Skip to main content

ABU..pulanglah (kot2 ko reti baca blog ni)

Minggu ni betul2 minggu dugaan. Rasa mcm masa da x cukup. Dari 24jam sehari da jadi 2jam je sehari (yes..paling tipu) Tapi paling sedih, ABU da hilang. Sedihnye. Patutlah sehari dua ni asik ingat ABU. tapi disbbkn byk sgt mslh, tak dpt nk jenguk ABU. Faiq kate die da tgk ABU smlm. Aku pn ingt ABU ok jer. Mana tau ayah blk rumah smlm ckp ABU da hilang. Huarghhhh..sedihnye..

ABU kitorg amik dari Panjang. Masa amik die dr Melaka, ABU nangis tak berenti dalam kereta. Puas da pujuk sampai las2 peluk die n tdokan die. Senyaplah skjp die. Bile sampai rumah, die x biasa. Tak bole dgr suara kucing lain, die akn ingt tu mak die or adk beradik die. Adik beradik die da org amik sume. Mak Panjang kata, mase adik beradik die xde, ABU nangis. sbb main sorg2. Mak die da tua xnak layan die.

Aku tinggalkn dgn ayh sbb ayah xde kawan. ABU manja amat. Masa baru smpi rumah, ABU tak lekang dengan aku. mana2 aku pergi mesti die ikut. Sampai tido pun sekatil. Bile da pagi die akn ngiau mintak bangun same dgn die. (haihhh.aku rindu ini kucing) ABU sangat klaka..die suke slide dr hall tgh smpi dlm bilik dgn lajunye then bile nmpk sliding door, x sempat nk break die akn langgar sliding door tu. Kalo kena geletek, ABU akan kegelian sambil menggigit manja tangan aku (haihhhh makin rindu plak)


ABU da geli kena geletek


Abu bersiap sedia dok dalam beg nak ikut balik..huhuhu


Aku baru terniat nak bawa ABU dudok dengan aku dekat KL ni. Buat kawan. ABU balik lah rumah..rindunye dkt ABU. patutlah masa las blk rumah ABU masuk dlm beg baju aku masa aku kemas baju. Die nak ikut blk rupenye. ABU,baliklah!!!!!! Aku sayang ABU sbb kalo aku marah, die x menjawab blk, kalo aku ngadu dgn die, die x bercerita dgn org lain, kalo aku masak, die dok temankan aku kt dapur, kalo aku main2 dgn die, die akn layan je..huarghhhh..saya rindu kucing saya!!!

ABU suke tali hp kat hp ni..xbole tgk bnda ni grk mesti nk gigit


Comments

MyNameIsdD said…
kesian Abu :-( harap2 Abu blk rumah. kalo die x balik pun harap sgt that he's in a good hand of others. I know how it feels having a pet and losing it. It sucks beyond words! Sabar ye Arina, kalo ade jodoh Abu dgn Arina nnt die akan blk i'Allah.
nurarinab said…
haaa..tau xpe..sedey lah..ari2 tringt die.mntk die blk cpt..

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…