C o m e A n d J o i n M e =)

Tuesday, March 23, 2010

This is Krabi!

ni on d way for Phi2 tour

At Phi2 Island


this is Maya Beach..I think d most beautiful beach

this is Ao Nang beach..pasir x bersih mcm pulau lain sbb ini mcm jeti Krabi

Rasanya dalam banyak2 pantai, Krabi antara yang tercantik. Masa dkt Krabi kitorang pi tour Phi2 Island. Die ada singgah bbrp pulau n seriously lagi cntk pulau2 die dr masa Phang Nga Bay nye trip. Bayangkan naik bot yang air die biru, suddenly bile smpi die nye destination laut trus hijau. Memang indah sungguh kejadian tuhan. Kat sana banyak pulau batu kapur n every scene mcm dlm poskad. Masa Phi2 tour ni die bykkn xtvt mcm snorkeling n swimming sbb pulau2 ni sgt jernih n x brape nk dlm utk xtvt2 tu. Rasa mcm x puas pun swimming kt situ n aku plak da trlebih takut nk snorkel sbb die brenti kt tgh2 laut. So en hubby je lah yang snorkel..hehehe

Tour ni dr pkul 9 sampai 3 ptg. Disbbkan kitorg amik tour ni masa di Krabi, so bayaran dlm 1000 baht = RM100 sekepala. Kalo amik dari Phuket, sekepala dalam 1800baht = RM180. Kitorang amik dr Phuket sbb nnt kat Krabi da xde xtvt. lagi pn prjlnn dr Phuket lg lama sbb lg jauh. Kalo rasanye sape2 nk buat family vacation, I would suggest Krabi sbb Phuket sgt hectic. Club n pubs are everywhere. Kalo korang rasa KL nye nite life is happening, here is better. ada je org2 putih bwk babies tp rsnye Krabi lg sesuai utk famly.

Lagi satu walaupun Phuket ni 80% pnduduk nye adlh Islam tp mcm tak dpt diknlpasti pn org2 Islamnya. Kalo dkt Krabi mmg nmpk Islamic sket. Even hotel yg kitorang dudok ada arah kiblat. n kalo mcm Phuket pantai die mcm ala2 PD. Bole mandi tp x sejernih mcm di Krabi. Kat Krabi kitorg pegi 3 pantai yang berdekatan (bkn yang ikut tour tau) utk mandi2 n brkelah. Ao Nang, Railay n Pranang. Railay n Pranang sgt sesuai utk mandi manda. Air x brape nak dlm n sgt jernih smpi bole nmpk coral n ikan dgn persisiran tu je. Ao nang ni bole mandi tp sbb kapal2 byk berenti parking kat situ so rmai lg yg ke Railay n Pranang.

Pranang

Ao Nang

Railay

Bole nampakkn beza 3-3 pantai ni?Kitorang berkelah dkt Railay. Kalo nak gi ke pantai2 (except Ao Nang) ni silalah bawa bekal mknn sbb mknn kat sini agk terhad n mahal. Ok guys..nanti lain kali citer trip ke Phang Nga bay plak k ;) muahxxx

3 comments:

dilaOHdila said...

wow cik Nab gi KRABI rupanya...Nice vieww aa CIK NAB!!!!!

fikaryna said...

pantainya cantik2 eh..

nurarinab said...

hehehe..yer Krabi mmg cntk!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails