C o m e A n d J o i n M e =)

Wednesday, March 24, 2010

Phang Nga Bay trip

So nak update pasal trip ke Phuket lg. (mesti da ala2 menyesal klik sini kan..haha) Tapi tak kisahlah, just nak share citer kot2 ada yang berhajat ke sana. So d nex day pas tiba dari KL, kitorang buat trip ke Phang Nga bay. Aku yang request trip ni dr en suami. Sbb nk tgk James Bond Island. Nak tau lah nape nama die James Bond.

menunggu tourist guide dgn sabar..hehe

Trip ni start pukul 830. Pukul 7 orang tu da amik di hotel. So dengan bengkak2 mata kitorang pn berangkat ke jeti. Naik feri. Satu trip dalam 20 orang. Ada mcm bangsa dalam tu. Korean, Omputih paling ramai n dari India pn ada. Ada 4 pulau sume skali tp pecaya tak pecaya, satu hape pulau pn aku x ingt.. hahaha. most xtvt die adalah 'canoeing'. haaa..start lah gelabah kan. Aku awal2 menyerahkan tugas mendayung pada en suami.hehehe. tapi tekaan silap, sbb ada orang yang tolong kayuhkan. Yelah, kalo da terkial mendayung tak plak nanti da amik masa sehari suntuk dayung kat situ je tak gerak2.

gmbr atas: feri kitorang
gmbr bwh: perahu2 angin suda dilepaskan!berkayaklah!

So first pulau die pergi tu ada gua. gua tu dalamnye ada kristal. lps gua kristal tu ada mcm satu kolam, air cetek tp org yang guide kitorang tu kata, "walaupun takungan tu dkt dlm pulau n di tgh lautan,dlm ms 2jam,air tu akn surut sampai kering". Huh,mmg ajaib..tp nnt die akn ada air blk cume setiap ari die mcm tu lah.gmbr atas: model budget ayu bergmbr
gmbr bwh: berkayak sekeliling pulau


Pas bersnorkeling, kitorang mkn lunch. Lunch disediakan atas feri. Memang sedap n jgn risau, lauk2nye halal. Masa lunch ni die bawak feri slow2 supaya bole menikmati pemandangan laut n pulau2 batu kapur kat situ. best lah kan..bkn slalu dpt bt mcm tu. pas lunch ni, kitorang kayak lagi skali tp kali ni kat pulau lain n kitorang dikayak sekeliling pulau2 tu. Agak bestlah berkayak ni sbb die mcm sgt stabil n mnybbkn rs dkt sgt dgn tmpt2 tu. Masa nilah die bwk kitorg pi James Bond Island. die kate bntk pulau tu mcm muka James Bond yg 2nd. tahlah..x nmpk plak. Berkayak dlm 40minit n pas berkayak die bwk g satu pulau utk jalan2. kat cni adalah kdai2 yg jual sovenir tp sgt mhl n makcik2 tu sgt memaksa smpi menarik2 lengan. Kalo org x beli die mrh. truk betul!

gmbr atas: Itulah James Bond (pasti korang pn trtanya2 mcm aku nape nama die James Bond Island)
gmbr tengah: Inilah pulau yg mmpunyai2 peniaga2 memaksa..mencik!
gmbr bawa: gua di pulau memaksa

pastu barulah die bwk g pulau lain utk mandi manda. utk ke pulau ni kitorang kena berkayak sinri or berenang. Kitorang decide utk berkayak. Saja2 nak try. susah gak rupanya berkayak ni rupanya. tp en suami dpt mengayak dgn maju jayanya :) Dalam 40minit pastu selesailah trip nye. Itu pn abes trip kul5 ptg. Walaupun xtvt x lama tp distance dr 1 tmpt ke 1 tmpt tu agk jauh. Nilah trip 1800baht kitorang. Agak mahal tp rs mcm berbaloi. Makan pn disediakan. n at least satu hari tu masa penuh terluang. sepanjang kitorang kat phuket tu mmg sntiasa full dgn xtvt. so nanti pasni citer tour around phuket plak k. Have a nice day kawan2!

konon2 berjaya berkayak!hooray!!!


5 comments:

aCik GeE cHoMeY said...

seronok btol la honeymoon awak..pic2 pon lawa....nie boleh mintak tolong nie...amik gmbr kiter la untuk nak buat pre wedding boleh kah....:-)

nurarinab said...

uishhh..bsr tgjwb tu :)

dilaOHdila said...

salam cik nab
tak puas kak dod dok baca perjalanan hangpa ni, best nya. tengok batu2 tu terasa syahdu. begitu indah ciptaan tuhan.....

nurarinab said...

betullah kak dila..indah sggh ciptaan tuhan :)

nurarinab said...

betullah kak dila..indah sggh ciptaan tuhan :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails