Skip to main content

My unstable Bunny

Penah tak kamu rasa orang yang kamu sayang semakin jauh dgn kamu?? Rasa die hilang skjp. Bile bercakap dengan kamu, die mcm berfikir benda lain n kamu mula fikir kamulah punca masalah itu. Mengikut beberapa pengkaji dari US, wanita selalu merasakan apabila seorang lelaki berubah, perubahan itu adalah disebabkan oleh diri mereka dan seringkali menganggap lelaki itu telah suka pada wanita lain walhal sebenrnya lelaki itu mempunyai masalah peribadi yang lain (adakah sbb ini satu fakta, maka ayat pn kena jd skema..hahaha).

Beberapa hari ni, saya rasa encik tunang makin jauh dengan saya. Bukan rasa makin tak sayang tapi rasa die makin jauh. Well, u know...dat kind of 'feeling' when u started to feel he's not care bout u anymore, he's not happy like d way he is before..stuff like dat. Well, I keep it to myself. Usually i will tell him if sumting bothers me but dis time...I just shut it to myself.So I try to treat him as usual, call him every morning and before I sleep..but u know..when u try to do sumting dat u're not familiar with, it can be seen. So mr fiance keep asking me, wats wrong with me? is sumting bothering me? and i just deny it and act like nothing happened (sebenarnya saya memang tidak pandai berlakon, dulu masa sekolah, cikgu kuarkan dr pementasan drama muzikal skola sbb x pandai berlakon..huhhh..~ke sbb suara x sdp eh??ooo abaikan)


Memang betul encik tunang da berubah. n yes i did feel he knew that he has changed a lot. He's not as happy as before, not as talkative as before, not as humor as before..he become a quite person. I did ask him why but then mr fiance also said he's ok n fine. So it must be me. So malam tadi, saya berborak2 dgn encik tunang. Balik gym mcm biasa akn tepon encik tunang. Borak2 sambil drive dan terbukaklah satu cerita..rupanye die sedang mengalami emosi kurang stabil n die telah pun memberitahu kebimbangan hatinye. n he did know he has changed n now im feeling sorry for him. Kasihan encik tunang.
Saya faham ape yang die rasa n I believe I will react like him if I was in his shoe..

OOO sayang, nasiblah kamu bgtau saya masalah kamu jika tidak pasti saya akan menyalahkan diri sinri ajer.Well b, saya harap hati kamu akan segera pulih. Seriously I miss my bubly fiance :( ooo rasa mcm nak kidnap kamu dan bawa lari jauh2.
Saya doakan semoga tunang saya cepat2 sembuh dari kebimbangan hati yang menjadi2. B,no matter wat, I will always stand by you. Support u no matter wat n i will always love u Bunny.xoxo~

p/s: saya mendedicate lagu wonder girl di atas untuk encik tunang tercinta~kool kan video die b???

Comments

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…