C o m e A n d J o i n M e =)

Monday, May 3, 2010

Ayam yang bertukar jadi warehouse sale :)

Mcm biasa, dalam seminggu weekend adalah yang palin ditunggu. Sbb nk jumpa suami tercinta (*u*) Mulanya sabtu plan nk melawat sorang membe yg bini die br je melahirkan anak. Nak pegi dgn sorg kawan yg da lama giler x jumpa tp las2 cancel sbb membe kitorg yg bininya beranak ni banyak sgt cikadak nya. Kawan yg sorg lg tu ckp, "takpelah rina, baik ko gi tgk wayang dgn laki ko lagi bgs". Ok, plan da tukarlah..

So sabtu tu ckp dgn hubby nk pegi pasar nak beli ayam nk msk kari..Mcm2 plan da nk msk. So siap2lah ke pasar walaupun sbnrnye masa tu matahari da nk tegak. (belum tegak tau cume da nak je) Semangat lah konon nya. Tiba2 masa da nak kuar rumah hubby ckp mcm ni, "Eh, ada ZARA nye warehouse sale lah dkt ATRIA shoping centre ni. Awak tau tak kat mn?". Of courselah aku tau kan. Da bbrp kali jugak ke sana. Haa..tu dia..ayam ke mana, kari ke mana las2 kuar gi tgk ZARA sale.


Sale mmg giler2 baooobiii..murah n byk sgt tp mmg nk pndi cari. Bayangkan baju yang harga RM250 tinggal RM50. Tshirt2 die tinggal RM30. Bukan takat ZARA, Massimo Dutti dan pull bear pun ade. Beg n kasut pn ade. Ni mmg betul2 baju2 dr ZARA. 2jam aku dlm tu dapat selai tshirt saja, kenapa??Sbb pemalas nk berenang kat situ. Dgn org yg ramai lagi..OOO malas sgt nk berenang.

Da 2jam kat situ, hubby ajak ke satu lagi warehouse sale. Untuk pengetahuan korang, suami ku mmg teror bab mncari warehouse sale ni. N mestilah kitorg tak lepaskan peluang pegi sbb baju die murah dr yg biasa dibeli. N weekend lps adalah antara warehouse sale yg terbanyak kitorg tau. Ok, back to d story..pas gi ZARA sale td, kitorg pi Crocs warehouse sale plak. Ni bkn crocs yg tipu. Ni betul2 dr Kedai crocs tu die nk abeskan stock. Hubby mmg nak beli satu.


Nak msk beratur ok. Kali ni diorg buat dkt Ikano PC. Ramai sgt org smpi berebut2. Diorg beli bkn sket2 ok. DIorg amik kotak2 yg ade dlm tu (bkn kotak kecik ok) n diorg ltk sume kst yg diorg nk dlm tu. Ada yg bawak sampai 2 3 kotak. Mak aihhhh, nak meniaga ke ape diorg ni. Lebih kurg 2jam dlm tu, kitorg kuar dgn membawa....jeng3...selai sepinggang. Tak beli pape pn. bole x? Sbb kasut yg hubby nak xde n da abes saiz. oh,sedihnye :(

bile da penat berenang, ajk en suami g tropicana city mall. Ingt nk tgk wyg tp punyelah ramai org yg nk tgk wyg. Tiket pukul 1 pg pn selling fast. So batalkn jelah hasrat tu. Buat penat je kalo beratur pnjg2 tp dok depan screen lps tu kuar muke mcm burung hantu nnt (O_O). Sempat try kerusi urut dkt situ. Stgh jam RM10. Oh sgt best ok. Tak pecaya korg try lah. MMg best. Kerusi urut tu cap Gintell. Pandai die promo kerusi urut mcm tu. Selain dari x perlu bebel pnjg, org pn x pyh nak malu2 sk kedai diorg semata nk berurut kat kerusi urut tp las2 x beli kan. Ko nk rasa kerusi urut aku, sila mskkn duit n cuba!

da penat jalan, mkn jagung plak. bukti kerusi urt best adalah aku tido kat situ smbl org memerhati mcm nk lempang sbb bdk ni tdo ats kerusi urt..jeleslah tu

So selepas dr itu, kitorg g Carrefour. Baru nak beli aym n segala bagai untuk memasak. Cube teka masa tu da pukul brape? hehehe..da pukul 5 ok. Ayam yang nak dibeli pg td konon2nya da tukar shift..kena beli ptg..hehe. Sempat gak aku beli tudung sarung 2helai. Beli walaupun en suami x suke tp lps dpt keizinan jugak. Aku ckp aku tak pakai dpn die nnt. pakai masa die xde je.bolekan b?? hehe.

tudung nilah yg aku beli yg x disukai oleh en suami..hehehe..xpe b, sy pkai belakang awk je :) (alamak trnmpk almari baju plak..malu)

So mlm nye barulah siap masak n makan lauk kari ayam. hehehe..Kesimpulannya, jgn lah keluar pada hari cuti 1mei sbb jalan JEM!!!!!mencik!!!

p/s: sebenarnya ada lagi satu warehouse sale dkt Amcorp tp da tak larat da nak berenang

4 comments:

aCik GeE cHoMeY said...

nape hubby x suka awak pakai tudung sarung 2 ek..:-)

nurarinab said...

xtaulah..die mmg x suke..haha.

Anonymous said...

my love pn xsuka sy pkai tdg 2... die kate cm org tua...tp pkai gak coz sng...

nurarinab said...

hehe..tulah..sbb snglah dibeli.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails