Skip to main content

Now this is how my weekend end up

This weekend hubby came home. He should arrived on Friday but I think because I keep on calling him and 'merengek2', he came home on Thursday. Yeayyy!!!So, on Friday I asked him to go to IKEA to buy our new dining table but sadly the dining table legs are not there and will only arrive on 15March :'( But we did buy few things and end up with spending a lot money for our home..huhu..though it did cheer me up with many new things but I'm kinda scared with this 'money running like water' phenomenon. So the plan to do a house warming on Sat has to be canceled *sigh*



After shoping in IKEA for a whole day until we forgot that we haven't had our lunch, we went to Manhattan Fish Market. Actually we wanted to eat at IKEA's food court but the guard said, if we had pay all the items we bought, we cannot bring it back to IKEA and eat in there. Seriously?? And the most weirdest thing is we cannot finished all the food that we ordered and we asked the waiter to 'tapau' all the food. After the eating session, we went to Tesco to buy few more things (a lot actually..hahahaha)


muke yang terhalang dek bunny-bunny (jgn mrh eh b..hehe..still love u mucho2!)

Then on Saturday, we decided to go to Mid Valley to buy few things that we could not find in IKEA. Again we get involved with the 'money running like water' phenomenon. *sigh* And after we bought all the things that we need to find, we go to MPH to find a guide book for our travelling time next week and we (they actually) coincidently meet my brother and Atoi and friends there. Since its late already, we can only chat a while and I asked my brother to sleep at my haus that night.

Actually we planned to visit all the uncles and aunties today but we end up with sleeping and watching tv and sleeping again whole day at home. HAHAHA. what a day!

and lastly, I just love these kittens!!!! (B,saya nak kitten!!!!!!!!!!!!!!!!!!)

Comments

MyNameIsdD said…
alamak comel comel comel!! Kalo jadik bela kitten nnt make sure upload gamba n story pasal dia kt blog nih okies ;-) I love reading stories about cats. Take care there!
MyNameIsdD said…
alamak comel comel comel!! Kalo jadik bela kitten nnt make sure upload gamba n story pasal dia kt blog nih okies ;-) I love reading stories about cats. Take care there!
fikaryna said…
arina..makanan 2 mmg membuat ku lapo..huhu..
Mummy Chubby said…
skang dh x malu2 nak 'chup2' hubby...hihi...manje gitew!

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…