C o m e A n d J o i n M e =)

Thursday, April 8, 2010

Kawan ke Lawan?

Saya tak sangka, bila kite ada berita gembira..tak sume org gembira untuk terima. Paling sedih bile kawan baik kite sbnrnye tak gembira pun dgn berita kita.

Ceritanya begini, Saya suda perasan status die selepas 2 hari saya mengeluarkan status saya yang memberitahu saya pregnant. Saya suda memberitahu dahulu pada teman2 rapat saya sbb saya rs mereka ni close dgn saya. Saya nak diorg tahu selepas saya beritahu pd en suami dan keluarga. Kawan baik saya ni antara yang terawal diberitahu.

ini status kawan saya yang berwarna kuning

Dia sudah agak lama berkahwin tapi belum dikurniakan anak lagi. Kawan baik kitorg yang kawen serentak dgn die pn da ada anak yg comel dan telah cerdik pandai pun. So bayangkanlah perasaan si dia ni yang da lama berkahwin tapi masih belum dikurniakan ank lagi.

Saya sangat bersimpati dengan dia dan saya perasan dia menjadi semakin serius dan sensitip dgn isu2 anak ini sampai saya berjanji pada diri sendiri, takkan bertanya pada dia lagi soal anak. So berbalik pada status tadi, saya tidak ada langsung niat untuk berlagak sombong kerana sudah mengandung. saya berani bersumpah. niat saya menulis status saya adalah untuk memberitahu pada kawan2 yang tidak sempat saya sampaikn berita ini secara personal. Kalaulah saya nak berlagak, mesti da update status psl pregnancy kat facebook tu every one hour. Tapi status sy tu x berubah2 dari Ahad lps. Blog ni pn lg byk update psl pregnancy sy dr kt fb.

Maka sewaktu kawan baik saya yang lagi satu (saya namakan S saja) bertanya tentang kawan saya yang satu lagi ini (saya namakan H), saya cuma jawab saya xnak amik port sbb saya paham die stress. Bile S tanya begitu, saya yakinlah bhw status itu memang ditujukan untuk saya (sbb S pn phm bnda yg sama).

Tapi hari ni bila saya baca komen die sinri pada status die, saya terkedu. Kenapakah die berperasaan begitu. Saya tak sangka kawan baik saya bersangka begitu. Saya dan die teramat rapat sampai ramai yang panggil kitorg ni kembar. Mana ada saya, ada lah dia. So korg bole bayanglah erat tak persahabatan kitorg ni.

Ini adalah status saya

Saya cuma tak faham kenapa ada sahabat mcm ni..Saya tak penah rasa gembira dia belum dikurniakan anak. Saya sampai rasa serba salah nak bgtau die pasal pregnancy saya sbb takut die terasa tp kawan2 yg lain nshtkn supaya bgtau sbb kalo x bgtau nnt die sedih jugakkn. takpelah kawan, saya berharap kamu dikurniakan anak cepat spy kamu tahu ape perasaannya dan tengoklah kalau2 kamu bole prevent diri sinri dr membuat status di facebook!

5 comments:

Hafiza Abdul Latiff said...

hai hot mom to be....i baru follow blog u cuz i pun akan jadi mama..hehehe...nak tgk senior la..hehe...

act nuraarinab, bff tu la yang selalu nak jd pesaing kita...dia ada sifat jeles ngan kita selalunya tp tak nampak...

YangYang said...

Aku harap ko tak sedih ok... memang susah bila org salah faham niat kita. aku tau ko tak menunjuk² but to share the happiness. Buat tak tau je... ape² pun aku harap ko sihat dan happy selalu ok! :)

nurarinab said...

thanx guys..tu lah..brsabar jelah.nk buat mcm mn kan

ok fizah..i follow u too..bole monitor prkmbgn bby sama2 k..

Hafiza Abdul Latiff said...

ok, sm2 share n follow ngan perkembangan baby kita ye :P

Reen said...

wat tatau je la awak.. yg penting hepi kn:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails