Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2010

Nikon D60 for Sale

My hubby is selling his Nikon D60 body + original bag + battery grip + 1 original battery n 3rd party battery + 2gb memory card + original cd + guide book = RM1500 (NEGO)


My New Interest (Oh. I would become so addicted to them I'm sure)

This is my new hobby. Thanx to Mak Idah, cause she's willing to give most of her collection to me n Along. I've been adore this 'thing' since I was small. I used to buy it at a gift store by saving some of my pocket money. But after a few years, some of them has broken and lost. And Mak Idah has given me a hope buy giving me her collection. Muahhhhh..sayang Mak Idah :) *ngee*

Let see some of my new collectionS *ngee*


It's pretty isn't it? It's like an old town city with a clock on it. I plan to buy a cabinet or maybe a miniature field with hills on it covered with a glass with they in it. How nice is that..If any of you readers know where I can find this kind of collection, please..please..do inform me.


And this one...it's a gift from Pak Cir, gold platted. SO SO PRETTY. He has so many of these and I was surprise he's willing to give one of them to me. Thanx Pak Cir!!Sayang kamu juga! *ngee*

Hari Sabtu Ini Saya...

Panjang & Olin wedding


Ammar & Didi Engagement


Pergi meraikan kawan2..Oh Seronok!!!

To: Panjang & Olin, Semoga berbahgia hingga ke Syurga..Welcome to the club!
To: Ammar & Didi, Tak sabar nak tunggu big day korang :)


Lalalala :)

Weekend ni...Kami Ada banyak aktiviti yang perlu dilaksanakan. Have a great weekend friends!!!




Thanks! there's no word can describe how thankful I was to them!

I know it's late but better late than never..They're my friends. Some of them I knew when I was in high school, some of them are my college-mates, most of them are my uni-mates. Few of them have been silent for years and we get reconnected back because of my big day..thank u so much guys! I love u guys so much!

my supervisors and friends from UM (dr jauh diorg konvoi beramai2)

Friends during study time in UPM(thanx dtg..syg korang!)

My hausmates (yang lelaki tu bkn yer..hehe)

My 'lepak2' friends

My closed friends in UPM

My bestfriend, Midah (she came all d way from KL with fever)

My college-mate (Azliana & Hubby, byk menolong dia ni)

My schoolmates (syg sgt2 korang)

and there is one friend that I didn't manage to take a photo with, Kak Norli and Abg Zarir (mintak maaf sgt2..smpi skrg regret sbb tak smpt amik gmbr). Nanti majlis Kak Norli, Arina datang eh :)and to Zana and Iteq, thanx for coming too, tak smpt jmpe korang sbb blk awl sgt.


THANK YOU FRIENDS FOR COMING

Suami tercinta saya yang comel

Harini bgn tdo dgn rs letih sbb mlm td x bole tdo. mgkn sbb cuaca yg pns amat..aduhhh, mmg xthn. Pg ni bgn dan solat n smbg semula tdo sbb da x thn ngntuknye. En suami call pg2 sbb ingt aku belum bgn sbb biasanya bile da bgn tdo trus call die tp arini tak call sbb trlampau ngntuk. So bile die call aku gtau aku nk smbg tdo jap sbb pnt sgt mlm td x dpt tdo n en suami bnrkn. Die siap suro request dgn SV spy bnrkn aku dtg keje lmbt sket.

Kul840 trjaga..hajat nk smbg tdo tp sbbkn tamo g keje lmbt sgt, gagahkn diri bgn jugak. mandi2 dan bersiap2 utk g keje. cari baju yang xpyh gosok n pkai tudung sarung sj (kalo en suami nmpk mmg die x suke..hehehe) Masa nk g keje tibe2 trperasan 1 reminder at fon tertulis "luv u darl". Rasa pelik menyelinap di jiwa.

Ku buka reminder n seperti yang di agak, en suami tulis reminder mgkn masa jmpe die wknd lps. Die tulis mcm ni, "arini genap 3 bln kite jd hband n wife.thnx sbb sdi nk spend hdp awk dgn sy. maaf ketdksemprnaan sy mengecilkn ati awk…

Happy Birthday my dear bestfren :)

Ini kisah kawan baik saya yang saya kenal dari kecil. Bergaduh, bertarik rambut, bergigit bahu, bertegur sapa, ramah dan mesra (ooopsss terlari tajuk plak..mcm nilai2 murni tu) bertepuk tampar (eh, penah ke?) tapi mcm mn pun jadi, akn jadi baik semula. Saya ada ramai kawan baik. Setiap kali tukar skola, setiap kali tu jugak akn ade kawan baik baru tp bile pndh skola je, mereka pn cr kawan baik baru n saya pn begitu.

Tapi kawan yang satu ni tak. Pindah skola ke, masuk uni ke, kuar uni ke, jd tunang org ke, single mingle ke, tkr2 bf ke, jadi bini org ke, sume die ade. She will always be there for me. She never missed every single big event dat ever happened in my life. Saya susah, xde duit, saya cr die pnjm duit n kdg2 x byr balik pn. n die x jugak mntk or ungkit mntk blk duit die. Masa kecik2 saya nangis nk g skola, die temankn saya pegi skola. jadi kwn sy kat skola untuk teman sy kt skola. Saya pergi skola menangis sbb kn ngurat dgn budak laki, die pn nangis sama2 dgn saya sbb die tau …

ZOO yang menyedihkan

Weekend lepas pergi brjalan2 ke zoo di Danga Bay, JB. Tmpt tu mcm kecik je. Harga tiket RM10 shj. Pergi utk mengisi masa lapang dan belajar nama2 binatang yang saintifik. Yelah mcm selain dr sebut manusia, kite bole sebut homo sapien. Kan mcm gempak. Kalo korang teror cube teka ape tu Panthera Tigris dan Loxondota Africana? (haa..cube jawab :D )

So msk2 aku trkjut tgk mcm mn binatg2 tu dijaga. Sangat kesian. Sangkar kucing dibela tupai2 yang sgt unik. gmbr x dpt nk amik sbb trlalu sedih melihat binatang2 tu dilayan mcm tu. Bayangkan tupai terbang dok dlm kandang kucing. Mcm mn die nak terbang. Banyak binatang die best2 tp kesian dgn nsb diorang.

Kemudian melihat harimau yg sgt pasif di dlm sangkar. Sedang disediakan untuk persembahan yang ala2 circus. Rasa sedih melihat cik harimau (mgkn betina)..kemudian nmpk beruang2 madu yang comel. tergolek2 ke kiri dan kanan mcm budak kecik yang nak mnm susu. kemudian ada anak singa yang comel giler..mcm meowww yang besar tp cute sgt. Serius rs nak…

Malu *blush*

baju kejadian

Haaa..Ini aku nak bgtau satu cite. Walaupun memalukan diri tp kn gak bgtau spy sume bringt. Sebelum tu nak tanye, ape benda yg paling korang taknak memalukan jadi masa hari kawen korang? Ni benda yang paling takut aku alami tp trjadi jugak n paling x disangka masa hari perkahwinanku..(mesti brdebar nk tau pe jadikan?)

Kejadian berlaku masa bersanding di rmh sebelah lelaki. Majlis sebelah lelaki mcm yg korang tau aku pkai pink kaler. Majlis brjalan dgn meriahnya. tetamu ramai dtg. Baju pengantin ibu mertuaku da pilihkan yang ala2 princess. Baju pengantin yang aku pkai tu 3 pieces. inner, kain n lace labuh utk dipakai kat luar. Nak dijadikan citer, masa tgh layan tetamu, adik ipar panggil n bisik, "akak, zip kain da rosak. kawan adek nmpk s*****r akak". Ya Allah malu jgn ckp. zip bkn kt sbrg tmpt. zip kain yg diorg pasang kat blkg n kt centre. mesti korg phm kan kt mn. Nasib tak brape nk nmpk sbb ade bj yg kt luar n veil yg labuh utk mgcover plus kain tu agk longg…

Impian yang mungkin tercapai *ngee*

Sudah mula berjinak2 untuk menjadi potograper sebagai kerja lapangan. Dengan entry sebelum ni pasal photobook..agak2 bole ke impian tu tercapai. Ieja, you're my 1st official customer yang akn b amik gambar n buatkan album (thanx ja bg kepercayaan pd b). Nantikan!!!



Photobook

Ni nak promote satu website..Aku tau website ni masa jalan2 dkt curve. Masa tu masih anak dara. Ada promotion satu website dr Malaysia untuk kite create album gmbr kite sinri yang ala2 professional punye. Haaa..mmg menarik. Masa die buat promo dulu 20m/s RM80 je tp skrg sume suda atas RM200. Tapi mmg cntik. Cover die pun korang bole pilih sinri. Mcm mana korang nak susun gambar tu sume idea korang sinri n yang paling best...template untuk page every album tu korang bole download free..n lagi best software untuk buat album ni pn free.. (memang best eh bile sebut bnda2 free ni..i paling suke u..hehe)
Macam aku hari tu, ade buat custom album..mcm photobook. tp takkanlah plak fotografer nak bg 10 benda alah tu kan. bayar sket tp nak 10..bankrap lah die kalo mcm tu. So, aku amik peluang dgn menggunakan gambar2 yang telah diambil oleh abg nizam n buat album sinri n utk pengetahuan korang, sampai arini aku masih kemaruk nak pilih gmbr utk diletakkan dalam album (addicted!!!)
Untuk guna benda n…

Kenapa nak upah orang amik gambar masa kawen nanti huh??

Kenapa korang kena amik fotografer amik gambar kamu masa wedding day? Sebab diorang bole amik moment2 korang yang korang kadang2 tak perasan pun mcm seronok untuk dilihat semula. Ada yang cakap rugi sbb kena bayar mahal tp sebenarnya berbaloi. Zaman skrg siap ada buat outdoor fotografi. Bole lah berangan mcm model skjp kan..pkai baju ala2 cinderella pastu amik gambar mcm artis. Slalu tgk kat America's next top model je so masa ni bolelah berangan2 mcm tu. Baru tau susah tak susah nak pose mcm model.

Bole kalo korang nak suro sedara mara je amik gambar tp kadang2 makcik pakcik pn panggil suro tolong rewang kat belakang tu kan da mcm sia2..Banyak pakej2 n company2 n org persendirian yang korang bole upah untuk amik gambar korang. kalo nak panggil fotografer saya masa wedding day, korang bole klik 'sini' (da promote nih, abg nizam kena lah bg share sket ar..hehehe)

Sebenarnya ini adalah hari yang datang cuma skali seumur hidup. yang kita nak kenang sampai kita mati. So apa sala…

Official Wedding pics..yeay!!!

Ok..I'm over excited nih..hehe..Finally, my wedding's pics are here..but FB is having a prob to upload all my photos..but here are some of the pics that I want to share with u guys. njoy!!!


More pixies in FB! Suddenly I want to go back to my wedding day..Rewind please!!!