Skip to main content

Ayam yang bertukar jadi warehouse sale :)

Mcm biasa, dalam seminggu weekend adalah yang palin ditunggu. Sbb nk jumpa suami tercinta (*u*) Mulanya sabtu plan nk melawat sorang membe yg bini die br je melahirkan anak. Nak pegi dgn sorg kawan yg da lama giler x jumpa tp las2 cancel sbb membe kitorg yg bininya beranak ni banyak sgt cikadak nya. Kawan yg sorg lg tu ckp, "takpelah rina, baik ko gi tgk wayang dgn laki ko lagi bgs". Ok, plan da tukarlah..

So sabtu tu ckp dgn hubby nk pegi pasar nak beli ayam nk msk kari..Mcm2 plan da nk msk. So siap2lah ke pasar walaupun sbnrnye masa tu matahari da nk tegak. (belum tegak tau cume da nak je) Semangat lah konon nya. Tiba2 masa da nak kuar rumah hubby ckp mcm ni, "Eh, ada ZARA nye warehouse sale lah dkt ATRIA shoping centre ni. Awak tau tak kat mn?". Of courselah aku tau kan. Da bbrp kali jugak ke sana. Haa..tu dia..ayam ke mana, kari ke mana las2 kuar gi tgk ZARA sale.


Sale mmg giler2 baooobiii..murah n byk sgt tp mmg nk pndi cari. Bayangkan baju yang harga RM250 tinggal RM50. Tshirt2 die tinggal RM30. Bukan takat ZARA, Massimo Dutti dan pull bear pun ade. Beg n kasut pn ade. Ni mmg betul2 baju2 dr ZARA. 2jam aku dlm tu dapat selai tshirt saja, kenapa??Sbb pemalas nk berenang kat situ. Dgn org yg ramai lagi..OOO malas sgt nk berenang.

Da 2jam kat situ, hubby ajak ke satu lagi warehouse sale. Untuk pengetahuan korang, suami ku mmg teror bab mncari warehouse sale ni. N mestilah kitorg tak lepaskan peluang pegi sbb baju die murah dr yg biasa dibeli. N weekend lps adalah antara warehouse sale yg terbanyak kitorg tau. Ok, back to d story..pas gi ZARA sale td, kitorg pi Crocs warehouse sale plak. Ni bkn crocs yg tipu. Ni betul2 dr Kedai crocs tu die nk abeskan stock. Hubby mmg nak beli satu.


Nak msk beratur ok. Kali ni diorg buat dkt Ikano PC. Ramai sgt org smpi berebut2. Diorg beli bkn sket2 ok. DIorg amik kotak2 yg ade dlm tu (bkn kotak kecik ok) n diorg ltk sume kst yg diorg nk dlm tu. Ada yg bawak sampai 2 3 kotak. Mak aihhhh, nak meniaga ke ape diorg ni. Lebih kurg 2jam dlm tu, kitorg kuar dgn membawa....jeng3...selai sepinggang. Tak beli pape pn. bole x? Sbb kasut yg hubby nak xde n da abes saiz. oh,sedihnye :(

bile da penat berenang, ajk en suami g tropicana city mall. Ingt nk tgk wyg tp punyelah ramai org yg nk tgk wyg. Tiket pukul 1 pg pn selling fast. So batalkn jelah hasrat tu. Buat penat je kalo beratur pnjg2 tp dok depan screen lps tu kuar muke mcm burung hantu nnt (O_O). Sempat try kerusi urut dkt situ. Stgh jam RM10. Oh sgt best ok. Tak pecaya korg try lah. MMg best. Kerusi urut tu cap Gintell. Pandai die promo kerusi urut mcm tu. Selain dari x perlu bebel pnjg, org pn x pyh nak malu2 sk kedai diorg semata nk berurut kat kerusi urut tp las2 x beli kan. Ko nk rasa kerusi urut aku, sila mskkn duit n cuba!

da penat jalan, mkn jagung plak. bukti kerusi urt best adalah aku tido kat situ smbl org memerhati mcm nk lempang sbb bdk ni tdo ats kerusi urt..jeleslah tu

So selepas dr itu, kitorg g Carrefour. Baru nak beli aym n segala bagai untuk memasak. Cube teka masa tu da pukul brape? hehehe..da pukul 5 ok. Ayam yang nak dibeli pg td konon2nya da tukar shift..kena beli ptg..hehe. Sempat gak aku beli tudung sarung 2helai. Beli walaupun en suami x suke tp lps dpt keizinan jugak. Aku ckp aku tak pakai dpn die nnt. pakai masa die xde je.bolekan b?? hehe.

tudung nilah yg aku beli yg x disukai oleh en suami..hehehe..xpe b, sy pkai belakang awk je :) (alamak trnmpk almari baju plak..malu)

So mlm nye barulah siap masak n makan lauk kari ayam. hehehe..Kesimpulannya, jgn lah keluar pada hari cuti 1mei sbb jalan JEM!!!!!mencik!!!

p/s: sebenarnya ada lagi satu warehouse sale dkt Amcorp tp da tak larat da nak berenang

Comments

aCik GeE cHoMeY said…
nape hubby x suka awak pakai tudung sarung 2 ek..:-)
nurarinab said…
xtaulah..die mmg x suke..haha.
Anonymous said…
my love pn xsuka sy pkai tdg 2... die kate cm org tua...tp pkai gak coz sng...
nurarinab said…
hehe..tulah..sbb snglah dibeli.

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…