Skip to main content

UFO dan Wajah di langit

Malam tadi malam yang pelik..Aku da lama tak pegang DSLR tunang utk improve skill. Sejak beli lense baru, tak try lg amik gambar betul2. So malam tadi aku decide untuk amik gambar KL dari rumah aku. Tapi sesuatu yang pelik jadi. Awan kat atas KLCC tibe2 bercahaya n membentuk muke di langit. Memang sangat menggerunkan. Kamera aku rakam gambar2 tu tp tak clear sgt. Tapi kalo korang perhati betul2, korang akn nampak.



Nampak kah turutan wrna langit yg mule gelap tibe2 bercahaya dan kelihatan wajah di langit. Mungkin x clear sgt tp cube perhatikn di ruang kosong di awan itu korang akan nampak mata, hidung, bibir dan dagu. Jika Live mmg lbh clear sbb aku br first time amik gmbr wktu mlm gune lense baru ni. Then satu lg fenomena pelik adalah bile aku tgk blk gmbr2 ni, aku nmpk ade cahaya yang trbang merata2 di dalam gmbr sewaktu awan bercahaya secara tiba2 di ats klcc. cube tgk ni. Gambar yg first ni korang akan nmpk UFO (Unidentifying Flying Object) tu dkt blkg menara KL n tgk mcm mn die berlegar2 di tempat lain plak.


Nak percaya ke tak itu hak individu tapi aku memang percaya ada makhluk Allah yang lain kat muka bumi ni. Gambar ni mmg ikut turutan die bergerak. Kalo kapal trbg, takknlah die bergerak ke atas dan ke bawah kan? Pasal wajah di langit dan kenapa awan di atas KLCC bercahaya aku tak dapat jelaskn. Tapi memang clear sgt wajah tu aku lihat masa mlm td. dlm camera tak nmpk brape jelas sbb kamera aku pn tak bole nak zoom lame sgt. Neway, ni just sumting yang aku nak share kawan2 blog sume.

Comments

nurarinab said…
tau xpe..mcm pringatan kan??
fanadz said…
nampak..muka dia ngadap atas..mcm tgh baring..btol x?ke aku je nmpk camtuh?huhu.creepy.
aCik GeE cHoMeY said…
btol ke awak....ajaib la...:-)
ina said…
yup akk nampak arina.mcm merenung KLCC kan.akk klu lalu area situ pun mesti tgk tang atas dia. there's something cannot say by words.not sure what.moga kita antara umat Muhammad yg dilindungi dari segala kejahatan.

ha'!dah nengok awan yg pelik akk jumpa masa kat Temerloh?

meh tgk di

http://inanazri.blogspot.com/2010/02/awan-gemawan.html
nurarinab said…
aah..betul..oo xpenah plak tgk klcc kt ats die..nnt lain kali lalu akn dilihat..ni yg rs curious ni..
adreen said…
ko edit ni pakai adobe ni

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Projek DIY Rumah

Assalamualaikum wbt,
Ok dengan semangatnya nak cerita. Berjaya juga DIY tangga. Ingat tak aku cite aku nak buat something dengan staircase dekat rumah. Akhirnya dapat ok. Alkisahnya macam ni. Aku gi KAISON. Berkenan tengok wallpaper kat sana. Cantik dan murah. So belilah 2 corak untuk dilekatkan dinding dapor n bilik. Dinding bilik tu teringin nak buat ala2 nyonya punya decor. Style vintage n color dia adalah combination yang pop. Macam biru laut n hijau lemon, purple n hijau. So aku tahu en suami ni bukan type bunga2 ni. Dia ni typical style sket suka play safe. Kalo amik color warna coklat or hitam or kelabu. Kalau amik wallpaper amik corak papan or batu bata. Dia tak suka or tak reti or tak berani main dengan corak n color. So masa en suami takde aritu, aku beli wallpaper ni n tampal kat bilik anak. Bilik tu memang takde buat pape. Plain macam tu. So aku just tampal je wallpaper tu tapi belum cat lagi. Tengah pikir nak cat warna apa tapi rasa macam da ada idea nak cat warna apa. S…