Skip to main content

The Good News!!!

I have 2 important and good news to announce (mcm artis gitu..hahaha).

1. Last Friday, Dr G called me and he said something like this:

"Arina, I have two things to tell you. First, I already called Prof S and I want you to call Pn Mas to confirm about your thesis examination. And Secondly, I want to ask you, what is your plan after this?"
Me, confidently said "I want to continue my study".
And Dr G said, "Ok..So you're on with that plan. I talked to Dr H in UTM, we will collaborate together with Dr Y so you could do your project in UTM".

And I fingered my hubby while I was talking to Dr G with a big wide smile on my face and mr hubby was like 'what?what is it?'. For so many months, me n mr hubby think about this over and over again..me should stop continue my study or he stop working in JB. But we both love what we do. And when we said maybe we should just be a weekend hubby n wifey, deep in our heart, we knew that we can't leave each other that long. Plus, it's so wasted of money and time to travel every weekend. So Dr G has helped me find the solution. This is why, I love Dr G and Dr Y so much. They are those kind of bosses that you wish you had worked with and I thank Allah to have them as my supervisors. And believe me, I pray hard for this, ask the God to help me with the solution which I know my mind could never find the solution.

The second news that I would like to tell you guys is...


I'M PREGNANT!!!

Since the last day of my honeymoon, I've been feeling nauseous and headache everyday (until today). So, on the forth day after I came back from the honeymoon, we went to a doctor to check if something wrong with my body or maybe I'm pregnant. Yes, I try the pregnancy kit at home and it is negative. So the doctor asked me when is my last period. I told him the date and he said I can't be pregnant cause its to soon. So he said maybe I'm allergic with the food I ate there.

So, I went home and the morning sickness kind of symptoms still continue as usual. So yesterday, after having a dream that I'm pregnant (which my sister also had a dream that I'm pregnant), I decided to try my luck and yes the test strip shows two line which means positive. I called mr hubby and I could see he is shocked and could not believe it. but we both happy to see the result and we decided to see the doc. I did three pregnancy tests and all of it are positive :)
Wish me luck with my pregnancy. Next two weeks, I will do the scan and I can't wait to see the embrio inside :)

Comments

cEro said…
Tahniah!!!
Jaga kesihatan elok tau...
Riena said…
congrat arina....
happy for u..
YangYang said…
arina... i am totally happy for you!! best sangat cos u'll have the bump soon and i bet u're gonna look adorable with it. treasure every moments dan yg paling penting, jaga kesihatan ok!! Luv ya!!
nurarinab said…
thanx so much yang..me oso x sabar nak tgk baby bump tu..hehehe..luv u too..muahhh
fanadz said…
congrates bie!upload pic bile perot bulat nnt.hihi.wat pic sebelum-selepas.hehehe.
aCik GeE cHoMeY said…
tahniah arina...
hapey tengok kengkawan da nak ade baby..:=-)
nurarinab said…
yup2..x sabar jugak.. :)

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…