Skip to main content

My Small n Cozy Dream Rental House :)

Dalam ming ni, aku x brape nak bz. Tesis da submit untuk disemak (fuhhh..lega..), budak2 asasi cuti 2ming..so xde clas ngaja. Heavennye hidup ni skrg..hehe..Tadi da cnfrm nak sewa rmh. Nex month da blh pindah (berita ni paling best of all). So pe yg buat aku xcited, aku da bole deco rmh sinri..(mak mmg suke deco2 ni noq..clas gituuu). Rumah tu unfurnished. Dtg masuk td mmg rmh tu KOSONG. tgh renovate lg. So best jugaklah kan. las time dpt gak satu rmh tp kol x dpt2. esoknye kol die ckp, baru je ade org cnfrm nak smlmnye. frust menonggeng sbb rmh tu br pas cat.huhu..tapi alik2 dpt rmh yg lbh kurg same tp lg best sbb br pas renovate. WAHHHH!!! syukur kepada Allah :) mmg mcm rmh barulah.


bilik tido ni nmpk sgt cozy..aku sgt2 suke


Rumah tu x besar. 2 bilik je. die nye pattern ala2 townhouse. Dapur dgn living room bercantum. Tp master bedroom dgn toilet die besar amat k. So tgh dok pikir2 mcm mn nk susun rmh tu. Blk tdur aku mcm da ade inspiration da. td search utk pax cabinet tp jmpe deco utk mcm mn aku nk pshkn dapur n living hall tu. So mmg sesuai sgtlah utk rmh aku. Design die mcm yg kat bawah tu. so x payahlah beli meja makan bulky. just pkai meja bar yg akn separate kan dapur dgn living hall. cume tgh pikir..living hall ptt ltk kerusi ataupn tak perlu.Tak sabar nk pndh rmh. Nanti bole soping2 perabot rmh plak..ehehehe..Disbbkan budget limited so x bole nk blanje mcm org kaya. Beli sekadar yg termampu. So pasni nk survey kdai2 perabot yg 'worth for money' plak.



design ni sgt2 sesuai utk my new haus yg dapur n living hall die satu tmpt.

Btw, might be blk lg satu tu akn jadi blk solat n blk study je sbb blk die kecik utk bg org tido dlm tu. Nak kata mcm stor x jugak (lupe plak nk amik gmbr rmh tu). So better kalo jadikan blk tu sbgi tmpt utk buat keje projek aku nnt n tmpt2 surfing internet..hehe..so nk x nk kena jgk cr pax cabinet sbb pax cabinet x mkn space sgt n nmpk lbh tratur. So nanti nx mnth da pndh rmh baru bolelah sy tnjk deco rmh sy :)



Pax cabinet banyak kat IKEA tp mahal sgtlah.Cannot afford.

p/s: btw, smlm da amik kad n paper bag from PINO. Ade silap n thank God PINO sudi print balik all d 1500 cards tu..huuu..menangis ms nmpk silap tu :'( Thank U PINO
p/s 2: betul gak pe yg bby ckp..kt mn aku nak sidai bj eh??

Comments

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…