Skip to main content

Laundry Room-Help needed!!!

Hermm..baru je pos entry baru tibe2 da entry lagi..hehe..org tgh menganggur mmg begini. So mcm yg di mention kat bwh, rmh tu xde balcony so timbullah satu mslh, MANA NAK SIDAI BAJU??? rasa mcm nak nangis. Encik tunang kate pegilah cari rmh lain tp saya da pnt nk cari rmh. n nak pndh bln dpn jugak..tak kire!! (degilkan??) my colleague kate beli drier tp encik tunang kate mahal n bil pn pasti melambung2. Ibu kate sidai je dlm blk sbb blk bsr tp sy rs mcm x senonoh je ltk dlm blk so akhirnye sy trpikir "Laundry Room".. hehe (pandainye sy ni). Saya akan pastikan bilik itu sepenuhnya mendapat udara yang segar (xde mslh since tingkap die ngadap luar rmh n i can put ventilation fan ;) n I got few inspiration from mr net..(senang zaman skrg ni ade internet2 ni) Mcm mn sy nak susun blk ni..korang kenalah tunggu yer :) tapi kalo buat satu ruang kat hall or bilik tidur untuk letak bnda2 tu bole ke??sbb tibe2 trpikir kalo family sy dtg, mane diorg nak salin2 baju sume tu yer??

kalo buat satu ruang kecil mcm ni dekat living hall or bilik tidur tu bole ke??


sgt simple dan kemaskan??rs mcm nak buat laundry room mcm ni tp kalo fam dtg mcm mn eh?


saya rasa utk org yg berbudget rndh seprti saya, mcm ini sudah cantik & kemas..hehe

so kawan2, saya perlukan pandangan korang. patut buat laundry room ataupun buat satu space kat living hall untuk jadikan laundry space? n oooh..ooh..laundry space tu sy jus nak ltk stuff laundry sj..washing machine dok dlm toilet saja :)

Comments

MyNameIsdD said…
In the previous post u mentioned that the other room is way too small to be a bedroom kan. So turn that room into a laundry room where you can store other stuff too. You're going to live there everyday but people will come visit only a few times. And when they do, rasenye OK je nk salin2 baju in that laundry room or maybe they can tumpang salin in you bedroom too. Make your house as comfortable as you can for the both of you. If it's comfortable for other people too, it's a bonus, not a must.
nurarinab said…
em yup..u r rite..maybe mmg blk blkg tu akn jd laundry room kot..
nurarinab said…
neway thanx for d tot dd..nnt leh dtg rmh arina eh ;)
MyNameIsdD said…
heheh nak nak nak datanggg!!

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…