Skip to main content

UFO dan Wajah di langit

Malam tadi malam yang pelik..Aku da lama tak pegang DSLR tunang utk improve skill. Sejak beli lense baru, tak try lg amik gambar betul2. So malam tadi aku decide untuk amik gambar KL dari rumah aku. Tapi sesuatu yang pelik jadi. Awan kat atas KLCC tibe2 bercahaya n membentuk muke di langit. Memang sangat menggerunkan. Kamera aku rakam gambar2 tu tp tak clear sgt. Tapi kalo korang perhati betul2, korang akn nampak.



Nampak kah turutan wrna langit yg mule gelap tibe2 bercahaya dan kelihatan wajah di langit. Mungkin x clear sgt tp cube perhatikn di ruang kosong di awan itu korang akan nampak mata, hidung, bibir dan dagu. Jika Live mmg lbh clear sbb aku br first time amik gmbr wktu mlm gune lense baru ni. Then satu lg fenomena pelik adalah bile aku tgk blk gmbr2 ni, aku nmpk ade cahaya yang trbang merata2 di dalam gmbr sewaktu awan bercahaya secara tiba2 di ats klcc. cube tgk ni. Gambar yg first ni korang akan nmpk UFO (Unidentifying Flying Object) tu dkt blkg menara KL n tgk mcm mn die berlegar2 di tempat lain plak.


Nak percaya ke tak itu hak individu tapi aku memang percaya ada makhluk Allah yang lain kat muka bumi ni. Gambar ni mmg ikut turutan die bergerak. Kalo kapal trbg, takknlah die bergerak ke atas dan ke bawah kan? Pasal wajah di langit dan kenapa awan di atas KLCC bercahaya aku tak dapat jelaskn. Tapi memang clear sgt wajah tu aku lihat masa mlm td. dlm camera tak nmpk brape jelas sbb kamera aku pn tak bole nak zoom lame sgt. Neway, ni just sumting yang aku nak share kawan2 blog sume.

Comments

nurarinab said…
tau xpe..mcm pringatan kan??
fanadz said…
nampak..muka dia ngadap atas..mcm tgh baring..btol x?ke aku je nmpk camtuh?huhu.creepy.
aCik GeE cHoMeY said…
btol ke awak....ajaib la...:-)
ina said…
yup akk nampak arina.mcm merenung KLCC kan.akk klu lalu area situ pun mesti tgk tang atas dia. there's something cannot say by words.not sure what.moga kita antara umat Muhammad yg dilindungi dari segala kejahatan.

ha'!dah nengok awan yg pelik akk jumpa masa kat Temerloh?

meh tgk di

http://inanazri.blogspot.com/2010/02/awan-gemawan.html
nurarinab said…
aah..betul..oo xpenah plak tgk klcc kt ats die..nnt lain kali lalu akn dilihat..ni yg rs curious ni..
adreen said…
ko edit ni pakai adobe ni

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…