Skip to main content

kenapa eh??

Ok..saya mcm pelik..Pada awal2 pregnancy ni, saya tidak bole meniarap n saya juga sudah mula rasa senak kalau pakai seluar jeans. sampaikan masa kat ofis n drive kete button n zip seluar trpaksa dibuka..Normal kah ini? Dari smlm perut start sakit mencucuk especially bile lapar padahal br je mkn stgh jam yang lepas..even tgh tido bole terjaga sbb lapar (x penah jadi pn before ni) So skrg biskut sentiasa ada di dalam beg sbgi bekalan. Pastu terasa mcm ada yg mencucuk kat bhgn kiri n kanan pinggang. normalkah ini? saya memerlukan pendapat dr para ibu yang sudah mempunyai pengalaman..

nape pompuan ni msh bole button wpun da bsr da prut die??huuu

Maybe saya suda patut buat scan di klinik utk make sure nothing serious. perut suda mula membuncit tp saya suda prasan perut buncit couple of weeks ago. Die nye buncit lain dr ms bujang2. kalau time bujang2, perut buncit pas mkn tp bgn pg esknye mest da kempis blkkn tp skrg bgn tdo stil buncit..pelik juga..ada bgtau mr hubby tp die kate pompuan da kawen mmg kn buncit..ehhh..betul ke fact tu..hahhaha

Saya suda patut mula mencari susu untuk anak di dalam perut n mkn suplement2 yg spttnye. Ada suggestion? n saya juga nak cari kasut yg comfy utk dipakai spnjg pregnancy ni..nak Clarks tp hrga die agak wow..huhu..lagi2 poppy shoes die..sgt2 cute!!!



nota kaki untuk suami yang sedang membaca blog ni: b, jom cr kasut wknd ni??(smbil batling eyelashes dgn mata bercahaya)

Comments

Mummy Chubby said…
dear, better refer pd doktor..lagpn ni ur 1st pregnancy kan..mummy dulu, muat lagi jeans sebln dua..
nurarinab said…
herm..tulah pelik mummy..huarghh takut lah mummy..

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…