Skip to main content

This is Krabi!

ni on d way for Phi2 tour

At Phi2 Island


this is Maya Beach..I think d most beautiful beach

this is Ao Nang beach..pasir x bersih mcm pulau lain sbb ini mcm jeti Krabi

Rasanya dalam banyak2 pantai, Krabi antara yang tercantik. Masa dkt Krabi kitorang pi tour Phi2 Island. Die ada singgah bbrp pulau n seriously lagi cntk pulau2 die dr masa Phang Nga Bay nye trip. Bayangkan naik bot yang air die biru, suddenly bile smpi die nye destination laut trus hijau. Memang indah sungguh kejadian tuhan. Kat sana banyak pulau batu kapur n every scene mcm dlm poskad. Masa Phi2 tour ni die bykkn xtvt mcm snorkeling n swimming sbb pulau2 ni sgt jernih n x brape nk dlm utk xtvt2 tu. Rasa mcm x puas pun swimming kt situ n aku plak da trlebih takut nk snorkel sbb die brenti kt tgh2 laut. So en hubby je lah yang snorkel..hehehe

Tour ni dr pkul 9 sampai 3 ptg. Disbbkan kitorg amik tour ni masa di Krabi, so bayaran dlm 1000 baht = RM100 sekepala. Kalo amik dari Phuket, sekepala dalam 1800baht = RM180. Kitorang amik dr Phuket sbb nnt kat Krabi da xde xtvt. lagi pn prjlnn dr Phuket lg lama sbb lg jauh. Kalo rasanye sape2 nk buat family vacation, I would suggest Krabi sbb Phuket sgt hectic. Club n pubs are everywhere. Kalo korang rasa KL nye nite life is happening, here is better. ada je org2 putih bwk babies tp rsnye Krabi lg sesuai utk famly.

Lagi satu walaupun Phuket ni 80% pnduduk nye adlh Islam tp mcm tak dpt diknlpasti pn org2 Islamnya. Kalo dkt Krabi mmg nmpk Islamic sket. Even hotel yg kitorang dudok ada arah kiblat. n kalo mcm Phuket pantai die mcm ala2 PD. Bole mandi tp x sejernih mcm di Krabi. Kat Krabi kitorg pegi 3 pantai yang berdekatan (bkn yang ikut tour tau) utk mandi2 n brkelah. Ao Nang, Railay n Pranang. Railay n Pranang sgt sesuai utk mandi manda. Air x brape nak dlm n sgt jernih smpi bole nmpk coral n ikan dgn persisiran tu je. Ao nang ni bole mandi tp sbb kapal2 byk berenti parking kat situ so rmai lg yg ke Railay n Pranang.

Pranang

Ao Nang

Railay

Bole nampakkn beza 3-3 pantai ni?Kitorang berkelah dkt Railay. Kalo nak gi ke pantai2 (except Ao Nang) ni silalah bawa bekal mknn sbb mknn kat sini agk terhad n mahal. Ok guys..nanti lain kali citer trip ke Phang Nga bay plak k ;) muahxxx

Comments

dilaOHdila said…
wow cik Nab gi KRABI rupanya...Nice vieww aa CIK NAB!!!!!
fikaryna said…
pantainya cantik2 eh..
nurarinab said…
hehehe..yer Krabi mmg cntk!

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…