Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2010

Perihal suamiku

Heart dis guy!

Maka sudah sebulan saya menjadi istri..eh,lebih sket..sebulan 4 hari..Perasaannya sama mcm pasangan2 yang baru berkahwin, sgt2 seronok. Kalau gaduh pun rasanya tak sama mcm kapel2 dulu :) Saya bersyukur dikurniakan suami yang baik. Masa lepas huneymoon, saya trus bekerja tapi die masih bercuti sampai minggu depannya.

So masa saya pergi kerja, suami kena dudok rumah sorang2. Ingatkan dapatlah suro die hantar pergi keje, tapi bgn pagi mmg lah liat ini budak. saya kejut die dr arah kiri, die pusing ke kanan. saya kejut dr arah kanan, die pusing ke kiri. Las2 saya amik tangan die, cium n ckp "b, saya nak gi keje da tau. sarapan ada ats meja kat dapur". Barulah die terpisat2 bangun n hntr sampai depan pintu. Nanti die pesan mcm ni, "Hunny bawak kete elok2 tau. jangan marah2 dgn student. nanti blk awl eh, kite msk lunch sama2". tapi mcm biasalah, pastu die smbg tido blk.

Hari2 tulah yang die pesan pada saya. saya pn adalah tgglkn sket2 kerja rumah nk suro die…

To Tag Along

What must u bring on ur vacation? For me there are few important items dat I must bring during my long vacation.

1. Handbag or Sling bag (I would prefer a huge bag with many compartment in it)
not only because you could bring along a lot of items inside them but it does make u look stylo n glamorous too..hehe (I know u girls out there agree with me)

2. A pair of super comfortable shoes or sandles or thong (Usually when I travel, I will bring at least two pair of shoes together: a sandle and a pair of shoes/heels). this one depend on your trip. If it is a casual trip such as a trip to a beach or water world then slipper,sandle or thong would be suitable, if u 're going to a jungle trip or zoo trip, a pair of super duper comfortable shoes would be good because most of d time u will be walking.

3. A comfortable shirt and pant or jeans. When u travel, comfortability is so important or u might not enjoy ur trip. So a comfortable shirt with a pant or jeans or maybe a skirt is important, plu…

saya sedang buhsan

I know many of us waiting for it.
Me too.. *sigh*
Mummy asked me every time I come home..
Aunts and uncles too..

oh..oh..my wedding pics..
please be patience
It still in progress..hehehe

________________________________________________

Few days ago, mummy asked me,
"What does LIFE means to u?".
and I came out with this answer,
"Life is a chance given by God before we meet Him after life".



Oh dear hubby, I'm still in d huneymoon mood *dush*
Lets plan for d next trip to d magical island *sprinkle*



miss u bunny-bunny sugarplum (=^u^=)

Amazing Thailand

Jom tengok keindahan ciptaan Allah..Subhanallah!
(klik pic for larger)

Phang Nga Bay trip

So nak update pasal trip ke Phuket lg. (mesti da ala2 menyesal klik sini kan..haha) Tapi tak kisahlah, just nak share citer kot2 ada yang berhajat ke sana. So d nex day pas tiba dari KL, kitorang buat trip ke Phang Nga bay. Aku yang request trip ni dr en suami. Sbb nk tgk James Bond Island. Nak tau lah nape nama die James Bond.

menunggu tourist guide dgn sabar..hehe

Trip ni start pukul 830. Pukul 7 orang tu da amik di hotel. So dengan bengkak2 mata kitorang pn berangkat ke jeti. Naik feri. Satu trip dalam 20 orang. Ada mcm bangsa dalam tu. Korean, Omputih paling ramai n dari India pn ada. Ada 4 pulau sume skali tp pecaya tak pecaya, satu hape pulau pn aku x ingt.. hahaha. most xtvt die adalah 'canoeing'. haaa..start lah gelabah kan. Aku awal2 menyerahkan tugas mendayung pada en suami.hehehe. tapi tekaan silap, sbb ada orang yang tolong kayuhkan. Yelah, kalo da terkial mendayung tak plak nanti da amik masa sehari suntuk dayung kat situ je tak gerak2.

gmbr atas: feri kitorang
gmbr b…

Beautiful blogger..ooopss..blog

I think dis is my second time someone give me an award n of course it makes me smile :) Thanx to FARA! (da lama die bg tp asik lah tak sempat nak buat update psl award ni). So,syarat2nye adalah:
1. Thank and link the person that gave you award
2. Pass this award onto 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic.
3. Contact said blogs and let them know they've won the award.
4. State 7 things about yourself.

_________________________________________________

1. Ok..no 1 sudah..terima kaseh banyak2 yer fara!!muahxxxx!!
2. 15bloggers itu adalah:
fara (nice blog color), mummy chubby, my fren sue, Yang, Riena, En Rizalman (I love ur clothing line w/pun x mampu lg utk membeli..xpe..will do one day!), nikisdoodle, dilaohdila, hanie, gee, ct, kak latifah, dan ramai lg sbnrnya yg nak di list kan..tp mntk maaf sgt2..x bole nak recall :(
3. Akan diberitahu kemudian :) hehehe
4. State 7things about me..ermmm..

- saya baru berkahwin *blush*
- saya sangat suka kucing n brhajat utk memb…

This is Krabi!

ni on d way for Phi2 tour

At Phi2 Island


this is Maya Beach..I think d most beautiful beach

this is Ao Nang beach..pasir x bersih mcm pulau lain sbb ini mcm jeti Krabi

Rasanya dalam banyak2 pantai, Krabi antara yang tercantik. Masa dkt Krabi kitorang pi tour Phi2 Island. Die ada singgah bbrp pulau n seriously lagi cntk pulau2 die dr masa Phang Nga Bay nye trip. Bayangkan naik bot yang air die biru, suddenly bile smpi die nye destination laut trus hijau. Memang indah sungguh kejadian tuhan. Kat sana banyak pulau batu kapur n every scene mcm dlm poskad. Masa Phi2 tour ni die bykkn xtvt mcm snorkeling n swimming sbb pulau2 ni sgt jernih n x brape nk dlm utk xtvt2 tu. Rasa mcm x puas pun swimming kt situ n aku plak da trlebih takut nk snorkel sbb die brenti kt tgh2 laut. So en hubby je lah yang snorkel..hehehe

Tour ni dr pkul 9 sampai 3 ptg. Disbbkan kitorg amik tour ni masa di Krabi, so bayaran dlm 1000 baht = RM100 sekepala. Kalo amik dari Phuket, sekepala dalam 1800baht = RM180. Kitorang am…

Phuket 1st version

(gimik je gmbr kt ats..ms flite ke Phuket sunrise yeay!)

Blog ni akn update pe yg kitorg buat spnjg wknd kat phuket..masa mmg terisi penuh setiap hari. Sampai Phuket driver bawak gi agency spy die bole arrangekan xtvt utk kitorg. So ari 1st kitorg smpi, mlm tu kitorg gi FantaSea. FantaSea ni die mcm ala2 funfair+teater+restoran yg sgt cntk. kitorg tak msk pn tmpt2 game die ni sbb target nk tgk teater n mkn shj. Lg pn bkn murah2 nak main2 kat situ.

Yang paling x sabar nk cite psl teater die..teater die super duper best. Even aku penah tgk PGL n aku akn stil ckp dr segi prsembahan die mmg sgt superb. ckp je ape, letup2 kuar api ni jgn ckplah, mmg byk a stunt2 mcm tu, siap gune gjh utk berlakon, aksi akrobatik trbang2 dkt siling lagi, air hujan yang trun dr ats, glow in d dark punye effect..OOO mmg sgt best. tp syg nye x bole nk amik gmbr plak. Bawah ni adalah gmbr tmpt mkn die..mkn buffet n tmpt mkn ni die separate kpd bbrp bhgn..ada thai food,western food,halal food,japanese food n x ing…

I heart this dress!!!

Till today, I'm still double smile when i looked at this pics..I just love this dress so much!


Tak cukup masa *sigh*

ni on d way ke Krabi ni :) pantai yg super duper cntik..super crystal clear beach!!

Wah..sgt excited nk update blog tp internet msh x msk line lg di rmh *sigh* byk sgt gmbr nk upload. ni dtg ofis sbb ada cls ngaja. jap lg nk blk sbb sian encik hubby dok rumah sorg2.takpe..diupload sket2 nnt upload lg bile intrnet da msk rmh k (sush2 beli celcom broadband jelah)

Khar-pun-karp

Greetings from Patong Beach, Phuket!! More pics will be uploaded when we get back from Phuket :)*hugs*

P/s: Happy birthday B!!!May all ur wishes come true! I love you so much!

Selamat Tinggal Semua

We're off to Phuket *ngee*