Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2010

A Girl

gmbr hanyalah hiasan

When a girl is quiet..millions of things are running in her mind

when a girl is not arguing..she is thinking deeply

when a girl looks at u with eyes full of questions..she is wondering how long u will be around

when a girl answers "I'm fine" after a few seconds, she is not fine at all

when a girl stares at u, she is wondering why are u lying

whena girl lays on your chest, she is wishing for u to be hers forever

when a girl want to see u everyday..she wants to be pampered

when a girl says 'I love u'..she means it

whena girl says 'I miss u'..no one in this world can miss u more than that

Life only comes around once make sure u spend it with the right person ....

Find a guy .. who calls you beautiful instead of hot.
who calls you back when you hang up on him.

who will stay awake just to watch you sleep

Wait for the guy who ...
kisses your forehead

Who wants to show you off to the world when you are in your sweats.

Who holds your hand in front of his fri…

Gerabak Khas Untuk Wanita Dalam Komuter

Baca2 berita hari ni, kuar cite pasal komuter nk buat gerabak khas utk wanita shj. (klik sini untuk keterangan lanjut) Pada aku mmg bagus sgt2. Komuter ni pengangkutan wajib aku masa blaja dulu. Pegi mana2 dgn komuter. Nak ke pudu kena naik komuter dulu, ke Mid Valley dgn komuter, kl central pn naik komuter. Mmg pntg sggh komuter masa aku blaja dulu.

Sape yg tahu mcm mn keadaan komuter ms peak hour akn tau azab tak azab dlm tu. Masa org pegi keje, blk keje, lunch n weekend. mmg sesak sgt. Dulu penah gak trpikir time2 kerajaan naikkn hrga minyak sbb nk galakkan org naik pengangkutn awam. Pada aku, before nk suro umat yg ramai2 tu naik pengangkutan awam, tolonglah improve kan dulu servisnya. Cubalah try naik komuter or bus masa2 peak hour. Baru die tau mcm mn keadaannya.

So sambil2 ni, nak lah aku selitkan cite2 psl komuter yg penah aku saksikan masa naik komuter dulu

Ada skali aku naik komuter ni. Masa tu weekend nk blk dr Mid Valley. Mcm biasa tren lmbt n kn tunggu lame. Bile lmbt org yg…

Wedding Pics

I'm in a mood to edit n upload all my wedding pics. Believe it or not, I have uploaded my honeymoon pics and so many events after I got married but none of it is my wedding photos. So tonight I uploaded two folders of my wedding pictures in FB. Hahaha. Jgn muntah2 plak tgk..Bile da upload gmbr2 ni jadi rindu sgt2 masa wedding day. No matter how ur big day turn out, please don't stop smiling sbb kdg2 masa tu ade org capture gmbr n it will look terrible later (mcm ade certain gmbr yg aku nyesal tak senyum pdhl gmbr mest jd cntk kalo aku senyum time tu)



groom's side




Cool Ads!!!

I think these ads are cool and creative..It makes me smile n adore the person behind these ideas. I guess it does make u guys smiling too. I think, when I looked at them, it makes me wanna know more about their product. So these ads actually succeed in attracting the public.


Which one is your favorite? :)


Cry Out

It comes non-stop..

I start to cry
cry some more
n cry again
Then I stop crying

But then it comes again..
This time it's larger
much much larger

I dunno if I should cry
or not..
because..

cry won't do any good
but it does feel good after cry

But deep inside
I just knew that
One day
it will stop

it will just stop coming to me before it comes again..

p/s: x sabar nk jmpa en suami wknd ni


Faizal Tahir

Minggu lepas super duper busy. Dgn demam yang makin hari makin teruk, tiba2 mummy tepon ckp kena blk JB ada bnda urgent yg perlu aku dan die setelkan. Kalau tak setel kena gi court untuk setelkan bnda tu. Wah, urusan msk2 court ni tak bole di bawak main tau..So baliklah ke JB petg Selasa tu. Nasib ada CT, die tolong hntr ke bukit Jalil n nsb jgk ada Bong n Kak Latifah kalau x sampai la ni tak tau pudu da ke bukit jalil..hahahaha

Sampai JB petang Selasa, amboi semangat nk setelkn urusan kat sana. Tp apa2 hal pn nk ke klinik dulu. Aku da tak tahan dgn demam yg membara2. Doc pn da ala2 risau sbb simptom2 H1N1 sume ade tp sbb batuk n selsema da ok, die pn ok blk n jus bg antibiotik. Ibu kata pagi2 Rabu nanti kite prgi ke pjbt lawyer. Ok mummy, watever it takes, I will follow u..Lawyer plak xde, so ptg br dpt jmpa die. Smntr nk tunggu petang ikutlah mummy keje. Pastu tghri die nk belanja die ckp. Ini bukan sebarang belanja tau.

Nak tau belanje ape, haaaaa...tgk gmbr2 ni..Jgn jeles..tolonglah…

Sex Punya Hal

Baca tajuk berita sekarang slalu kuar yang pelik2. Lagi2 berita org buang anak n pelajar menengah rendah nak cabul kehormatan kawan sinri. Menengah rendah mksdnya form 1,2 ataupn 3. Kalau dok ingat2 kita masa umur mcm tu, kecik lagi. Ada certain yang tk akil baligh lagi. Kalau aku masa tu mmg kecik sangat. Badan pn mcm budak darj 4 n masa tu dk ingat nak main je. Kalo tgk ada kawan2 yg da pandai kapel2 ni aku rasa mmg mcm diorg da besar sgt. Itu pn da ngumpat2 dgn kwn2 lain (mestilah yg single lg kan) psl membe yg da kapel2 ni. Punyalah masa tu kolot psl kapel2 ni.

Nak sebut perkataan sex pn takut. Kalau mak dengar mmg da kena cili. Penah masa skola rendah ckgu suro isi borang. Borang tu plak bhs inggeris. Tibe2 kat part gender die tulis 'Sex:'. Punya kecoh lah bgtau kat mak bapak borang tu tak senonoh ada tulis pekataan lucah padahal diri sinri bodoh tak tau mksd sex tu sbnrnye sama dgn gender. hahaha.

Tapi tgk budak2 skrg, form1 form2 da pandai nak cabul kawan sinri. Sampai d…

Am Sick

Fever ooo dear fever..please go away



nmpk gaya kena ponteng keje lagi sehari

Weekend yang seronok walaupun tak sehat..uhuk..uhuk..

Hari Sabtu lepas, seperti yang di plan..aku berjumpalah kawan2 before pindah ke JB. Plan nak pindah mcm lg 2bulan tapi takut tak sempat dah nak jumpa, so ajaklah diorang jumpa. Sayang nya Areh n Pae tak dapat join. Takpe..takpe nnt kalo ada jodoh kite berjumpa lagi.. So perjumpaan di Seoul Garden bertmbh meriah dgn Harriz yg sangat cheeky :) super adorable! So,njoy d pics!! (nnt esk b pos sue nye gmbr k..Yahoo mcm hampeh!sume x bole..mencik!!!) Sangat seronok brjumpa dgn diorg n ieja tersangatlah berseri2 dengan seri nak bertunang nya n sue sgt motherly melayan si bujang yg cute..



lepas je jumpe diorang ni sume, aku dan encik suami pun bergegas ke Times Square untuk tgk kedai Nikon di sana. Sangat suka dengan uncle yang attend kitorg tu..Sangat frenly n baik sangat sbb die bg byk info psl camera2 yg kitorg nak..Tapi Nikon tu x jual camera. jus mcm die punye centre untuk servis or test2 camera die. Bile test2 mulalah aku asik berzikir psl D90 je..hahaha. En suami pn pening gaknya tgk. S…

Yang Tak Best masa Wedding Day

Walaupun sudah agak lapuk untuk bercerita pasal wedding saya tapi tak salah rasanya kalo nak share kan..well sharing is caring..Sini nak letak beberapa perkara yang tak best yang jadi masa wedding tu..

1. Veil masa nikah saya sebenarnya bukan yang dipersetujui oleh saya masa tu..Since, I also asked my kazen to make up me on my wedding day, I mntk buat trial. Masa buat trial, I just planned untuk pakai tudung n selendang on it tapi masa my kazen dtg, dia da modified veil tu jadi 'lion king' punya veil n bcause I was 15minutes late for the solemnization, I just rush to the mosque without looking at it until I was in d car..Serius rasa mcm nak nangis tapi nasiblah mekap cantik n bile lama2 tgk mcm unik lah plakkan..So rela x rela pakailah jugak..nasib en hubby tak lari masa nmpk tu..hahaha..


2. Pelamin saya sepatutnya berwarna kelabu n bukan merah macam yang mak andam tu buat. I was so dissapointed sebenarnya sbb saya nak KELABU!!! n dia da agree untuk buat kelabu walaupun dia caka…

AdaMaya

Sekarang ni mcm kegilaan ramai tgk AdaMaya..mcm time kuar citer Nur Kasih dulu. Masa awal2 episod dulu aku slalu tgk Adamaya ni sbb masa tu tgh preggy so xtvt ke gym tu trpksalah dibatalkn. manalah tau kot2 dpt ank comel mcm lisa tu. hehehe. Bile takde xtvt mmg keje nye ngadap tv jelah. Citer die mmg sgt sweet. Tapi skrg ni sbb kn bby da xde, aku nye xtvt ke gym diteruskn mcm biasa. Kelas gym dlm pkul 7-740..so kuar rumah mestilah dlm kul 630 mcm tu..Mmglah trpaksa meninggalkn tabiat menonton Adamaya tu..huuu..sedih..

So ape lah guna teknologi skrg kalo tak bole membantu btul x??haa aku online tv3.com.my tu pastu tgk blk episod2 yang trlepas tu..So dptlah tgk cite tu wpun lmbtlah sket dr org lain yang mmg da tgk cite tu (tak kisahlah..yg pntg dpt tgk..hehehe). Kalo korang nak tgk pun bole jgk..manalah tau tak sempat nk tgk kat tv..So bukak website tv3.com.my, LogIn dulu pastu tgk kat show n pilih Akasia Adamaya. Kalo korg belum dftr, silalah dftr yer sbb tak rugi dftr kat situ sbb sume…

Jom Lah Join ini Contest!

Jom join contest ni! klik 'sini' kalo nak join


Nikon D300 or D300s

Hello guys..I'm looking for Nikon D300 or D300s body with a reasonable price..If u know any offer or u have an offer to make, please pm me. Thank you.
idaman kalbu nih