C o m e A n d J o i n M e =)

Monday, April 5, 2010

This is the day

Maka hari ini mcm biasa saya akn loya2 dan prut mule terasa lapar amat kalo tak makan..Ada saya baca psl simptom pregnancy..Ni top 10 punye simptoms:

1. Food Craving - belum ade lagi mengidam2 ni rasanye..
2. Darkening of your areolas - yes. I notice this
3. Implantation bleeding or cramping - Cramping yes, bleeding no.
4. Frequent urination - Aah..serius asik lah ke toilet..
5. Fatigue - yup..saya sgt2 cpt pnt skrg..ari2 tdo mesti lbh 8 jam n still akn rs mcm letih..
6. Tender, swollen breasts - oooo..belum lg..
7. Altered sense of taste - Ini mmg betul..sampai suami asik tegur nape saya punye lidah da lain bebenar..termasin or termanis tp sy akn rasa biasa saja..
8. Morning sickness - yesssss..until today ok..
9. A missed period - yup
10. A positive home pregnancy test - yup..definitely (3kali da buat k)

itulah baby saya sbnrnye..hehe..

And dis morning, saya notice kalo saya baring meniarap perut akn rs sakit mcm kn cucuk2..Maybe sbb embrio terhimpit..Doc pesan supaya stat mkn vitamin B+ or obimin n asid folic dr skrg. die kata kalau ade bleeding or rasa skt dkt pelvik or prut (rs skt yg lain dr lain or mencucuk), silalah buat check up dgn kdr segera..

Saya rasa, starting from today, saya nak makan sehat2 je mcm oat n wheat n bread..Doc pesan jugak spy kurangkan gula n mknn bergaram sbb mummy tends to get diabetes n high blood ms preggy ni..

n sbnrnye hari ni my dearest mummy nye besday..teringat las year buat entry utk besday die n now da smpi lg besday die..OOO mummy, I love u so much. Smnjk kawen ni saya rs saya mkn sygkn ibu saya. I would cry when I think about her. May Allah bless u always mummy..forever n ever..

Happy Birthday mummy!!! Love u mucho2!!

7 comments:

Ibu Iman said...

waa... congratz mommy-to-be... jaga diri yea

ELLY said...

Dah pragnent erk....congrat...so happy for u....hehe

nurarinab said...

thank u kawan2..doakan yer :)

ati said...

congrats again...uikk.. dah rase sakit ek kalo meniarap... akak dulu 2 bulan lebey still leh meniarap... suke study meniarap.. mase tu exam.. member2 yang marah .. kan pregnant mane leh meniarap.. perut x nampak lg kan.. bolehkan ajer.. haha..

esok perut dah beso.. lg kerap nak rase kencing.. sebab baby tekan kite nye pundi kencing.. kuarnye sket aje..

nway.. jaga diri.. jgn telalu aktif.. byk baca surah Yusuf, Taubah, Yassin, Luqman, Maryam, An-Nahl ayat 78..

nurarinab said...

aah lar kak..senak rs..ni pkai suar jeans pun die da pndi senak..dahsat betul ni..

insyallah..nak amalkn slalu.. :)

Mummy Chubby said...

huishhh!! congrats! active sungguh baby..bdk comey dh nak jadik mummy la...wee~

nurarinab said...

bunting pelamin..hehehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails