Skip to main content

Isu maki Arwah Din Beramboi

Wah, isu hangat skrg ni psl budak 14 tahun maki Arwah Din Beramboi.Berani sungguh budak tu. Kalo korang tak baca mcm mn die memaki Arwah Din mesti korg ingt die maki biasa2 je. Nama punyelah sdp Rafiqin Darwisy tp perangai..Ok jom tgk mcm mn die maki. Budak ni sgt xde budi bahasa. Kalau tgk komen yg die dpt xde sorg pn yg sokong ape die buat. Semua marah n maki2 dia. Die kate x suke din beramboi sbb slalu kutuk org dlm lawak die. Aittt, yang die buat tu bkn sama ke? At least din beramboi melawak sj. Yang die ni siap kutuk n maki org yg da meninggal. Melampau plak tu. Menggunakan bahasa kesat.



Dahlah mempersendakan Fatihah. Siap tak rs bersalah pn mempersendakan Fatihah tu. Lepas tu dgn slamber ckp die adalah malaikat yg diutuskan Allah untuk kutuk din beramboi. Teruk giler budak ni. Rasa mcm nk cilikan aje mulut dia. Macam arwah ada buat salah dgn dia sampai nk maki2 org mcm tu. Ini kalo family arwah nk saman mmg patut..sbb logik. Ni ade certain org nk saman org sbb x logik.

gmbr ehsan areal&celebrity

Dah tu, ade org nk saman die br lah nk mntk maaf. Ko budak mcm lg tkt dgn saman dr Allah. Pelik betul budak ni. Mak bapak die mesti malu. Kesian. Anak buat perangai yang bukan2.

Comments

Reen said…
gilo pe budak tuh.. ade ke ckp gitu kt org da meninggal.. mcm xde akal je.. isk2
nurarinab said…
tau xpe..geram kan bc..mcm nk menampar je die..

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…