C o m e A n d J o i n M e =)

Thursday, January 14, 2010

Laundry Room-Help needed!!!

Hermm..baru je pos entry baru tibe2 da entry lagi..hehe..org tgh menganggur mmg begini. So mcm yg di mention kat bwh, rmh tu xde balcony so timbullah satu mslh, MANA NAK SIDAI BAJU??? rasa mcm nak nangis. Encik tunang kate pegilah cari rmh lain tp saya da pnt nk cari rmh. n nak pndh bln dpn jugak..tak kire!! (degilkan??) my colleague kate beli drier tp encik tunang kate mahal n bil pn pasti melambung2. Ibu kate sidai je dlm blk sbb blk bsr tp sy rs mcm x senonoh je ltk dlm blk so akhirnye sy trpikir "Laundry Room".. hehe (pandainye sy ni). Saya akan pastikan bilik itu sepenuhnya mendapat udara yang segar (xde mslh since tingkap die ngadap luar rmh n i can put ventilation fan ;) n I got few inspiration from mr net..(senang zaman skrg ni ade internet2 ni) Mcm mn sy nak susun blk ni..korang kenalah tunggu yer :) tapi kalo buat satu ruang kat hall or bilik tidur untuk letak bnda2 tu bole ke??sbb tibe2 trpikir kalo family sy dtg, mane diorg nak salin2 baju sume tu yer??

kalo buat satu ruang kecil mcm ni dekat living hall or bilik tidur tu bole ke??


sgt simple dan kemaskan??rs mcm nak buat laundry room mcm ni tp kalo fam dtg mcm mn eh?


saya rasa utk org yg berbudget rndh seprti saya, mcm ini sudah cantik & kemas..hehe

so kawan2, saya perlukan pandangan korang. patut buat laundry room ataupun buat satu space kat living hall untuk jadikan laundry space? n oooh..ooh..laundry space tu sy jus nak ltk stuff laundry sj..washing machine dok dlm toilet saja :)

4 comments:

MyNameIsdD said...

In the previous post u mentioned that the other room is way too small to be a bedroom kan. So turn that room into a laundry room where you can store other stuff too. You're going to live there everyday but people will come visit only a few times. And when they do, rasenye OK je nk salin2 baju in that laundry room or maybe they can tumpang salin in you bedroom too. Make your house as comfortable as you can for the both of you. If it's comfortable for other people too, it's a bonus, not a must.

nurarinab said...

em yup..u r rite..maybe mmg blk blkg tu akn jd laundry room kot..

nurarinab said...

neway thanx for d tot dd..nnt leh dtg rmh arina eh ;)

MyNameIsdD said...

heheh nak nak nak datanggg!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails