Skip to main content

Saya sudah ok :)

Hari ni Isnin and saya telah pn kembali kerja mcm biasa. Might be ada yang trtanya2 saya ni tak sedih or buat2 tak sedih ke or tak rasa marah ke untuk saman doktor tu..Jawapannya, Saya sedang berpantang selama seminggu tapi taklah macam orang beranak tu cuma saya tidak minum air sejuk dan mkn mknn sejuk. ari sabtu lepas, mak mertua saya sudah pun memanggil bidan untuk urut saya..satu badan lg (terima kasih bu! syukur saya mempunyai mak mertua yang sangat baik). Bidan tu cakap rahim sudah kecut cuma jatuh sedikit dan dia da pun naikkn semula. Bidan tu orang Jawa. Oh sangat best dia urut. Nanti blk johor, akan urut lagi dgn die.

Saya bukan tak sedih n bukan juga tak marah. Saya menangis setiap kali teringat anak saya da tiada. Walaupun skjp sangat dia dlm perut ni n tak lahir pn lagi, tapi saya percaya naluri keibuan saya telah pn wujud (perghhh..ayat mmg bunga2). N saya tak dapat bayangkan mcm mn orang yg buang anak tu punye perasaan..tolonglah bgtau mcm mn die hlgkn rasa sayang pada anak yang dikandung 9 bulan. n saya pn tak mau lah melalak depan org tak tentu pasal. Itulah namanya ujian n saya terima.

Saya bukan tak marah pada doktor tu tapi apalah yang amarah saya bole buat. Anak saya tetap da tiada. Saya rasa marah cuma menambah serabut dan saya percaya itu memang ketentuan dan saya percaya pengajaran yang Allah selitkan di sebalik kejadian itu amat besar untuk saya dan suami. dan saya bersyukur suami saya amat2 memahami. Dia supporter terkuat saya. Makin bertambah lah kasih dan syg sy utk suami saya dan phmlah saya kenapa Rasulullah bersabda, "Jika Allah membenarkan manusia itu sujud kepada manusia yang lain maka akan ku suruh isteri sujud pada suaminya".

Tapi takpe, saya nak slalu baca update kawan2 blogger yang sedang preggy..silalah amik gmbr dgn byk yer kawan2 sbb wanita mengandung itu adalah paling sexy ok :) n terima kasih untuk semua wish dan doa kalian. Saya sgt2 memerlukan support dari korg sume..nnt kalo ada next baby, saya update ok :) muahxxxx..

Comments

YangYang said…
that's the spirit girl!! :)
ati said…
Arina.. salam takziah.. jangan sedey2 sangat k.. insya Allah akan ada lagi nanti... kite hanya merancang Tuhan yang menentukan (aiceh.. ayat.. x menahan).. k ceria2kan diri.. jangan stress, akak doakan Arina akan dapat yg kedua dalam masa terdekat..hehe... insya Allah.. may God bless u sweetheart..
aCik GeE cHoMeY said…
yeh:-)...da ok kan..jadi komen pertama nie...
bertuah ade MIL ynag take care kan...
kena kuat ek...
saya sedih ar baca entry twin hilang 2...
terkejut tau...
macam dapat rasa je biler awak bercerita...pas 2 twin da x de...sedih2....
tapi x pe...ade rezeki awak..usaha lagi tau:-)
nurarinab said…
terima kasih yer kwn2 :)
dilaOHdila said…
salam tak ziah Che nab, moga tabah. jangan sedeh insyallah yang datang pasti ada.....

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…