Skip to main content

Impian Yang Musnah

Sudah lama saya ingin pergi..sudah lama memberitahu kepada encik suami saya ingin pergi. Rasanya kalau masa ni pregnan lg, mesti da bole guna alasan saya ngidam nk tgk dia (mcm logik ke gune alsan ngidam tu?). Dia adalah idola saya. Setiap kali pergi karoake saya make sure saya nyanyi lagu nya (selain senggol2an cubit2an). Tadi tgk tiket. RM58 sampai RM353. Kalau bole mest lah nak yang 3 angka tu kan. Korang mesti tau jugak sape yang aku sebut tu..betullah tu, aku nk tgk ROSSA. Serius saya amat minat dia. Kalau die laki sure encik suami da menjeling tnda protes.



Survey punye survey nmpk kedudukan seat dlm stadium tu..yang RM58 kena dudok jauh n korner yg x best tu..Stadium tu mest besarkan..Paling2 kena beli yang RM148. 2org RM296. Bolelah kot yang tu kan..nak beli yang 3 rat ke ats nnt nex mnth kn mkn pasir je (bkn roti lg eh) Ceh, berkobar ni nak gi konsert.walaupun jauh saya nak make sure saya nak nyanyi kuat2 masa concert die. Biar Rossa nmpk peminat die yg satu ni kt ats nun jauh. Kalau bole nak bwk mic sinri, x pun bawak je hailer sinri kan..gempak!!



Baru je nak book tiba2 teringat, aritu Ammar brtunang n Panjang nye majlis sebelah malam..Aduhhh..melepas. (sob..sob..sob..) Demi kawan2 yang disayangi ini, Rossa ditinggalkan (nanti aku tuntut korang benda lain..hahaha) Takpelah..ape kata kalo nyanyi lagu Rossa dkt majlis Panjang eh..bole buat mcm rosak ni haa..hahaha..


(korang kena tgk video ni..tolong perhatikan background die yang pakai toto, meja yg pkai badan kawan die n segala bnda yg diorg cube tiru mcm video klip rossa..siap ade di sebalik tabir n masa di sebalik tabir ni siap ade kawan diorg terkentut ok.lol.video ni pghibur aku dan kawan2 ms kat upm..ooo..rindu!!)

Comments

fanadz said…
hahaha.LOL.lame gile weh x tengok video nih..:DD
nurarinab said…
hahaha..mmg klaka bangat..
cik tim said…
arina, ct pn sgt ingin nk tgk concert ni. huhu.. tp sgt yakin p.cik tu mmg xminat rossa ni, n mcm blur2 ayam je bile dgr kite nyanyi lg rossa, sgt kesian p.cik tu, xmengikuti prkmbgn arus muzik semasa. hahaha
nurarinab said…
itulah nye..benci btul lah ct..xdpt da nk tgk :'(

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…