Skip to main content

Now this is how my weekend end up

This weekend hubby came home. He should arrived on Friday but I think because I keep on calling him and 'merengek2', he came home on Thursday. Yeayyy!!!So, on Friday I asked him to go to IKEA to buy our new dining table but sadly the dining table legs are not there and will only arrive on 15March :'( But we did buy few things and end up with spending a lot money for our home..huhu..though it did cheer me up with many new things but I'm kinda scared with this 'money running like water' phenomenon. So the plan to do a house warming on Sat has to be canceled *sigh*



After shoping in IKEA for a whole day until we forgot that we haven't had our lunch, we went to Manhattan Fish Market. Actually we wanted to eat at IKEA's food court but the guard said, if we had pay all the items we bought, we cannot bring it back to IKEA and eat in there. Seriously?? And the most weirdest thing is we cannot finished all the food that we ordered and we asked the waiter to 'tapau' all the food. After the eating session, we went to Tesco to buy few more things (a lot actually..hahahaha)


muke yang terhalang dek bunny-bunny (jgn mrh eh b..hehe..still love u mucho2!)

Then on Saturday, we decided to go to Mid Valley to buy few things that we could not find in IKEA. Again we get involved with the 'money running like water' phenomenon. *sigh* And after we bought all the things that we need to find, we go to MPH to find a guide book for our travelling time next week and we (they actually) coincidently meet my brother and Atoi and friends there. Since its late already, we can only chat a while and I asked my brother to sleep at my haus that night.

Actually we planned to visit all the uncles and aunties today but we end up with sleeping and watching tv and sleeping again whole day at home. HAHAHA. what a day!

and lastly, I just love these kittens!!!! (B,saya nak kitten!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Comments

MyNameIsdD said…
alamak comel comel comel!! Kalo jadik bela kitten nnt make sure upload gamba n story pasal dia kt blog nih okies ;-) I love reading stories about cats. Take care there!
MyNameIsdD said…
alamak comel comel comel!! Kalo jadik bela kitten nnt make sure upload gamba n story pasal dia kt blog nih okies ;-) I love reading stories about cats. Take care there!
fikaryna said…
arina..makanan 2 mmg membuat ku lapo..huhu..
Mummy Chubby said…
skang dh x malu2 nak 'chup2' hubby...hihi...manje gitew!

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Projek DIY Rumah

Assalamualaikum wbt,
Ok dengan semangatnya nak cerita. Berjaya juga DIY tangga. Ingat tak aku cite aku nak buat something dengan staircase dekat rumah. Akhirnya dapat ok. Alkisahnya macam ni. Aku gi KAISON. Berkenan tengok wallpaper kat sana. Cantik dan murah. So belilah 2 corak untuk dilekatkan dinding dapor n bilik. Dinding bilik tu teringin nak buat ala2 nyonya punya decor. Style vintage n color dia adalah combination yang pop. Macam biru laut n hijau lemon, purple n hijau. So aku tahu en suami ni bukan type bunga2 ni. Dia ni typical style sket suka play safe. Kalo amik color warna coklat or hitam or kelabu. Kalau amik wallpaper amik corak papan or batu bata. Dia tak suka or tak reti or tak berani main dengan corak n color. So masa en suami takde aritu, aku beli wallpaper ni n tampal kat bilik anak. Bilik tu memang takde buat pape. Plain macam tu. So aku just tampal je wallpaper tu tapi belum cat lagi. Tengah pikir nak cat warna apa tapi rasa macam da ada idea nak cat warna apa. S…