Skip to main content

Happy Birthday my dear bestfren :)

Ini kisah kawan baik saya yang saya kenal dari kecil. Bergaduh, bertarik rambut, bergigit bahu, bertegur sapa, ramah dan mesra (ooopsss terlari tajuk plak..mcm nilai2 murni tu) bertepuk tampar (eh, penah ke?) tapi mcm mn pun jadi, akn jadi baik semula. Saya ada ramai kawan baik. Setiap kali tukar skola, setiap kali tu jugak akn ade kawan baik baru tp bile pndh skola je, mereka pn cr kawan baik baru n saya pn begitu.

Tapi kawan yang satu ni tak. Pindah skola ke, masuk uni ke, ku
ar uni ke, jd tunang org ke, single mingle ke, tkr2 bf ke, jadi bini org ke, sume die ade. She will always be there for me. She never missed every single big event dat ever happened in my life. Saya susah, xde duit, saya cr die pnjm duit n kdg2 x byr balik pn. n die x jugak mntk or ungkit mntk blk duit die. Masa kecik2 saya nangis nk g skola, die temankn saya pegi skola. jadi kwn sy kat skola untuk teman sy kt skola. Saya pergi skola menangis sbb kn ngurat dgn budak laki, die pn nangis sama2 dgn saya sbb die tau sy takut. Korang ada kwn baik mcm ni?

Kadang2 saya cipta resepi baru sbb teringin nk jadi chef.
.masukkan tepung gandum campur dgn milo n telur mentah sebiji dan kemudian digaulkan. Suro die makan n kalo die xnak saya majuk. So akhirnya die mkn jugak n dgn muke kelat die puji sedap (tentu korg bole bayang mcm mn rasanye kan??) dan sy tersenyum gembira die memuji sedap. pergi skola bersama, blk skola bersama, sume bersama mmg mcm kembar.

Mesti korang nk sgt tau sape kawan baik saya ni..x lain x bukan adalah adek ke2 saya. Jarak saya dan die dekat. Mmg masa kecik2 org pggl kembar. baju emak mesti beli sepasang. Kalo lain sket pn hanyalah kaler saja (huuu..kalolah ada lg gmbr ms kecik2 dulu) Arini adek saya berumur 24 tahun. Sudah besar rupanya. Tak lama lagi menjadi tunangan orang. n btw, sy mntk die postponed tarikh tunangannye pd bln July ni sbb ada hal masa tu. I don want to be d only person to miss one of her big day in life. n yes..she postpone it..baikkan adek sy??

To my beloved sister, Nur Natasya Elya binti Kamisan
You n I shared a lot of things together,
You knew most of my secrets
and I'm glad God made u as my sister cause He knew that I always can count on u


(memang kakak die saja nk interprem lebih..hehehe)

Happy Birthday Dear Sister, May Allah blessed u always, May all d happiness in this world will be urs, May all ur wishes cime true, May we be best friends forever...

Comments

Anonymous said…
thnks kak in,ada entry utk yyg gitu..hehe..

sweet la..anyway,thnks..i wish we always close until we old.haha.. forever la ek...

i love u..
nurarinab said…
pastinye babeh..muahhh..love u too!!

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…