Skip to main content

AdaMaya


Sekarang ni mcm kegilaan ramai tgk AdaMaya..mcm time kuar citer Nur Kasih dulu. Masa awal2 episod dulu aku slalu tgk Adamaya ni sbb masa tu tgh preggy so xtvt ke gym tu trpksalah dibatalkn. manalah tau kot2 dpt ank comel mcm lisa tu. hehehe. Bile takde xtvt mmg keje nye ngadap tv jelah. Citer die mmg sgt sweet. Tapi skrg ni sbb kn bby da xde, aku nye xtvt ke gym diteruskn mcm biasa. Kelas gym dlm pkul 7-740..so kuar rumah mestilah dlm kul 630 mcm tu..Mmglah trpaksa meninggalkn tabiat menonton Adamaya tu..huuu..sedih..

So ape lah guna teknologi skrg kalo tak bole membantu btul x??haa aku online tv3.com.my tu pastu tgk blk episod2 yang trlepas tu..So dptlah tgk cite tu wpun lmbtlah sket dr org lain yang mmg da tgk cite tu (tak kisahlah..yg pntg dpt tgk..hehehe). Kalo korang nak tgk pun bole jgk..manalah tau tak sempat nk tgk kat tv..So bukak website tv3.com.my, LogIn dulu pastu tgk kat show n pilih Akasia Adamaya. Kalo korg belum dftr, silalah dftr yer sbb tak rugi dftr kat situ sbb sume website tv kat mesia ni bole pkai username tu. bukak ntv7 ke, tv9 ke, 8tv ke, sume bole pkai username yg sama. Kat situ korang bole pilih mana2 episod yang terlepas. Sekarang ni baru kuar citer tu, so taklah banyak sangat episod yang terlepas. Bolelah catch-up..hehe

Cite Adamaya ni romantik n komedi..So mmg njoy. Ala2 mcm citer sinderella. Taklah cite die berat sgt kan..Dahlah si Lisa tu mmg sweet..Jangan pasni tibe2 sume orang mntk mak bpk diorg carikn jodoh mcm si Adam tu suda..hahaha..

one of the scene..super sweet!!

Comments

cik tim said…
hehehe, cite nye mmg sgt sweeeeetttt.. ct sgt suke. hari2 mmg nk kna ngadap tv tgk cite tu. ohh, sgt sweet, boley hlgkn stress sbab akn gelak2 :)
nurarinab said…
mmg btul tu ct..sronok giler tgk cite ni..buat trgelak je.. :)
zac zirwan said…
tak baper minat la citer nih..jalan citer melayu sangat..na o mei sebelom ni best lg =)
nurarinab said…
na o mei cite die mcm brt sket kn???stil suke lg adamaya :)

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…