) tapi kalo buat satu ruang kat hall or bilik tidur untuk letak bnda2 tu bole ke??sbb tibe2 trpikir kalo family sy dtg, mane diorg nak salin2 baju sume tu yer??

kalo buat …

My Small n Cozy Dream Rental House :)

Dalam ming ni, aku x brape nak bz. Tesis da submit untuk disemak (fuhhh..lega..), budak2 asasi cuti 2ming..so xde clas ngaja. Heavennye hidup ni skrg..hehe..Tadi da cnfrm nak sewa rmh. Nex month da blh pindah (berita ni paling best of all). So pe yg buat aku xcited, aku da bole deco rmh sinri..(mak mmg suke deco2 ni noq..clas gituuu). Rumah tu unfurnished. Dtg masuk td mmg rmh tu KOSONG. tgh renovate lg. So best jugaklah kan. las time dpt gak satu rmh tp kol x dpt2. esoknye kol die ckp, baru je ade org cnfrm nak smlmnye. frust menonggeng sbb rmh tu br pas cat.huhu..tapi alik2 dpt rmh yg lbh kurg same tp lg best sbb br pas renovate. WAHHHH!!! syukur kepada Allah :) mmg mcm rmh barulah.


bilik tido ni nmpk sgt cozy..aku sgt2 suke


Rumah tu x besar. 2 bilik je. die nye pattern ala2 townhouse. Dapur dgn living room bercantum. Tp master bedroom dgn toilet die besar amat k. So tgh dok pikir2 mcm mn nk susun rmh tu. Blk tdur aku mcm da ade inspiration da. td search utk pax cabinet tp jmpe deco u…

Hey you pretty ladies!

yes u all pretty ladies..Jom jenguk blog baru saya yang menjual hairband2 cute pd hrga yg berpatutan juga ;)

http://gurlyboutique.blogspot.com





JEALOUSY

Some people they just said they hate u but actually they adore u

They talked at d back of u but actually they try to follow u in every way

They try to find something bad about u so that they could ease their JEALOUSY but in d end they are badder (xde perkattan ni yer..haha) than u

*Bile pikir2 blk rs mcm kelakar pun ade gak*

*note to sue: kdg2 xtau nape ade org mcm ni yg wujud kan sue??n i think u wil understand d most how does it feels?? (rs annoyed yg amat ok..kalo bole ku lempang, akan ku lempang dan tappakkan kasut tumitku ke mukamu)*

How civilize are we??

"Kita telah pun muncul sebagai sebuah negara maju dalam acuan kita sendiri dan ini tidak bermakna bersikap terlalu bebas sehingga mula berjalan ke sana sini tanpa berpakaian dan sebagainya. Itu adalah cara mereka yang menganggapkan diri mereka maju dan bukannya kita" - Dr. Mahathir.

Think about it n yes he is right in many ways :)

*copy from my old fren's status in fb..thanks atong for d tot*

D Trial

So as i told before, dis weekend i will do my trial make-up and yeah it is important to do a trial before ur big day. First i tot i will wear grey for my reception in BP but then after i tried few dresses i choose a white dress for my reception since for my nikah i will wear a purple robe *wink*..

when my mak andam ask me whether i want a thick or simple make up, i told her i want a simple one so she said she will highlight my eyes. So d trial begin. Yes, I like d base for my face. it looks so natural (im sorry i cant put d pics in dis blog..wait till my big day ya!) but then when it comes to d eyes part, OOO GOD!! she put a black eye shadow..BLACK EYE SHADOW people!!!Goshh, i told u guys in my previous entry how much i hate black eye shadow on a big day. yes u can use a black eye shadow but not like im going to a gothic concert..huargggg..i feel like crying.. So i told her dat i dont like d black eye shadow. my dress will be white in color so please don wear me a black eye shadow. i w…

Allah dalam kristian???

Ok..I actually intended to write about this since i heard bout d news dat 'Allah' is allowed in Christian. Astaghfirullahalazim..My heart beating fast as I heard it n until today, as im typing bout it, my heart still beating fast n angerness suddenly rush in my blood n i wish i could kill that bloody judge. She is a Chinese for God sake, where have all the Muslims judges go? n I dont really understand why Syariah cannot get involve with this case. They (Majlis Agama Islam) said, they cannot interfere with this case because its involve other religion. S****d! Allah is the god of Muslim..isn't dat reason is strong enough for them to get involve?

You know what is the trick behind all of this changing god's name..Out of sudden, non Muslim people start to interfere with Islam. Last time they start to questioning why Bumiputera got more benefits compare to them. They try to equalize all the benfits given to Malay. *pundek ko lah* try to look back at d history. Both Chinese n …

Pecaya tak pecaya...

Pecaya x pecaya..


Duit sekarang macam air..Huarghhh..Normalkah ini??



do it right

Last weekend, we have try the wedding dress though we faced few circumstances but things are settle with the wedding dress (grinch) I like it so much..First I thought I look fat in them but then mum n mr fiance convinced me that I look fabulous in them. that will do I guess..hehe. So this weekend I will do a trial make up for my reception in BP. I know some of us scared to ask for trial from their make up artist but believe me, u have to. n whatsmore, u pay them so it's ur right to ask them for a trial. And guys u should also reconsidering to bring a photographer along with u to snap ur 'before n after' look. and please make sure the photographer is d same person dat can snap ur 'before n after' look during ur big day :) just for a precaution.

I can't believe only few weeks left before I become someone's wife. :) Btw, thousand of goodies have arrived at my cousin's house. I haven't pick it up n haven't see it also (not even a sneak peek..hehe) B…

Happy New Year!

Tengok - tengok, jenguk - jenguk, intai - intai...da masuk 2010..Happy New Year guys!

Azam tahun ni ape yerk??
...
...
...

Saya harap saya mampu jadi anak dan istri (bakal sbnrnye..hehe) yang solehah dan mungkin menjadi bakal ibu yang chumel v(=^u^=)v (terlebey suda..)

Dan....semoga saya dpt smbg belajar lagi (saya mmg suke belajar :D )

May we have a good year this year ahead :) :)

p/s: tak suke tgk anak2 mude pergi cbrate mlm new year..it's not a good starting..menggalakkan maksiat dan masalah SO-SIAL..mntk dijauhkan dari anak2 kite benda2 mcm ni