C o m e A n d J o i n M e =)

Thursday, April 15, 2010

Yang Tak Best masa Wedding Day

Walaupun sudah agak lapuk untuk bercerita pasal wedding saya tapi tak salah rasanya kalo nak share kan..well sharing is caring..Sini nak letak beberapa perkara yang tak best yang jadi masa wedding tu..

1. Veil masa nikah saya sebenarnya bukan yang dipersetujui oleh saya masa tu..Since, I also asked my kazen to make up me on my wedding day, I mntk buat trial. Masa buat trial, I just planned untuk pakai tudung n selendang on it tapi masa my kazen dtg, dia da modified veil tu jadi 'lion king' punya veil n bcause I was 15minutes late for the solemnization, I just rush to the mosque without looking at it until I was in d car..Serius rasa mcm nak nangis tapi nasiblah mekap cantik n bile lama2 tgk mcm unik lah plakkan..So rela x rela pakailah jugak..nasib en hubby tak lari masa nmpk tu..hahaha..


2. Pelamin saya sepatutnya berwarna kelabu n bukan merah macam yang mak andam tu buat. I was so dissapointed sebenarnya sbb saya nak KELABU!!! n dia da agree untuk buat kelabu walaupun dia cakap tak cantiklah, tak naiklah n masa buat pelamin tu dia tukar warna (saya tak dpt tgk masa dia buat ni, kalau tak mmg da suro tukar da). Saya sgt2 marah sbb itu adalah tema yang saya nak buat..BENCI SANGAT!!!!


3. MC yang dilantik untuk mengacara majlis sangatlah tak professional. Dia mcm tak tau apa yang dia kena buat. Sesi yang sepatutnya hanya menepung tawar menjadi sesi fotografi sampai sesi makan beradab jadi lambat n org lain yang jadi mangsa kena marah.

4. Masa majlis jadi kelam kabut sbb jemput VIP ni. Mula dia cakap nak datang pukul 230, so berarak nak ditangguh pukul 230. tapi last minit dia cakap dia nak datang pukul 130 plak. Nasib da siap mekap2 masa tu. Sukati dia je nak dtg kul brape ek..Agak2 bsr jugak kepala diorg ni mcm x bole nk berpikir. Walaupun diorg tu VIP tp please lah respect jugak org lain.

5. Kad invitation lambat diedarkan so end up tak semua dapat diedarkan, berlebihan banyak sangat sbb sume hntr last minit..Sume sbb ada sket error dalam kad yang kitorg terpaksa betulkan sendiri n memakan masa yang lama...Argghhhh..mencik!!


6. Masa makan beradab tiba2 terperasan yang orang hidang belum letak nasi..So kenalah tunggu diorang hidangkan nasi baru boleh makan.. :( mcm manalah benda paling penting bole lupe..haishhh

Tapi itulah org cakap, first time buat majlis mesti ada yang tak kena. Takde pengalaman lagi. And sbnarnya majlis taklah kelam kabut mana pun sbb biasanya ada je yang tolong back up kan n I thank my dear family for helping me a lot on dat day..n kalau kita nak buat majlis bsr mcm ni, ahli keluarga mmg sgt penting. Mintaklah tolong diorg, tak salahkan??

5 comments:

aCik GeE cHoMeY said...

kad awk ade error..
nape x suruh org yang buat 2 btol kan..x fair la...

x pe arina...semua nyer da berlalu pon kan..awak pon da selamat kan...hihihihi:-)

nurarinab said...

da anta da..kad tu 2nd time buat tau..arina x prasan pn, bpk arina yg prasan..pd arina bnda tu biasa je tp die nk gak btulkn..so die lah yg lmbt edar kt kwn2 die..kwn2 arina sume arina dpt anta sume..huhuhu

ati said...

x perasan pon ade error..yg mane? pasal majlis..pasti akan ade je perkara yg x ok.. perkara bese... nway.. asalkan x bape nak beso perkara tu,its ok la kan.. =)

ELLY said...

thanks erk coz share menda ni....act takut gak nak wat majlis ni, dah la ank 1st yg kawen...ni pon kad ader salah cetak...tp dah x boleh nak edit so redha jerk...time majlis x tau lg...takut nyer...huhu...x semua yg kita rancang menjadi...so terpaksa redha klo ada yg x sempurna...huhu

nurarinab said...

tulah kak..bile da lps sbnrnye xde org yg tau n sume guests hepi :) itu yg pntg..

no worries elly..things will be fine insyallah..hope xdelah yg major2 kan..doa byk2 k..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails