Skip to main content

When I'm single,this is what I used to wish to do

Baru aje pulang dari menghantar kad kepada makngah. Sempat lg die suro aku membawa die brjalan2 ke OU. takpe..untuk makngah ape saja untukmu (hehehe) Jangan cakap pasal kawen skrg, dada ni dup dap dup dap..wahhhh,getar nye tuhan aje yg tahu. nasiblah pompuan tak kena baca lafaz keramat "aku nikahkan dikau dengan..." juz kena angguk nak kawen dgn si polan atau tidak. Kalo tak, mau lutut ni ketaq dr ming lepas sampai pas akad. tak tahulah encik tunang mcm mn. Hopefully die lg ok dari aku. (walaupun tau die sbnrnye nerves tp cover2 psn jgn nerves lbh2 sbb nnt die lg nerves..cehhh)

Tak kisahlah..lg 2minggu before brgelar istri orang, ade ape2 wishlist ke eh yang aku nak buat before abes status single mingle ni? Well, dulu penah teringin sangat nak clubbing. Slalu aku gtau kawan2 pompuan2 (n laki2 juga) aku nak clubbing before kawen. Yelah..tringin gak nak rasa mcm mn menari2 terkinja2 dlm club dgn penuh rs hot n sexy tp rsnye hrpn tu da dikuburkan sbb takut addict (betol aku ckp nnt addict nk ke club je..bahaya wehh).



then aku sbnrnye tringin nak scubadive before kawen. Skydive da penah try da so mcm nk lgkpkn je xtvt dive ni dgn scuba dive tp jgn xtau,berenang pn aku takut. pglmn lemas ms kecik2 buat aku ala2 fobia tp skrg da start mnjinakkn diri dgn berenang di kolam kanak2 (oklah tu kan?) eh..eh..jgn gelakkan tau, walaupn begini, aku penah snorkling (smbl ditarik oleh elly dlm air sbb bile kuak2 kaki x gerak2 cume terapung je..hahaha) tau!



then aku sbnrnye nak backpack Europe dgn Majid before kawen. Beriya nk tour europe tu sblm majid blk ke mesia utk selama2nye..oh majid,xdptlah capai impian tu sbb aku nye duit da abes lah..hahaha..xpelah,ko kawen then kite tour dgn partner masing2 yer.


then aku pn sbnrnye teringin nak blaja main drum or gitar before kawen tp nmpk gayanye sume alat2an tu aku akn suro ank2 aku yg blaja..biar bonda dengar aje yer (eh..eh..ank pn blm ade da berangan da)




So pas aku tulis bnda2 ni, aku da brhasrat utk buat sume bnda2 ni dengan bakal suami nanti. tapi yg gi club tu tak kot rasanye zaman nak terkinja2 tu da abes da sbb aku da msk clas yg ala2 clubbing kt gym n clas tu da lame da aku x msk so prasaan utk berclubbing da abes. baik aku msk blaja je clas menari kt gym tu kan. at least xdelah aku jmpe or buat bnda x senonoh ni kan..

Agaknye pas kawen mcm mn plak rasanye. tapi yg pasti aku start dengan pengalaman best dgn encik suami, kite g jalan2 ala2 backpackers ke **tooot**. nk tau tmptnye kn tunggulah pas kawen,kalo x, x surpriselah..hehe.b, sy x sabar nak g huneymoon dgn awk, sy x sabar nk hidup sama2 dgn awk, sy x sabar nk build family dgn awk :D banyak benda yg sy harap dpt buat dgn awk pasni..hope we will have a much more blissful life after this!

b,miss u so much..lm betul kena kuarantin eh b..BOBO mucho2!!!

Comments

aCik GeE cHoMeY said…
hahahaha...
yang nak masuk club jgn sesekali masuk...da sekali masuk berjuta kali nak masuk tau:-)
nurarinab said…
hahaha..tulah gee..mntk2 meletop..hahaha

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…