Skip to main content

D Trial

So as i told before, dis weekend i will do my trial make-up and yeah it is important to do a trial before ur big day. First i tot i will wear grey for my reception in BP but then after i tried few dresses i choose a white dress for my reception since for my nikah i will wear a purple robe *wink*..

when my mak andam ask me whether i want a thick or simple make up, i told her i want a simple one so she said she will highlight my eyes. So d trial begin. Yes, I like d base for my face. it looks so natural (im sorry i cant put d pics in dis blog..wait till my big day ya!) but then when it comes to d eyes part, OOO GOD!! she put a black eye shadow..BLACK EYE SHADOW people!!!Goshh, i told u guys in my previous entry how much i hate black eye shadow on a big day. yes u can use a black eye shadow but not like im going to a gothic concert..huargggg..i feel like crying.. So i told her dat i dont like d black eye shadow. my dress will be white in color so please don wear me a black eye shadow. i want it to be as simple as it can be.




dis look better than mine..huhuhuhu

she told me dat she tot i will wear grey on dat day n dat is why she used a black eye shadow..ooo..please..dat is not a good excuse.even if i wear grey, u should use a lighter color. dark grey n matte grey would be perfect. So, she try to cover d black eye shadow with some foundation but of course d black will still look obvious n she paint a brown eye shadow on d black eye shadow dat has been covered by a foundation. it looks nicer but then still..it looks dark n it doesn't look natural at all..Huarghhh!!!I hate dis part!!


So I call my dad to come n see d 'after' look. He 'laughs' which i know he doesn't like it too..n d mak andam told him dat maybe she should put more blusher on my chin bcos she thinks its not thick enough n i was like "WHAT d h***??!!" n my dad said, "NO..NO..dis is thick enuf" n i was save by d bell.fiuhhh.. n before i went home i told her to use brown on my W-day. n she said maybe she should mix it with gold. n i was like "Hell NO!!!" but i only say it in my heart..(hahaha) but i did told her to use bronze instead of gold..i like bronze...*GRINCH*

Comments

MyNameIsdD said…
Mesti tgh pening2 eh skg nih nk setel all these things. Hang in there, Arina. Hopefully everything will go smoothly for u guys. I'm sure things will turn out fine in the end and we'll be looking at one all smily, super gorgeous pair of lovebirds this coming february :-)
nurarinab said…
tau xpe..da segan nk tegur mak andam byk2 tp hrp2 oklah masa kawen tu..n korg kn dtg k majlis arina tu :)

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…