Skip to main content

Faizal Tahir

Minggu lepas super duper busy. Dgn demam yang makin hari makin teruk, tiba2 mummy tepon ckp kena blk JB ada bnda urgent yg perlu aku dan die setelkan. Kalau tak setel kena gi court untuk setelkan bnda tu. Wah, urusan msk2 court ni tak bole di bawak main tau..So baliklah ke JB petg Selasa tu. Nasib ada CT, die tolong hntr ke bukit Jalil n nsb jgk ada Bong n Kak Latifah kalau x sampai la ni tak tau pudu da ke bukit jalil..hahahaha

Sampai JB petang Selasa, amboi semangat nk setelkn urusan kat sana. Tp apa2 hal pn nk ke klinik dulu. Aku da tak tahan dgn demam yg membara2. Doc pn da ala2 risau sbb simptom2 H1N1 sume ade tp sbb batuk n selsema da ok, die pn ok blk n jus bg antibiotik. Ibu kata pagi2 Rabu nanti kite prgi ke pjbt lawyer. Ok mummy, watever it takes, I will follow u..Lawyer plak xde, so ptg br dpt jmpa die. Smntr nk tunggu petang ikutlah mummy keje. Pastu tghri die nk belanja die ckp. Ini bukan sebarang belanja tau.

Nak tau belanje ape, haaaaa...tgk gmbr2 ni..Jgn jeles..tolonglah jgn jeles..


Ok skrg sila lah jeles..hehe. Aku yg tak brape nk mnt Faizal Tahir, biasa2 aje pas tgk ni trus mnt giler dgn die. Suara die mmg MANTOP! serius best..berbaloi baloi celcom ckp. Die mmg ade suara n bole nyanyi LIVE. well, die pn dtg dr OIAM. So sure lah die bole nyanyikan. Walaupun die nyanyi sket je, tp org2 pompuan dlm tu mcm da gila. Serius! dia tak bole trun pentas lgsg sbb die akn diserbu smpi las2 guard kena tarik die naik pentas blk (Eh,please lah korg..ni bkn konsert tau..ni luncheon! dok dendiam je kat meja) tapi nk buat cmne, aku phm diorg mmg peminat berani mati FT. So tgk dan gelak2 ajelah. Sbnrnya banyak sgt yg nk diupload tp nk buat cmne, gmbr trtggl kt JB. Ini je yg aku dpt amik.huhuhuhu..

Siap masa tgk show die tu, msg en suami ckp suara die best mcm da ala2 suke kat die n en suami balas blk ckp "tolonglah ingt2 suami kat sini". hahaha..yer mmg ingt b, lupe kjp je.. :P

p/s: Btw b, tarik blk kata2 sy before ni..I loikeee ur baby :) hehehe

Comments

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…