Skip to main content

Few weeks left for a single lady :)

Believe it or not, less than 3 weeks to go..Goshhh mind can't still believe i'm about to get married. But heart beating fast as mind imagine d day of d solemnization (I can imagine how it will turn out) I miss my fiance so much..But then I will be ok, when d day arrived, he is finally my husband http://emo.huhiho.com

Few things happened last weekend beside the visit of mrs mummy

1. My tyre flat n I drove my car all the way from Jalan TAR to Istana Negara with a flat tyre. Thank God nothing bad happened..fiuhhh..

2. I spent RM1000 just to service and repair my car & d tyre (huarghhh..dugaannye!!!!) http://emo.huhiho.com

3. Someone stalked me on my way home (huuuu..maybe I should move out http://emo.huhiho.com)

4. I bought 4 nice chiffons for my mother, sisters n future mother in law http://emo.huhiho.com

5. Bought d washing machine (finally!!!) tq so much bonda..muah muah muah!!!!

6. Finally..I met my closed frens n delivered all d cards (just few more left)

7. this is d final n d best of all...Abu came home!!!! (she saw dad's car before dad went out for work..she meowing all d way with d intention my dad would saw her n yes dad saw her n when dad open d door, she ran into d haus straight to her bed..hahaha..funny cat but i just love u http://emo.huhiho.com)

Comments

fikaryna said…
mmmg dugaan 2..sabar okeh..abu pun dah kembali ke pangkal jalan kira okeh la tuh..hehe..ada la si meow lps nih teman d hari besar..huhu..apa2 pun..jaga kesihatan..majlis pun dah dekat kan..
MyNameIsdD said…
yea yea Abu's back! Maybe she read that post about her? Hmmm.
Or probably she decided to come back to attend the wedding that is just around the corner. Dia nak jadik maid of honor gitu. Boley?
nurarinab said…
hehehe..tau xpe..sgt x sabar nk jmpe abu weekend ni..sian si tecik tu..nnt pkai kan die bj pgntn.hehe
Dayu said…
bila dah makin dekat ni
mmg byk lak benda2 terjadik..
tp rasa excited tu makin bertambah, malam nak menikah tu lagi lah
masa kita dulu, siap tyak bleh tido
esoknya,habis je majlis..
ptg tu satu family dok balun tido rehatkan badan..smua letih tak ingat

gud luck dear
senyum byk2 tau majlis nanti
biar photog berjaya moments terbaik kamu berdua
nurarinab said…
Tq dayu..terharunye baca komen u..will smile alot.hehe..wish luck to us..takut sgt!!!

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…