Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2010

I'm so sorry

4 days to go n I'm so nervous (I guess mr fiance must be more nervous than me) I'm so sorry I couldn't visit as much blogs as I want to especially my blogger frens with their new story..I promise I will read you guys blog later. Please pray for me and my wedding day to be as smooth as it can be. And I hope the weather will not be too hot or the make up will melt before I sit on the dais (ooo that would be a disaster). I will update my blog soon. C u guys later. Muahhhh..

Sneak Peek at My Wedding Dress

This will be my wedding dress for reception at BP. I know I shouldn't reveal it until d big day but I just can't help myself..it looks so gorgeous n I can't wait to wear it on my W-day..


If you want to see full version of me in 'it', wait till d big day ok! I hope I can be as beautiful as a princess on my W-day :)

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

nervous

6 days before d' Day.. I guess u guys know how my heart beating now n d title above explain it all. Gladly I will go fitting my wedding dress tomorrow :)

...and I'm safely home with my family :)

UFO dan Wajah di langit

Malam tadi malam yang pelik..Aku da lama tak pegang DSLR tunang utk improve skill. Sejak beli lense baru, tak try lg amik gambar betul2. So malam tadi aku decide untuk amik gambar KL dari rumah aku. Tapi sesuatu yang pelik jadi. Awan kat atas KLCC tibe2 bercahaya n membentuk muke di langit. Memang sangat menggerunkan. Kamera aku rakam gambar2 tu tp tak clear sgt. Tapi kalo korang perhati betul2, korang akn nampak.



Nampak kah turutan wrna langit yg mule gelap tibe2 bercahaya dan kelihatan wajah di langit. Mungkin x clear sgt tp cube perhatikn di ruang kosong di awan itu korang akan nampak mata, hidung, bibir dan dagu. Jika Live mmg lbh clear sbb aku br first time amik gmbr wktu mlm gune lense baru ni. Then satu lg fenomena pelik adalah bile aku tgk blk gmbr2 ni, aku nmpk ade cahaya yang trbang merata2 di dalam gmbr sewaktu awan bercahaya secara tiba2 di ats klcc. cube tgk ni. Gambar yg first ni korang akan nmpk UFO (Unidentifying Flying Object) tu dkt blkg menara KL n tgk mcm mn die ber…

A sovenir for my Aunts & Uncles

My aunts and uncles help me alot with my wedding. In 4 months time, I know I don't have enough time to do all the wedding preps. Thank God I have someone as helpful as them. So, as a symbol of my thankfulness to them, I give them a set of tea cups. The cups are so cute. I forgot to take their picture (will do later ok) but the cups are something like this:



cute isn't it? D cost is quite cheap. And I think all my aunts will be grateful compared to the uncles but both can use it because it is a set of two. Romantic isn't it?? Hahaha..(sori uncles, I'm a woman after all) I will upload the real cups when I snap them later ok.

Anak Soleh

8 hari lagi je (8 days to go)..Serius jantung ni mcm nak trkeluar bile ingt da nk smpi waktu bertukar status. Hari2 dok ingat bole ke jadi isteri yang baik, ibu yang baik untuk bakal anak2 aku. Bila tgk aku dan adik2 agak berjaya skrg, aku trpkr, bole ke aku didik anak2 aku mcm ni. Tiba2 skrg rasa tanggungjwb membesakn anak2 tu mcm satu amanah yang sgt besar dari Allah. Aku penah dgr satu ceramah agama, seorg hamba Allah bertanya bapa Imam Syafie, mcm mn die bole dpt anak sepandai dn kuat agama mcm Imam Syafie, jwb bapa Imam Syafie, "aku berdoa selama 40 tahun kepada Allah sblm aku mndpt anakku Syafie". Lama tak lama die mntk pd tuhan anak yg soleh mcm Imam Syafie tu.

Jadi aku pn dr skrg da start mntk Allah kurniakan aku anak2 yang soleh, yg mampu doakan aku bile aku takde lagi kat muka bumi ni sbb 3perkara yang dibawa apabila mati adalah:
1) Sedekah jariah
2) Ilmu yang berguna
3) Doa anak yang soleh

So, ini benda yg confirm2 kalau kite buat, pahala amalan ini sentiasa aje diteri…

My Wedding Heels

At last..at last..I found the shoe. thank you to fara who gives suggestion on where to buy my wedding shoe (tapi fara Charles & Keith xdelah yang sesuai pengantin pattern die :(( ). I know it's kinda unusual to wear black shoe on a W-day but I just don't like white shoe. my feet looks darker in white. The shoe is so simple (which I could wear after this to work :D ) You guys ready for d new shoe??? Here we go...


I know the shoe does not looks like a bridal shoe but my knee ache prevent me from wearing a very high heels n I'm not a bling-bling fan. So I guess this shoes would be alright for my W-day. I do like to wear open toe heels (I dunno what its name exactly), but my feet doesn't look nice in it. So I bought a 'peep toe' heels instead of that open toe heels. I will wear this shoes for my solemnization and both receptions. I guess it would be okay as long as I'm comfortable in it..hehe

this is the open toe heels that I meant

there goes my wedding shoes :D

Today I went out with mummy. While accompany her, I plan to buy a pair of shoes for my W-day. But none of the shoes caught my attention *sigh* Am I too choosy or the shoes just too plain for a wedding *sigh* So I just wandering around the shopping complex with hopes I would find a nice n pretty n practical shoes for my W-day.
But sadly, I do not found one and suddenly something caught my eyes during my wandering around time *wink* - I saw a pair of shoes with a 50% tag on it. I sms mr fiance n I just knew mr fiance would allow me to buy it (hehehe) He loves d brand n I knew he loves for me to wear that kind of shoes (hehehe again..)
So I MMS mr fiance the shoes with few models of it n few colors for him to choose for me. So after some 'thinking n choosing', 'asking n deciding', I choose a pair of which I think suits for me n comfortable for my feet to walk around in it n so I could use for my casual n travel period later..



I'm sorry guys..I just can't help myself…

manusia yang zalim

Apalah nak jadi dunia skrg ni. Manusia membuang bayi mcm buang sampah. Hari ni smbl2 brsembang dgn ibu, sempat aku jenguk2 page berita harian yang Afiq bukak. Tajuk die, "Mayat rentung bayi lelaki ditemui dalam tong sampah". Zalimnya manusia ni. Aku taknak panggil die mak bapak. Tak tau nak letak ape sbb binatang pun sayangkan anak. Dahlah taknak anak tu, dibakar plak lagi. Kenapalah manusia ni kejam sangat eh??

Manusia akhir zaman...anak dibuang, mak bapak pun dibuang. Semoga Allah melindungi kite semua dari melakukan perbuatan2 terkutuk dan zalim ini..for more info klil 'sini'.

Why I Love my Fiance Mucho2!

There are lots of things that makes me loves him more n more each day. These are few small things that I could remember on why he always tickle me at heart:

1. He calls me everyday, every morning & nightwithout failed
2. He makes me laugh with his jokes everyday..
3. When he tries everyday to make himself perfect for me :)
4. When he makes a surprise out of blue
5. His small gestures that speak volumes about how much he cares bout me
6. He let me win in every situation even when he knew I'm wrong(n I knew that I'm wrong..haha)
7. when he tries to charm me with his 'model' pose towards d door which end up with me laughing n he sulking
8. when he tries to impress me with his singing ability
9. when he blushing everytime I tease him *cute*
10. His super duper cute smile always caught me at heart! I heart u b!!

Henna

What I want to/should do before I get married:

1. mani & pedicure ~ my oh my..dis would be d most important n all I could think of before they 'tepek d inai' on my hand n feet.



2. Bridal massage package which include mandi lulur, stim n all things that u could think for bride-to-be

3. Facial & spa. I dunno if this is similar to bridal massage (was it?)



4. A VERY GOOD NIGHT SLEEP!!!! goshhhh..lately it's so hard to get one of these good night sleep

And I was thinking about doing Henna during my W-day. Whether to do a classic one or a tattoo henna?

lovely isn't it??


pair it with this henna on my feet



and the simplest one n still look like a bride :)

When I'm single,this is what I used to wish to do

Baru aje pulang dari menghantar kad kepada makngah. Sempat lg die suro aku membawa die brjalan2 ke OU. takpe..untuk makngah ape saja untukmu (hehehe) Jangan cakap pasal kawen skrg, dada ni dup dap dup dap..wahhhh,getar nye tuhan aje yg tahu. nasiblah pompuan tak kena baca lafaz keramat "aku nikahkan dikau dengan..." juz kena angguk nak kawen dgn si polan atau tidak. Kalo tak, mau lutut ni ketaq dr ming lepas sampai pas akad. tak tahulah encik tunang mcm mn. Hopefully die lg ok dari aku. (walaupun tau die sbnrnye nerves tp cover2 psn jgn nerves lbh2 sbb nnt die lg nerves..cehhh)

Tak kisahlah..lg 2minggu before brgelar istri orang, ade ape2 wishlist ke eh yang aku nak buat before abes status single mingle ni? Well, dulu penah teringin sangat nak clubbing. Slalu aku gtau kawan2 pompuan2 (n laki2 juga) aku nak clubbing before kawen. Yelah..tringin gak nak rasa mcm mn menari2 terkinja2 dlm club dgn penuh rs hot n sexy tp rsnye hrpn tu da dikuburkan sbb takut addict (betol aku ckp …

Few weeks left for a single lady :)

Believe it or not, less than 3 weeks to go..Goshhh mind can't still believe i'm about to get married. But heart beating fast as mind imagine d day of d solemnization (I can imagine how it will turn out) I miss my fiance so much..But then I will be ok, when d day arrived, he is finally my husband

Few things happened last weekend beside the visit of mrs mummy

1. My tyre flat n I drove my car all the way from Jalan TAR to Istana Negara with a flat tyre. Thank God nothing bad happened..fiuhhh..

2. I spent RM1000 just to service and repair my car & d tyre (huarghhh..dugaannye!!!!)

3. Someone stalked me on my way home (huuuu..maybe I should move out )

4. I bought 4 nice chiffons for my mother, sisters n future mother in law

5. Bought d washing machine (finally!!!) tq so much bonda..muah muah muah!!!!

6. Finally..I met my closed frens n delivered all d cards (just few more left)

7. this is d final n d best of all...Abu came home!!!! (she saw dad's car before dad went out for work.…

Ini kisah cikgu Arina yang garang

Hari ni masuk kelas mcm biasa. Budak2 arini xtra nakal. Ming lepas satu kelas da kena fire bile aku tgk diorg mcm da ala2 nk pijak atas bahu aku ni. Melampau ini budak2. Yer, sebagai seorang tutor yang amat dikenali ke'sporting'an dan kegarangannya, aku pn mestilah nk tnjk sket tatu belang yang aku simpan bwh pakaian aku ni kan..ooopss..terlebih sudah..

Mula2 dua orang buat bising. Aku sound skali diorang pun trus tuka mood jadi series. Aku da ala2 tak best jgklahkan bile diorg ni tibe2 menyepikan diri. tapi aku buat bodo. pot pet seminit dua then smbg ngaja. Pas aku xplain segala yang ptt, aku smbg suro diorg jawab kat depan (mmg biasa kelas aku, student2 yg tulis jawapan..br tau keje siap ke x)

Bile aku cek jawapan satu2, aku tgk ade 1 budak jwpn die pelik..huhhh?? ajaib ni. aku tanya kenapa jawapan die mcm ni..pelik aje ni..die kate "Entah..saya pn tak paham mcm mn nak buat". Wahhh..mmg pantang besar lah org jawab mcm tu kat cikgu Arina ni..So dgn segeranya, aku kel…

Lady Gaga

She always caught the attention. Though her style is weird n weird (double weird ok!) but then she can sing LIVE (something that she could be proud of) n in Hollywood, one of d way to become famous is: instead of competing to be nominated as d best dress on fashion police, to dress for d worst dress ~ they put attention on u too what..

Before that..I love this performance tribute for MJ



Watch her video on Grammy with Elton John. Her dress r maybe should I called it as costume is weird enuff n d glass or I dunno wat should I call it - what is d purpose of that thing btw..well I'm sure she has her own style


This is how my heart beating now

Today I have delivered all the wedding cards for my friends via post. Believe it or not, jus a few weeks left before we become husband n wife (huhu..berdebar lah plak). My house has looked like a home already. Few days ago they look just like a house but now it has become a home and I'm sure it (me actually) can't wait for the arrival of mr hubby in there Though I do feel lonely there but then heart is where the home is :)


I dunno what else should I check for my wedding prep. I think most of it has done. Just some small stuff. I hope all my friends could come to my wedding especially my closed friends. To have you guys on my big day will be the best thing ever!!!



Starting from this week, me n mr fiance are forbid from seeing each other..(darah manis diorg kate) Plus we are busy with the wedding stuff. I have to go back to my hometown every weekend from next weekend. Will be the busiest month ever but I hope things will be better later (pray for d best) n I hope ABU will come ho…

ABU..pulanglah (kot2 ko reti baca blog ni)

Minggu ni betul2 minggu dugaan. Rasa mcm masa da x cukup. Dari 24jam sehari da jadi 2jam je sehari (yes..paling tipu) Tapi paling sedih, ABU da hilang. Sedihnye. Patutlah sehari dua ni asik ingat ABU. tapi disbbkn byk sgt mslh, tak dpt nk jenguk ABU. Faiq kate die da tgk ABU smlm. Aku pn ingt ABU ok jer. Mana tau ayah blk rumah smlm ckp ABU da hilang. Huarghhhh..sedihnye..

ABU kitorg amik dari Panjang. Masa amik die dr Melaka, ABU nangis tak berenti dalam kereta. Puas da pujuk sampai las2 peluk die n tdokan die. Senyaplah skjp die. Bile sampai rumah, die x biasa. Tak bole dgr suara kucing lain, die akn ingt tu mak die or adk beradik die. Adik beradik die da org amik sume. Mak Panjang kata, mase adik beradik die xde, ABU nangis. sbb main sorg2. Mak die da tua xnak layan die.

Aku tinggalkn dgn ayh sbb ayah xde kawan. ABU manja amat. Masa baru smpi rumah, ABU tak lekang dengan aku. mana2 aku pergi mesti die ikut. Sampai tido pun sekatil. Bile da pagi die akn ngiau mintak bangun same dgn d…