C o m e A n d J o i n M e =)

Thursday, February 18, 2010

Anak Soleh

8 hari lagi je (8 days to go)..Serius jantung ni mcm nak trkeluar bile ingt da nk smpi waktu bertukar status. Hari2 dok ingat bole ke jadi isteri yang baik, ibu yang baik untuk bakal anak2 aku. Bila tgk aku dan adik2 agak berjaya skrg, aku trpkr, bole ke aku didik anak2 aku mcm ni. Tiba2 skrg rasa tanggungjwb membesakn anak2 tu mcm satu amanah yang sgt besar dari Allah. Aku penah dgr satu ceramah agama, seorg hamba Allah bertanya bapa Imam Syafie, mcm mn die bole dpt anak sepandai dn kuat agama mcm Imam Syafie, jwb bapa Imam Syafie, "aku berdoa selama 40 tahun kepada Allah sblm aku mndpt anakku Syafie". Lama tak lama die mntk pd tuhan anak yg soleh mcm Imam Syafie tu.

Jadi aku pn dr skrg da start mntk Allah kurniakan aku anak2 yang soleh, yg mampu doakan aku bile aku takde lagi kat muka bumi ni sbb 3perkara yang dibawa apabila mati adalah:
1) Sedekah jariah
2) Ilmu yang berguna
3) Doa anak yang soleh

So, ini benda yg confirm2 kalau kite buat, pahala amalan ini sentiasa aje diterima Allah walaupun kite meninggal dunia. Aku harap aku mampu jadi anak yg soleh untuk mak bapak aku supaya bile mak bapak aku da tiada, doa aku diterima Allah untuk diorg (Insyallah). Kalo mcm ank perempuan ni, senang nak jadi anak solehah, taat pd suami selagi die taat kepada Allah, Insyallah jadilah die ank yg solehah.

So jom kite jd wanita solehah :) nanti lain kali bg ciri2 istri solehah plak eh :) nak dgr ceramah psl 3benda dibawa mati, klik sini

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails