C o m e A n d J o i n M e =)

Thursday, January 14, 2010

My Small n Cozy Dream Rental House :)

Dalam ming ni, aku x brape nak bz. Tesis da submit untuk disemak (fuhhh..lega..), budak2 asasi cuti 2ming..so xde clas ngaja. Heavennye hidup ni skrg..hehe..Tadi da cnfrm nak sewa rmh. Nex month da blh pindah (berita ni paling best of all). So pe yg buat aku xcited, aku da bole deco rmh sinri..(mak mmg suke deco2 ni noq..clas gituuu). Rumah tu unfurnished. Dtg masuk td mmg rmh tu KOSONG. tgh renovate lg. So best jugaklah kan. las time dpt gak satu rmh tp kol x dpt2. esoknye kol die ckp, baru je ade org cnfrm nak smlmnye. frust menonggeng sbb rmh tu br pas cat.huhu..tapi alik2 dpt rmh yg lbh kurg same tp lg best sbb br pas renovate. WAHHHH!!! syukur kepada Allah :) mmg mcm rmh barulah.


bilik tido ni nmpk sgt cozy..aku sgt2 suke


Rumah tu x besar. 2 bilik je. die nye pattern ala2 townhouse. Dapur dgn living room bercantum. Tp master bedroom dgn toilet die besar amat k. So tgh dok pikir2 mcm mn nk susun rmh tu. Blk tdur aku mcm da ade inspiration da. td search utk pax cabinet tp jmpe deco utk mcm mn aku nk pshkn dapur n living hall tu. So mmg sesuai sgtlah utk rmh aku. Design die mcm yg kat bawah tu. so x payahlah beli meja makan bulky. just pkai meja bar yg akn separate kan dapur dgn living hall. cume tgh pikir..living hall ptt ltk kerusi ataupn tak perlu.Tak sabar nk pndh rmh. Nanti bole soping2 perabot rmh plak..ehehehe..Disbbkan budget limited so x bole nk blanje mcm org kaya. Beli sekadar yg termampu. So pasni nk survey kdai2 perabot yg 'worth for money' plak.



design ni sgt2 sesuai utk my new haus yg dapur n living hall die satu tmpt.

Btw, might be blk lg satu tu akn jadi blk solat n blk study je sbb blk die kecik utk bg org tido dlm tu. Nak kata mcm stor x jugak (lupe plak nk amik gmbr rmh tu). So better kalo jadikan blk tu sbgi tmpt utk buat keje projek aku nnt n tmpt2 surfing internet..hehe..so nk x nk kena jgk cr pax cabinet sbb pax cabinet x mkn space sgt n nmpk lbh tratur. So nanti nx mnth da pndh rmh baru bolelah sy tnjk deco rmh sy :)



Pax cabinet banyak kat IKEA tp mahal sgtlah.Cannot afford.

p/s: btw, smlm da amik kad n paper bag from PINO. Ade silap n thank God PINO sudi print balik all d 1500 cards tu..huuu..menangis ms nmpk silap tu :'( Thank U PINO
p/s 2: betul gak pe yg bby ckp..kt mn aku nak sidai bj eh??

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails