Skip to main content

Perihal suamiku

Heart dis guy!

Maka sudah sebulan saya menjadi istri..eh,lebih sket..sebulan 4 hari..Perasaannya sama mcm pasangan2 yang baru berkahwin, sgt2 seronok. Kalau gaduh pun rasanya tak sama mcm kapel2 dulu :) Saya bersyukur dikurniakan suami yang baik. Masa lepas huneymoon, saya trus bekerja tapi die masih bercuti sampai minggu depannya.

So masa saya pergi kerja, suami kena dudok rumah sorang2. Ingatkan dapatlah suro die hantar pergi keje, tapi bgn pagi mmg lah liat ini budak. saya kejut die dr arah kiri, die pusing ke kanan. saya kejut dr arah kanan, die pusing ke kiri. Las2 saya amik tangan die, cium n ckp "b, saya nak gi keje da tau. sarapan ada ats meja kat dapur". Barulah die terpisat2 bangun n hntr sampai depan pintu. Nanti die pesan mcm ni, "Hunny bawak kete elok2 tau. jangan marah2 dgn student. nanti blk awl eh, kite msk lunch sama2". tapi mcm biasalah, pastu die smbg tido blk.

Hari2 tulah yang die pesan pada saya. saya pn adalah tgglkn sket2 kerja rumah nk suro die buat. mcm lipat baju ke, bsh baju ke, kemas rumah ke. kalau encik suami ada kat rumah, slalu saya blk awl. Al-maklum walaupun saya ni tutor tapi saya ni pn student jgk. So lps abes cls mengajar, saya bolelah blk awl kalo xde keje.

Tapi bile sampai rumah, saya tgk encik suami tgh melingkar dpn tv smbl tgk dvd n blum mandi pn. "Eh bau ape yang masam ni b?" saya tanya suami saya. "Takde bau pape pn. Sampah saya da buang pg td". saya menjeling je bile die ckp mcm tu. itu mksdnye smbl nyelam minum air. kalau die ckp die gi buang smph tu mksdnye die gi hisap rokok skali. "Oh, rupenye bau orang tak mandi lah..hehehe". suami saya senyum smbl tgk tv je buat2 x dgr. "b, baju da tolong lipat x?". nak tau ape die jawab, "belum, saya malas nak lipat sbb cara saya lipat dgn awk lipat x sama..nanti kalau awk lipat blk saya skt hati". wahhhh..alasan die mmg terbaek.

tapi encik suami, kalau selain lipat baju mmg die bole dihrpkn. yelah pemuda harapan bangsa. rmh die vacuum kan, baju die bshkn n sidaikan. ni bile die xde kt rmh, saya jd rindu kat die. Tulah sedihnye jd weekend hubby n wifey.

Kalau ada yang risau nak kawen ni gaduh banyak n mcm2 lg, itu mmg dugaan yang Allah bg untuk tgk kekuatan kasih syg kita. tapi yang saya perasan, rezki tu insyallah sentiasa je ada mcm x putus. Benda baik mmg Allah akn bantu n saya rs mcm bila da kawen ni lg murah rezki. So, kalau da pasang niat nak kawen, jgn tangguh2..takut x cukup duit x bole dijadikan alasan. Kena slalu ingt rezki itu Allah yang beri. Kite berdoa aje mntk die bantu, Insyallah, Allah itu Maha Mengasihani. Saya dan encik suami kenal2 skjp sgt. Even masa da nikah ni kitorang kapel tak sampai setahun pn. Memang saya ckp dgn encik suami, saya nak kawen awal dan Alhamdulillah, Allah makbulkan.

Saya tak sabar nak tunggu kawan2 saya yang bujang tu berkahwin. nanti da bole join d club sama2. Saya doakan semuanya berjalan lancar untuk mereka. Untuk encik suami, saya tak sabar nak tunggu awk blk, wknd ni kite g tgk Adrin tunang k ;)

saya rindu nak blk ke hari ini

Comments

aCik GeE cHoMeY said…
heheheehe....sweet je...
2 la lelaki kan...touching ar....
n 1 more thing bab rezeki 2...
saya mmg setuju ngan awak...
kalau benda baik...insyaallah..allah akan permudahkan...:-)
ina said…
arina...selamt menjadi isteri mithali sayang. alahia akk terlewat la..lama dha tak online. so..anything good to hear one now babe
YangYang said…
awww... so sweet... happy je aku baca post ni. tersenyum-senyum aku. ehehe... ni yg buat aku nak kahwin gak ni! uwaa~~~
nurarinab said…
me doakan sume kwn2 cpt2 berkahwin ok..hidup berumhtangga lbh sronok :) kak ina,xde lg gud news yg itu..insyallah kalo ade mesti da habaq mai :)
ELLY said…
wahhh....best nyer....x sabar nak kawen....hehehe....

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Projek DIY Rumah

Assalamualaikum wbt,
Ok dengan semangatnya nak cerita. Berjaya juga DIY tangga. Ingat tak aku cite aku nak buat something dengan staircase dekat rumah. Akhirnya dapat ok. Alkisahnya macam ni. Aku gi KAISON. Berkenan tengok wallpaper kat sana. Cantik dan murah. So belilah 2 corak untuk dilekatkan dinding dapor n bilik. Dinding bilik tu teringin nak buat ala2 nyonya punya decor. Style vintage n color dia adalah combination yang pop. Macam biru laut n hijau lemon, purple n hijau. So aku tahu en suami ni bukan type bunga2 ni. Dia ni typical style sket suka play safe. Kalo amik color warna coklat or hitam or kelabu. Kalau amik wallpaper amik corak papan or batu bata. Dia tak suka or tak reti or tak berani main dengan corak n color. So masa en suami takde aritu, aku beli wallpaper ni n tampal kat bilik anak. Bilik tu memang takde buat pape. Plain macam tu. So aku just tampal je wallpaper tu tapi belum cat lagi. Tengah pikir nak cat warna apa tapi rasa macam da ada idea nak cat warna apa. S…