Skip to main content

Katil kami :)

Arini berterima kasih kepada cik CT sbb tolong saya basuh rumah baru. Terima kaseh byk2 CT sbb tolong Arina yer. Jasamu kukenang. hehe. Ape yang lg best, pas basuh rumah mintak CT teman g cari perabot rumah sbb CT kate die pn nk cr katil jugak. So mulalah hunting dgn CT. Berkenan dgn satu set bilik tidur putih ni tapi hrganye lebih dr budget. So x jadi beli. tgk jelah..huhuhu.

then tibe2 teringat ade satu kdai perabot dkt2 rumah. ajklah CT ke situ. kedai tu kecik je. nak masuk pun kn himpit badan je tp nasib kitorg 2org ni keremping, so bolelah masuk. masuk2 tanyelah uncle tauke kedai ade x katil kat situ. ingtkn kdai mcm tu x byk choice tp bile die kuarkn fail die, haaaa..hamik kau.rambang mata kitorang dan hrga dr semurah2 katil sampai ke mahal2 katil sume ade. so saya memilih yang saya suke. mule da pilih satu katil ni. katil besi wrna hitam. memang cantik. aku da lama idam model yang mcm tu. da nak order tu so antalah kat encik tunang mntk pndpt tp die x suke rupenye yg besi. die nak yg kayu. so mntklah uncle tu tnjk yg kayu. hrga die mahal sket dr yg besi tu tp pas mntk die kurgkn hrga, hrga da same dgn yg besi. wahhhhh, sronok amat!!!


katil yang saya suke amat tp encik tunang x approve :( tapi da dpt yg lg cntk

nilah ala2 katil yang diapprove oleh encik tunang :)


then mntk die tnjk rak tv, lps rak tv nk tgk dapur kabinet, n mcm2 lah..las2 amik katil, almari baju, rak tv, kabinet dapur n rak untuk memasak pd hrga yg brpatutan jugak. hati suda suke amat. sudahlah pghntrn xde byrn, pmsgn pn percuma. Memang saya suke kdai tu! :)

Comments

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…