C o m e A n d J o i n M e =)

Monday, April 12, 2010

Saya sudah ok :)

Hari ni Isnin and saya telah pn kembali kerja mcm biasa. Might be ada yang trtanya2 saya ni tak sedih or buat2 tak sedih ke or tak rasa marah ke untuk saman doktor tu..Jawapannya, Saya sedang berpantang selama seminggu tapi taklah macam orang beranak tu cuma saya tidak minum air sejuk dan mkn mknn sejuk. ari sabtu lepas, mak mertua saya sudah pun memanggil bidan untuk urut saya..satu badan lg (terima kasih bu! syukur saya mempunyai mak mertua yang sangat baik). Bidan tu cakap rahim sudah kecut cuma jatuh sedikit dan dia da pun naikkn semula. Bidan tu orang Jawa. Oh sangat best dia urut. Nanti blk johor, akan urut lagi dgn die.

Saya bukan tak sedih n bukan juga tak marah. Saya menangis setiap kali teringat anak saya da tiada. Walaupun skjp sangat dia dlm perut ni n tak lahir pn lagi, tapi saya percaya naluri keibuan saya telah pn wujud (perghhh..ayat mmg bunga2). N saya tak dapat bayangkan mcm mn orang yg buang anak tu punye perasaan..tolonglah bgtau mcm mn die hlgkn rasa sayang pada anak yang dikandung 9 bulan. n saya pn tak mau lah melalak depan org tak tentu pasal. Itulah namanya ujian n saya terima.

Saya bukan tak marah pada doktor tu tapi apalah yang amarah saya bole buat. Anak saya tetap da tiada. Saya rasa marah cuma menambah serabut dan saya percaya itu memang ketentuan dan saya percaya pengajaran yang Allah selitkan di sebalik kejadian itu amat besar untuk saya dan suami. dan saya bersyukur suami saya amat2 memahami. Dia supporter terkuat saya. Makin bertambah lah kasih dan syg sy utk suami saya dan phmlah saya kenapa Rasulullah bersabda, "Jika Allah membenarkan manusia itu sujud kepada manusia yang lain maka akan ku suruh isteri sujud pada suaminya".

Tapi takpe, saya nak slalu baca update kawan2 blogger yang sedang preggy..silalah amik gmbr dgn byk yer kawan2 sbb wanita mengandung itu adalah paling sexy ok :) n terima kasih untuk semua wish dan doa kalian. Saya sgt2 memerlukan support dari korg sume..nnt kalo ada next baby, saya update ok :) muahxxxx..

5 comments:

YangYang said...

that's the spirit girl!! :)

ati said...

Arina.. salam takziah.. jangan sedey2 sangat k.. insya Allah akan ada lagi nanti... kite hanya merancang Tuhan yang menentukan (aiceh.. ayat.. x menahan).. k ceria2kan diri.. jangan stress, akak doakan Arina akan dapat yg kedua dalam masa terdekat..hehe... insya Allah.. may God bless u sweetheart..

aCik GeE cHoMeY said...

yeh:-)...da ok kan..jadi komen pertama nie...
bertuah ade MIL ynag take care kan...
kena kuat ek...
saya sedih ar baca entry twin hilang 2...
terkejut tau...
macam dapat rasa je biler awak bercerita...pas 2 twin da x de...sedih2....
tapi x pe...ade rezeki awak..usaha lagi tau:-)

nurarinab said...

terima kasih yer kwn2 :)

dilaOHdila said...

salam tak ziah Che nab, moga tabah. jangan sedeh insyallah yang datang pasti ada.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails