Skip to main content

To Tag Along

What must u bring on ur vacation? For me there are few important items dat I must bring during my long vacation.

1. Handbag or Sling bag (I would prefer a huge bag with many compartment in it)
not only because you could bring along a lot of items inside them but it does make u look stylo n glamorous too..hehe (I know u girls out there agree with me)

2. A pair of super comfortable shoes or sandles or thong (Usually when I travel, I will bring at least two pair of shoes together: a sandle and a pair of shoes/heels). this one depend on your trip. If it is a casual trip such as a trip to a beach or water world then slipper,sandle or thong would be suitable, if u 're going to a jungle trip or zoo trip, a pair of super duper comfortable shoes would be good because most of d time u will be walking.

3. A comfortable shirt and pant or jeans. When u travel, comfortability is so important or u might not enjoy ur trip. So a comfortable shirt with a pant or jeans or maybe a skirt is important, plus u don't want to look unhappy in the pictures right? ;)

4. Mineral water. Yes, I think this is one of d most important thing to bring along when u travel. Usually d hotel will provide mineral waters for d guests. So, bring it along. Water is so important to prevent ur body from dehydration.

5. Talcum or lotion. I prefer talcum than lotion to moist my face skin. When u walked a lot or travel a lot, skin tends to dry and sometimes makes u feel sweaty or smell 'masam'..haha. Serius nih! So bring a small lotion or talcum could help u boost ur confidence level again :) (lagi pn xkanlah da pkai glamer2 tp bau peluh kan)

6. Your important items such as IC, passport, phone, some cash (but not too much) and credit card. (always carry them with u)

7. Last and not least. Big SUNGLASS. not only they protect your eyes, they also make u feel GLAMOROUS (agreed?? *wink*) tapi jgn pkai mlm2 tau..da mcm si buta plak nanti..hihi

These are few items that I think importants during the travel period. What about u guys??


(Kate Beckinsale n Kristen Stewart. they look cool aren't they?)

Comments

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…