Skip to main content

Weekend yang seronok walaupun tak sehat..uhuk..uhuk..

Hari Sabtu lepas, seperti yang di plan..aku berjumpalah kawan2 before pindah ke JB. Plan nak pindah mcm lg 2bulan tapi takut tak sempat dah nak jumpa, so ajaklah diorang jumpa. Sayang nya Areh n Pae tak dapat join. Takpe..takpe nnt kalo ada jodoh kite berjumpa lagi.. So perjumpaan di Seoul Garden bertmbh meriah dgn Harriz yg sangat cheeky :) super adorable! So,njoy d pics!! (nnt esk b pos sue nye gmbr k..Yahoo mcm hampeh!sume x bole..mencik!!!) Sangat seronok brjumpa dgn diorg n ieja tersangatlah berseri2 dengan seri nak bertunang nya n sue sgt motherly melayan si bujang yg cute..



lepas je jumpe diorang ni sume, aku dan encik suami pun bergegas ke Times Square untuk tgk kedai Nikon di sana. Sangat suka dengan uncle yang attend kitorg tu..Sangat frenly n baik sangat sbb die bg byk info psl camera2 yg kitorg nak..Tapi Nikon tu x jual camera. jus mcm die punye centre untuk servis or test2 camera die. Bile test2 mulalah aku asik berzikir psl D90 je..hahaha. En suami pn pening gaknya tgk. Siap berazam nk smpn duit ni nak beli cam baru..(acehh..gaji pn xde..ade hati nak smpn duit..kihkih) Pas gi Nikon da xtau nk buat ape dah. Rasa mcm TS boring. Nak blk ujan lebat. En suami ajk redah hujan tp aku tak bole redah sbb bdn x sehat. nnt brtmbh skt plak. So msk blk TS. Tanya info counter, mana ada tmpt urt. Aku nak urt sbb bdn dr kamis aritu sengal2. Mmg super duper sengal.


So budak tu ckp tgkt 5, naiklah ke tgkt 5. Mak aihhh..happening k kat ats tu. Da mcm Sg wang da. So gi urut..best walaupn sakit. En suami x tahan smpi brjanji xkan urut situ lg..hehehe. Ingt nak jalan2 situ lg tp sbb da janji dgn along nk dinner same2, kitorg blk awl..xpe b, nnt kite gi lg k :)

p/s: I have a new baby..yeepie!!!ooopsss..bukan dalam perut tau..ni baby lain. Tq b :) I love u so much!!!!

Comments

Portdy said…
bulatnya mate die
nurarinab said…
aah..tu psl lah jd adorable sgt..hehehe

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…