Skip to main content

Yang Tak Best masa Wedding Day

Walaupun sudah agak lapuk untuk bercerita pasal wedding saya tapi tak salah rasanya kalo nak share kan..well sharing is caring..Sini nak letak beberapa perkara yang tak best yang jadi masa wedding tu..

1. Veil masa nikah saya sebenarnya bukan yang dipersetujui oleh saya masa tu..Since, I also asked my kazen to make up me on my wedding day, I mntk buat trial. Masa buat trial, I just planned untuk pakai tudung n selendang on it tapi masa my kazen dtg, dia da modified veil tu jadi 'lion king' punya veil n bcause I was 15minutes late for the solemnization, I just rush to the mosque without looking at it until I was in d car..Serius rasa mcm nak nangis tapi nasiblah mekap cantik n bile lama2 tgk mcm unik lah plakkan..So rela x rela pakailah jugak..nasib en hubby tak lari masa nmpk tu..hahaha..


2. Pelamin saya sepatutnya berwarna kelabu n bukan merah macam yang mak andam tu buat. I was so dissapointed sebenarnya sbb saya nak KELABU!!! n dia da agree untuk buat kelabu walaupun dia cakap tak cantiklah, tak naiklah n masa buat pelamin tu dia tukar warna (saya tak dpt tgk masa dia buat ni, kalau tak mmg da suro tukar da). Saya sgt2 marah sbb itu adalah tema yang saya nak buat..BENCI SANGAT!!!!


3. MC yang dilantik untuk mengacara majlis sangatlah tak professional. Dia mcm tak tau apa yang dia kena buat. Sesi yang sepatutnya hanya menepung tawar menjadi sesi fotografi sampai sesi makan beradab jadi lambat n org lain yang jadi mangsa kena marah.

4. Masa majlis jadi kelam kabut sbb jemput VIP ni. Mula dia cakap nak datang pukul 230, so berarak nak ditangguh pukul 230. tapi last minit dia cakap dia nak datang pukul 130 plak. Nasib da siap mekap2 masa tu. Sukati dia je nak dtg kul brape ek..Agak2 bsr jugak kepala diorg ni mcm x bole nk berpikir. Walaupun diorg tu VIP tp please lah respect jugak org lain.

5. Kad invitation lambat diedarkan so end up tak semua dapat diedarkan, berlebihan banyak sangat sbb sume hntr last minit..Sume sbb ada sket error dalam kad yang kitorg terpaksa betulkan sendiri n memakan masa yang lama...Argghhhh..mencik!!


6. Masa makan beradab tiba2 terperasan yang orang hidang belum letak nasi..So kenalah tunggu diorang hidangkan nasi baru boleh makan.. :( mcm manalah benda paling penting bole lupe..haishhh

Tapi itulah org cakap, first time buat majlis mesti ada yang tak kena. Takde pengalaman lagi. And sbnarnya majlis taklah kelam kabut mana pun sbb biasanya ada je yang tolong back up kan n I thank my dear family for helping me a lot on dat day..n kalau kita nak buat majlis bsr mcm ni, ahli keluarga mmg sgt penting. Mintaklah tolong diorg, tak salahkan??

Comments

aCik GeE cHoMeY said…
kad awk ade error..
nape x suruh org yang buat 2 btol kan..x fair la...

x pe arina...semua nyer da berlalu pon kan..awak pon da selamat kan...hihihihi:-)
nurarinab said…
da anta da..kad tu 2nd time buat tau..arina x prasan pn, bpk arina yg prasan..pd arina bnda tu biasa je tp die nk gak btulkn..so die lah yg lmbt edar kt kwn2 die..kwn2 arina sume arina dpt anta sume..huhuhu
ati said…
x perasan pon ade error..yg mane? pasal majlis..pasti akan ade je perkara yg x ok.. perkara bese... nway.. asalkan x bape nak beso perkara tu,its ok la kan.. =)
ELLY said…
thanks erk coz share menda ni....act takut gak nak wat majlis ni, dah la ank 1st yg kawen...ni pon kad ader salah cetak...tp dah x boleh nak edit so redha jerk...time majlis x tau lg...takut nyer...huhu...x semua yg kita rancang menjadi...so terpaksa redha klo ada yg x sempurna...huhu
nurarinab said…
tulah kak..bile da lps sbnrnye xde org yg tau n sume guests hepi :) itu yg pntg..

no worries elly..things will be fine insyallah..hope xdelah yg major2 kan..doa byk2 k..

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…