Skip to main content

Kawan ke Lawan?

Saya tak sangka, bila kite ada berita gembira..tak sume org gembira untuk terima. Paling sedih bile kawan baik kite sbnrnye tak gembira pun dgn berita kita.

Ceritanya begini, Saya suda perasan status die selepas 2 hari saya mengeluarkan status saya yang memberitahu saya pregnant. Saya suda memberitahu dahulu pada teman2 rapat saya sbb saya rs mereka ni close dgn saya. Saya nak diorg tahu selepas saya beritahu pd en suami dan keluarga. Kawan baik saya ni antara yang terawal diberitahu.

ini status kawan saya yang berwarna kuning

Dia sudah agak lama berkahwin tapi belum dikurniakan anak lagi. Kawan baik kitorg yang kawen serentak dgn die pn da ada anak yg comel dan telah cerdik pandai pun. So bayangkanlah perasaan si dia ni yang da lama berkahwin tapi masih belum dikurniakan ank lagi.

Saya sangat bersimpati dengan dia dan saya perasan dia menjadi semakin serius dan sensitip dgn isu2 anak ini sampai saya berjanji pada diri sendiri, takkan bertanya pada dia lagi soal anak. So berbalik pada status tadi, saya tidak ada langsung niat untuk berlagak sombong kerana sudah mengandung. saya berani bersumpah. niat saya menulis status saya adalah untuk memberitahu pada kawan2 yang tidak sempat saya sampaikn berita ini secara personal. Kalaulah saya nak berlagak, mesti da update status psl pregnancy kat facebook tu every one hour. Tapi status sy tu x berubah2 dari Ahad lps. Blog ni pn lg byk update psl pregnancy sy dr kt fb.

Maka sewaktu kawan baik saya yang lagi satu (saya namakan S saja) bertanya tentang kawan saya yang satu lagi ini (saya namakan H), saya cuma jawab saya xnak amik port sbb saya paham die stress. Bile S tanya begitu, saya yakinlah bhw status itu memang ditujukan untuk saya (sbb S pn phm bnda yg sama).

Tapi hari ni bila saya baca komen die sinri pada status die, saya terkedu. Kenapakah die berperasaan begitu. Saya tak sangka kawan baik saya bersangka begitu. Saya dan die teramat rapat sampai ramai yang panggil kitorg ni kembar. Mana ada saya, ada lah dia. So korg bole bayanglah erat tak persahabatan kitorg ni.

Ini adalah status saya

Saya cuma tak faham kenapa ada sahabat mcm ni..Saya tak penah rasa gembira dia belum dikurniakan anak. Saya sampai rasa serba salah nak bgtau die pasal pregnancy saya sbb takut die terasa tp kawan2 yg lain nshtkn supaya bgtau sbb kalo x bgtau nnt die sedih jugakkn. takpelah kawan, saya berharap kamu dikurniakan anak cepat spy kamu tahu ape perasaannya dan tengoklah kalau2 kamu bole prevent diri sinri dr membuat status di facebook!

Comments

hai hot mom to be....i baru follow blog u cuz i pun akan jadi mama..hehehe...nak tgk senior la..hehe...

act nuraarinab, bff tu la yang selalu nak jd pesaing kita...dia ada sifat jeles ngan kita selalunya tp tak nampak...
YangYang said…
Aku harap ko tak sedih ok... memang susah bila org salah faham niat kita. aku tau ko tak menunjuk² but to share the happiness. Buat tak tau je... ape² pun aku harap ko sihat dan happy selalu ok! :)
nurarinab said…
thanx guys..tu lah..brsabar jelah.nk buat mcm mn kan

ok fizah..i follow u too..bole monitor prkmbgn bby sama2 k..
ok, sm2 share n follow ngan perkembangan baby kita ye :P
Reen said…
wat tatau je la awak.. yg penting hepi kn:)

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Projek DIY Rumah

Assalamualaikum wbt,
Ok dengan semangatnya nak cerita. Berjaya juga DIY tangga. Ingat tak aku cite aku nak buat something dengan staircase dekat rumah. Akhirnya dapat ok. Alkisahnya macam ni. Aku gi KAISON. Berkenan tengok wallpaper kat sana. Cantik dan murah. So belilah 2 corak untuk dilekatkan dinding dapor n bilik. Dinding bilik tu teringin nak buat ala2 nyonya punya decor. Style vintage n color dia adalah combination yang pop. Macam biru laut n hijau lemon, purple n hijau. So aku tahu en suami ni bukan type bunga2 ni. Dia ni typical style sket suka play safe. Kalo amik color warna coklat or hitam or kelabu. Kalau amik wallpaper amik corak papan or batu bata. Dia tak suka or tak reti or tak berani main dengan corak n color. So masa en suami takde aritu, aku beli wallpaper ni n tampal kat bilik anak. Bilik tu memang takde buat pape. Plain macam tu. So aku just tampal je wallpaper tu tapi belum cat lagi. Tengah pikir nak cat warna apa tapi rasa macam da ada idea nak cat warna apa. S…